סופגניות, תפוחים בקרמל ושמנת

עוד קצת מתוק לפני שחג החנוכה חולף לו – מיני סופגניות בליווי רוטב סמיך של תפוחים בקרמל ושמנת

מתכון שנשלח ע"י הגולשת 'שמנת מתוקה', מאת השף קובי פרסול ובאדיבות אתר 

מצרכים

  • 500 מ"ל מים
  • 120 גרם חמאת תנובה
  • 300 גרם קמח לבן
  • 4 ביצים
  • קורט מלח
  • 70 גרם סוכר
  • 6 כפות סוכר
  • 8 כפות מים
  • 6 כפות שמנת מתוקה 32% מסדרת השף הלבן
  • 2 מקלות קינמון
  • תפוח גדול חתוך לקוביות
  • מיץ מ-2 קלמנטינות

אופן ההכנה

לרוטב:

  1. במחבת גבוהה מחממים 6 כפות סוכר עם 8 כפות מים למשך 5 דקות תוך ערבוב קל.
  2. מוסיפים את מקלות הקינמון, התפוח ומיץ הקלמנטינות, ומבשלים על להבה נמוכה כ-10-15 דקות תוך ערבוב עד לריכוך קל וקבלת צבע מעט כהה.
  3. מוסיפים את השמנת המתוקה, בוחשים היטב מצמצמים מעט ומצננים מעט לפני ההגשה.

לסופגניות:

  1. מחממים שמן לחום של 170-180 מעלות – השמן חייב להיות סביב הטמפרטורה הזו כדי שהסופגניות תהיינה מוכנות בצורה מושלמת מבחוץ ומבפנים כאחד. ניתן ומומלץ להשתמש במד חום לשמן.
  2. בסיר מחממים את 500 מ"ל המים עם החמאה. לאחר רתיחה מוסיפים את כל הקמח, הסוכר והמלח, ומערבבים עם כף היטב עד שנוצרת תערובת אחידה.
  3. מעבירים במהירות את הבצק החם למיקסר ובעזרת מבחש ה"גיטרה" של המיקסר מערבבים ובוחשים.
  4. מוסיפים את הביצים בהדרגה – כל פעם אחת עד ש"נבלעת" בבצק ואז את הבאה.
  5. את הבצק מוציאים עם כף – כל פעם כמות שווה. בעזרת כף נוספת "מעגלים" את הבצק שעל הכף, משתדלים ליצור צורת כדור ומורידים אותו בעזרת הכף השנייה אל תוך השמן החם.
  6. מטגנים עד לקבלת צבע שחום. במהלך הטיגון, הסופגניה תצוף לאיטה מעל השמן וצורתה לא תהיה סימטרית – יש להפוך אותה פעם אחת.
  7. מוציאים לנייר סופג לצינון קל ומעבירים לצלחת עליה מוגש רוטב התפוחים. ניתן גם להגיש את רוטב התפוחים בכלי נפרד בצד.

בתיאבון!

לבלוג של השף הלבן