מבשלים עניינים

הגרגרנית ממליצה בחום להגיע לתערוכת "מבשלים" ולהיסחף בכמות הטעמים, הריחות, הצבעים והחידושים. רמז: יש שם פסל של אייל שני מבצק סוכר, ומי בכלל שמע על ממרח כוסברה?

זו השנה השניה של תערוכת "מבשלים", וצריך, דבר ראשון, להגיד שאפו למארגנים. הם הרימו שני האנגרים ענקיים, מלאים כל טוב – ממכשירי החשמל והגז האיכותיים ביותר, דרך כלי הבישול, האפיה והגאדג’טים למכביר – וכלה באוכל ובמשקאות עצמם. אומרים שבכל משפחה בישראל יש לפחות פודי אחד (המבשל), אבל לאור הצלחתה של סדרת הריאליטי "מאסטר-שף", פתאום מסתובבים פה עוד כמה מליונים כאלה. טוב, נכון שיש כאלה שבעיקר אוהבים לצפות בתכניות בישול ופחות לבשל, אבל נראה לי שכל הבשלנים יוצאים מהארון לאחרונה. והעם מצביע ברגליים ומגיע לתערוכה.

לפני הכניסה לתערוכה ניצבים על כנים פסלים עשויים בצק סוכר של כמה מהדמויות המובילות בעולם הקולינאריה הישראלי: ישראל אהרוני, צחי בוקששתר, ארז קומרובסקי, רות סירקיס, שלום קדוש, שגב משה, אייל שני, חיים כהן, קארין גורן, גיל חובב ואפילו מנצחי "מאסטר-שף". מחווה נחמדה, ומה שיפה יותר הוא שהכסף שיתקבל ממכירת המיצגים יתרם לאגודת "יד ביד".

נכנסתי לתערוכה והרגשתי קצת כמו הילדים שלי, ברגע בו הם נכנסים לחנות ממתקים. העיניים לא יודעות לאיזה כיוון להסתכל וממה להתחיל קודם. האמת, לא משנה היכן תתחילו, פשוט לכו לאט ובחנו כל דבר שנראה לכם נחמד או מעניין. המציגים אדיבים ונותנים להתנסות ולטעום.

היו כמה דברים מעניינים שמשכו את עיניי יותר (תצטרכו לרדת עד לתחתית הפוסט בשביל זה), אבל זה עניין אישי. המלצתי הכללית – אל תלכו רק לדוכנים של חברות הגדולות. בקרו גם את המציגים הקטנים, כי דווקא מהם תבקלו חידושים ואיכות. התערוכה, בכל מקרה, נמשכת עד יום חמישי בערב (7.4.11) אז עוד נשארה לכם הזדמנות.

השוונץ:

הנה הדברים שעשיתי עליהם "לייק":

  • Chef’n – הגאדג’טים המופלאים שנותנים צבע בכל מטבח, לא רק שזכו בפרסי עיצוב, הם פונקציונאליים ופותרים בעיות (מכשיר שמוריד את השיניים מקלחי התירס? יש!).
  • כלי האירוח וההגשה הידידותיים לסביבה של GURO עשויים מבמבוק וקלים ביותר (נמאס כבר לסחוב את הצלחות הכבדות שיש לנו). ולא פחות חשוב – אין בעיה לחתוך עליהם עם סכין או לשטוף אותם במדיח. אותה חברה, אגב, "שמה את המשקל" במקום אחר – היא מביאה אלינו את הקלחות והסירים העשויים מיציקות ברזל.
  • וכמובן האוכל והיין – יקב בנימינה עם הסדרה הנהדרת "יוגב" שנותנת כבוד לאנשים שעובדים קשה בגידול הגפנים; יקב לוריא, יקב צעיר של כורם ותיק, מוסד הגבינות לה פרומז’רי של האחים באשר; מוטישף, חברה המייצרת ממרחים ללא חומרים משמרים ומייצבים (נסו את ממרח הכוסברה!) ומעסיקה אנשים בעלי מוגבלויות; משק יעקובס עם הגבינות המעולות שמתחשק לי לאמץ הביתה איזו ככר שלמה, ועוד ועוד (מצטערת שלא יכולתי להזכיר את כולם).
  • בפרס המציג היצירתי זכו אצלי האנשים מכוורת יד מרדכי, שהביאו לתערוכה עץ זית שלם ונתנו משמעות חדשה לסלוגן שלהם "כשהטבע מחזיר אהבה".
צילומים:

הגרגרנית

לבלוג של הגרגרנית

הגרגרנית
מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק.תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.comמוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit