מתכון שנשלח ע"י הגולשת 'שמנת מתוקה', מאת השף קובי פרסול ובאדיבות אתר
מצרכים
- 500 מ"ל מים
- 120 גרם חמאת תנובה
- 300 גרם קמח לבן
- 4 ביצים
- קורט מלח
- 70 גרם סוכר
- 6 כפות סוכר
- 8 כפות מים
- 6 כפות שמנת מתוקה 32% מסדרת השף הלבן
- 2 מקלות קינמון
- תפוח גדול חתוך לקוביות
- מיץ מ-2 קלמנטינות
אופן ההכנה
לרוטב:
- במחבת גבוהה מחממים 6 כפות סוכר עם 8 כפות מים למשך 5 דקות תוך ערבוב קל.
- מוסיפים את מקלות הקינמון, התפוח ומיץ הקלמנטינות, ומבשלים על להבה נמוכה כ-10-15 דקות תוך ערבוב עד לריכוך קל וקבלת צבע מעט כהה.
- מוסיפים את השמנת המתוקה, בוחשים היטב מצמצמים מעט ומצננים מעט לפני ההגשה.
לסופגניות:
- מחממים שמן לחום של 170-180 מעלות – השמן חייב להיות סביב הטמפרטורה הזו כדי שהסופגניות תהיינה מוכנות בצורה מושלמת מבחוץ ומבפנים כאחד. ניתן ומומלץ להשתמש במד חום לשמן.
- בסיר מחממים את 500 מ"ל המים עם החמאה. לאחר רתיחה מוסיפים את כל הקמח, הסוכר והמלח, ומערבבים עם כף היטב עד שנוצרת תערובת אחידה.
- מעבירים במהירות את הבצק החם למיקסר ובעזרת מבחש ה"גיטרה" של המיקסר מערבבים ובוחשים.
- מוסיפים את הביצים בהדרגה – כל פעם אחת עד ש"נבלעת" בבצק ואז את הבאה.
- את הבצק מוציאים עם כף – כל פעם כמות שווה. בעזרת כף נוספת "מעגלים" את הבצק שעל הכף, משתדלים ליצור צורת כדור ומורידים אותו בעזרת הכף השנייה אל תוך השמן החם.
- מטגנים עד לקבלת צבע שחום. במהלך הטיגון, הסופגניה תצוף לאיטה מעל השמן וצורתה לא תהיה סימטרית – יש להפוך אותה פעם אחת.
- מוציאים לנייר סופג לצינון קל ומעבירים לצלחת עליה מוגש רוטב התפוחים. ניתן גם להגיש את רוטב התפוחים בכלי נפרד בצד.
בתיאבון!