מהשדה לצלחת: מתכוני ירקות טריים

במציאות היומיום העמוסה, לא תמיד יש זמן לחפש אחר הירקות והפירות הטריים ביותר. אפליקציה חדשה מביאה את כל הטוב שבשדה ישר אלינו הביתה. מיה מיטב-מגן מתנסה ומבשלת

ירקות בתנור

אני גרה ממש "על" שוק הכרמל, כך שירקות ופירות טריים הם מאסט אצלנו בבית. אבל לטובת ימים עמוסים שלא מאפשרים לי שיטוט בשוק, המציאו שירותי משלוחים מהשדה הישר אל הצלחת. אני אוהבת להתנסות מדי פעם בשירותי המשלוחים האלה, כי הם כאמור חוסכים זמן ומבלי לוותר על תוצרת טרייה. השבוע, בין ילד חולה, פרויקט שואב בעבודה ועוד כל מיני בלת"מים מהחיים, מצאתי את עצמי מול מקרר ריק ואפס זמן פנוי. זאת הייתה ההזדמנות שלי להתנסות במיזם חדש: "מושבניק". זהו מיזם של חקלאי אמיתי לגמרי ממושב מצליח (מועצה אזורית גזר) בשם אבי. את ההזמנה עושים דרך האתר או האפליקציה והמשלוח יגיע אליכם, טרי ובריא בתוך 24 שעות או פחות, היישר משדות הגידול החלקאיים של מושב מצליח והסביבה. חוץ מהסחורה החקלאית, תוכלו למצוא מוצרים נוספים ומיוחדים מהמושב, כמו תבלינים טריים, פיצוחים, חמוצים תוצרת בית ואפילו פרחים. האתר, וגם האפליקציה לנייד היו נוחים לתפעול גם למאותגרות טכנולוגיה כמוני, למעשה, את ההזמנה כולה ביצעתי מהנייד תוך כדי סידורים וענייני היום.

אני אוהבת להשתמש בירקות ובפירות כמה שיותר טריים, ולא פחות חשוב – שיהיו בשפע. כך אפשר להעשיר את התזונה של כל בני הבית ולאכול מגוון של צבעים וטעמים. סלט רענן עם מינימום 3 צבעים, זה יפה לעין וגם לבריאות.

הרבה פעמים אני מוצאת את עצמי מתלבטת מול הדוכן בשוק , מנסה לתכנן מה בדיוק אעשה, אבל בפועל מוצאת את עצמי מאלתרת ממה שיש במקרר באותו יום. בדיוק בגלל זה, אני מעדיפה לטפח את מלאי הירקות והפירות שבמקרר, שיהיה. ובעת הצורך לשטוף, לקצוץ לערבב ולתבל תבשילים שנולדים תוך כדי עשיה. השיטוט באפליקציה עורר את כל בלוטות הטעם והבישול שלי, במיוחד בזכות המון סוגי ירקות שלא תמיד תמצאו בדוכני הירקות הרגילים- ברוקוליני, חצילי מיני (שמעולים כממולאים), עגבניות שרי בכל הצבעים, וקולורבי סגול (ידעתם שיש דבר כזה?!).

אז מה הזמנתי? עלים ירוקים מסוגים שונים, תפוחי אדמה אדומים, ירקות ירקות ועוד קצת ירקות, וגם בצלצלי שאלוט שתמיד מוסיפים טעם וקצת רושם, גם למנות הכי פשוטות וקלות להכנה.

עכשיו, כשהמקרר מלא בכל טוב, אני יכולה לאלתר בדיוק כמו שאני אוהבת- אוכל טעים, בריא ובקלי קלות.

מתכון: סירות תפוחי אדמה ותבשיל קינואה וירקות

תפוחי אדמה על מלח גס ברוטב סלסה ורדה

תפוחי אדמה ברוטב סלסה ורדה (צילום: מיה מיטב)

מי לא מכירה את הטריק לאפות תפ"א על מלח גס? מאד טעים ויוצא ממש בטעם של מדורה.

הכי פשוט: לשטוף ולייבש את תפוחי האדמה, לפזר מלח גס על התבנית ולאפות בחום גבוה, 200 מעלות לפחות שעה (תלוי בגודל של התפ"א).

