מאפינס לימון ופרג

לכבוד מזג האוויר המתקרר, קבלו מתכון קל למאפינס מלאי ארומה חורפית. כוס תה עם נענע ליד ואתם מסודרים

מאפינס לימון

מאפינס לימון ופרג

החומרים (ל-6 מאפינס גדולים או 12 קטנים):

70 גרם חמאה מומסת

½ כוס (100 גרם) סוכר

1 כפית תמצית וניל

3 ביצים

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח

3 כפות זרעי פרג שלמים
1 קופסה תרכיז לימונדה קפוא (לתערובת ולסירופ)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים שקעים של תבנית מאפינס.

מערבבים חמאה, סוכר ותמצית וניל לתערובת תפוחה. מוסיפים ביצים אחת-אחת, קמח, פרג ו-2 כפות מתרכיז הלימונדה (את השאר שומרים לסירופ) ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

יוצקים את התערובת לשקעים המשומנים ואופים כ-30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים.

מחממים את שאר תרכיז הלימונדה לקבלת סירופ לימוני.

מוציאים את המאפינס מהתנור, מחוררים אותם ויוצקים סירופ לימון שייספגו יפה ואת מה שנשאר מורחים על הכיפות. מצננים לחלוטין לפני ההגשה. המאפינס טעימים יותר אחרי כמה שעות.

לא אוהבים פרג? מוותרים עליו או מחליפים בקוקוס.

המתכון באדיבות פריגת

צילום: דניאל לילה