אני מאוד אוהבת חגים, גם כשיש בהם רגעים משפחתיים דביקים, או חגיגות עם חברים. גם כשהם בחורף או באביב, בקיץ או בסתיו. אני אוהבת חגים כי הם תמיד שוברים אתך השגרה ויש סביבם תמיד אווירה של התרגשות. אבל מכל החגים שבועות הוא החג שלי, כי אני נולדתי בשבועות. בשש בבוקר הובאתי כביכורים להורי. אני גם מאוד אוהבת גבינה וחלב ואת כל מה שניתן להכין איתם, ובמיוחד את השילוב בין גבינה לשוקולד.
…….
אז הפעם לכבוד שבועות החלטתי קצת לגוון ואני מצרפת לכם מתכון בסיסי וקל להכנת מוס גבינה ושוקולד לבן. המתכון הוא בסיסי וניתן להוסיף אליו המון טעמים על מנת לגוון את התוצאה הסופית, כגון: פירות יער, פירות הדר, חלבה, דבש, ממרח שוקולד, אגוזים, שקדים ועוד ועוד.
החומרים:
- 500 גרם גבינה לבנה (5% או 9% לפי מה שאוהבים, יש להוציא מהמקרר חצי שעה לפני ההכנה)
- 100 גרם סוכר
- 300 גרם שוקולד לבן מומס
- 500 גרם שמנת מתוקה מוקצפת לקצפת ללא סוכר
תוספות לדוגמא:
- 140 גרם – ריבת תות או פירות יער כזאת שאפשר לקנות בכל סופר.
- 100 גרם חלבה מפוררת + 40 גרם ממרח חלבה.
- שבבי שוקולד לבן/מריר/חלב.
יש להוסיף בתוך המוס אחרי סיום ההכנה שלו ולפני שנכנס למקרר,
(אם רוצים אפשר להוסיף בין השכבות לפי העין)
אופן ההכנה:
1. מקציפים בקערה את הגבינה והסוכר
2. מוסיפים תוך כדי הקצפה את השוקולד הלבן (שימו לב להקציף כל הזמן בזמן הוספת השוקולד כדי למנוע מהשוקולד לקבל שוק טמפרטורה במגע עם הגבינה ולהפוך לגושים)
3. לחבר את הקצפת עם תערובת הגבינה בתנועות עטיפה ידניות
4. להוסיף טעם רצוי
5. להעביר לתבנית הגשה (אישיות או גדולה) ולהכניס למקרר לקירור
6. להגיש באהבה למשפחה וחברים
חג שבועות שמח!
*פרטים נוספים בבלוג שלי על תחרות שבועות לחובבי האפייה*