תפוחי אדמה על מלח זהו מעדן שעומד בפני עצמו, בליווי כל רוטב שאוהבים, אבל הפעם, בהשראת ג'יימי אוליבר יקירי, שידכתי אותו לסלסה ורדה, כלומר "פסטו" מעלים ירוקים שהם לא בזיליקום.

תפוחי אדמה במלח גס (צילום: מיה מיטב)

אפשר לגוון בסוגי העשבים בהם משתמשים: כוסברה, פטרוזיליה, נענע, בזיליקום. גם מרווה, טרגון ואפילו מעט רוזמרין יתקבלו בברכה (אבל את אלה האחרונים מומלץ לשים במשורה בגלל טעמם הדומיננטי)

רוטב סלסה ורדה

רוטב סלסה ורדה (צילום: מיה מיטב)

לערבב בפולסים קצרים במעבד מזון (או לקצוץ באופן ידני):

צרור משולב של פטרוזיליה, כוסברה ונענע (ביחס של שליש לכל אחד)

1 שן שום

שמן זית בנדיבות

מיץ מחצי לימון (לא גדול)

מלח ופלפל שחור

חופן אגוזי מלך\קשיו\ שקדים טבעיים

אופציה: פלפל ירוק חריף

להרכיב את המנה:

לסדר יפה את התפ"א האפויים בצלחת הגשה ולצקת עליהם מן הרוטב בעודם חמים, לספיגת הטעמים.

אופציה נוספת: קלפו את תפוחי האדמה וחתכו לקוביות, ערבבו אותם עם חצי כוס רוטב סלסה. מתקבלת מנת צד מעולה, שטעימה גם כשהיא בטמפרטורת החדר.

להזמנת המוצרים של המתכון בקלות וביעילות היכנסי לאתר מושבניק. לחצי כאן

*

קינואה עם ירקות בגריל

ירקות קלויים של מיה

תבשיל פשוט ובריא במיוחד, שטעים גם חם וגם קר. אכלתי אותו לראשונה בפיקניק עם חברים. מתכון קליל, בהשראת ספר הבישול המוצלח "המטבח הבריא" של על השולחן, בהחלט קלי קלותא. למי שנרתע מקינואה, אפשר להמיר אותה בקוסקוס מלא.

מה שטוב במתכון הזה הוא שניתן להכין אותו עם כל סוגי הירקות שאתם אוהבים, או כאלה שיש במקרר, אני כאמור, הזמנתי את אלה האהובים עליי מ"מושבניק" :

לחתוך לקוביות:

ירקות קלויים של מיה

2-3 פלפלים – אפשר אחד מכל צבע

חציל לא גדול

חצי כרובית

2 בצל סגול / 3-4 בצלצלי שאלוט חצויים

1 בטטה בינונית / 2 מיני בטטה

לפזר על נייר אפיה, לתבל במלח גס אטלנטי ושמן זית משובח

לאפות בגריל (כלומר, המדף הגבוהה בתנור) בחום גבוה 200 מעלות כחצי שעה

כדאי לערבב את הירקות באמצע.

להזמנת המוצרים של המתכון בקלות וביעילות היכנסי לאתר מושבניק. לחצי כאן

בינתיים, להכין את הקינואה:

אני נוהגת להשרות קינואה בטרם הכנתה לפחות שעתיים, זה מוציא ממנה את המרירות.

1 כוס קינואה שטופה (רצוי לאחר השרייה של שעתיים לפחות)

לבשל בסיר עם הרבה מים ומעט מלח (כמו פסטה), בערך 10 דקות, לסנן ולשים בקערה.

להרכיב את המנה:

קינואה וירקות קלויים (צילום: מיה מיטב)

לערבב את הירקות הקלויים עם הקינואה המבושלת, להזליף בערך כף-שתיים חומץ בלסמי משובח, עוד כף-שתיים שמן זית, לטעום ולתקן תיבול. אפשר להוסיף מלח ופלפל שחור גרוס על פי הטעם.

בתאבון ושפע בריאות!

>> היכנסו לאתר מושבניק ובצעו כבר עכשיו הזמנה של ירקות ופירות טריים היישר מהשדה לחצו כאן