מאכלי פסח שילדים אוהבים

חופשת הפסח ארוכה, הילדים בבית, וצריך לדאוג להם לאוכל על בסיס יומי. הינה כמה רעיונות למנות מדליקות לפסח שאפשר להכין גם עם הילדים

חופשת הפסח ארוכה, הילדים מבלים שעות רבות בבית ואתם מתלבטים בכל יום מה להכין להם לאכול. במיוחד עבור הקטנטנים, הינה כמה רעיונות למנות מדליקות וטעימות במיוחד לפסח. מנות קלות שניתן להכין אפילו עם הילדים, ולהעביר מספר שעות בכיף ובבישול.

אין כמו מצה בריי לארוחת בוקר

מצה בריי היא אחת המנות הפופולריות ביותר של פסח. לכל משפחה ישנה השיטה שלה להכנת המנה, התוספות שהיא מגישה לצידה ואפילו השעה ביום שבה הם נוהגים לאכול אותה. בכל מתכון ובכל סגנון מדובר בשילוב של מצות וביצים שמטגנים אותן עד שהן מוכנות. מנה קלה ומהירה שניתן להכין אותה לארוחת הבוקר (אפילו בקופסה לדרך), לארוחת צוהריים אגבית, אם הרעב כבר מתעורר, ואף לארוחת הערב לצד ירקות טריים במגוון צבעים.

שדרוג נהדר למנה הוא להוסיף לה גבינה צהובה כך שטעמי המצה משתלבים במליחות הגבינה.

מרטיבים מצות, ממתינים מעט ומפוררים אותם לקערה גדולה. מוסיפים חלב לריכוך המצות, גבינה צהובה מגורדת, אפשר לשלב גם גבינת קצ'קבל, מוצרלה ואפילו פטה או בולגרית, מלח ופלפל. מערבבים היטב את כל המרכיבים כך שמתקבלת עיסת מצות רכה ונעימה.

משמנים מחבת גדולה ועמוקה, ויוצקים אליה את התערובת. משטחים בעזרת מזלג את כל העיסה כך שתהיה אחידה ומטגנים כמה דקות עד שהתחתית משחימה מעט. הופכים לצד השני וממשיכים בטיגון עד שגם צד זה מקבל אותו גוון שחום יפהפה.

מצה עם שוקולד – נשנוש קלאסי

ילדים אוהבים שוקולד, אין בכלל ספק בכך. בין אם אלו שתי פרוסות לחם, פיתה חמימה מהמיקרוגל, לחמנייה טרייה וכמובן מצה שבורה לשניים. אין פשוט וקל מזה – לוקחים מצה ומנסים לחתוך אותה לחצי, החצאים לעולם לא יהיו שווים, מורחים שכבה יפה על חצי המצה ומקפידים שאף פינה לא תישאר יתומה משוקולד, מניחים את חציה השני של המצה על הראשונה ומגישים בצלחת כדי שלא יישארו פירורים.

אם תרצו להפתיע תוכלו לפרוס בננה לטבעות דקות ולהניח בין חציי המצה.

קינוח נשיקות אוורירי בצבעי פסטל

נשיקות מרנג מהפנטות הן הקינוח האולטימטיבי לפסח. הן עשויות ביצים וסוכר, מתוקות, יפהפיות וטעימות עד שאי אפשר להפסיק לאכול אותן. כדי לגוון במראה אפשר אף להוסיף להן כמה טיפות של צבע מאכל ולקבל קערה נהדרת עם נשיקות צבעוניות.

ההכנה פשוטה יחסית ומתחילה בהקצפת חלבונים עם מעט מלח. מוסיפים אליו סוכר בצורה הדרגתית ומעט מחית וניל להעשרה הטעם. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב שאינו זז.

מעבירים בעדינות מרובה את הקצף לשקית זילוף ובוחרים פיה משוננת. אם אין שקית זילוף, גם שקית אוכל רגילה חתוכה בפינה תשרת את המטרה.

על תבנית מרופדת בנייר אפייה מזלפים את הנשיקות תוך השארת מרווח גדול יחסית ביניהן. מכניסים לתנור על חום נמוך מאוד למשך שלוש שעות, עד שהנשיקות מתייבשות לחלוטין אך לא משחימות. מכבים את התנור ומשאירים את התבנית בפנים לעוד כשעתיים עד שהתנור מתקרר לחלוטין.

לשמירה על הטריות יש לשמור בכלי סגור ואטום.

רצועות שניצל בפירורי מצה פיקנטיים

שניצל מתאים לילדים כמעט בכל ארוחה ולצד כל תוספת, וניתן להכינו גם לפסח. אפשר להשתמש בקמח מצה במקום פירורי לחם, לתבל אותו כפי שאוהבים ולקבל מנה כשרה לפסח, אך אפשר גם אחרת.

לוקחים קמה מצות וטוחנים אותם במעבד מזון. אין בעיה שיהיו מעט שברי מצה אך לא גדולים מידי. את המצות המפוררות מעבירים לקערה ומוסיפים להם מלח, פלפל, פפריקה ומעט פלפל גרוס. בקערה נפרדת שוברים ביצים, מוסיפים להן חרדל וטורפים היטב.

מניחים את רצועות העוף בתוך הביצים, מעבירים לקערת המצות ומוודאים כי העוף עטוף מכל הכיוונים במצה. בינתיים מחממים סיר עם שמן עמוק וכאשר הוא רותח מניחים בו את רצועות העוף לטיגון עד שהן משחימות לגוון זהוב נאה. אפשר להגיש לילדים גם צלוחית קטשופ או מיונז ולמבוגרים צלוחית איולי, צ'ילי ולימון חמצמץ משגע.

ילדים אוהבים מנות מוכרות, כאלה שהם אכלו אתמול וישמחו מאוד לאכול גם מחר. ניתן בקלות לשנות את מרכיבי המנות האהובות והחביבות עליהם ולהתאים אותן לחג הפסח. ניתן גם לשדרג, לשנות ולהוסיף טעמים חדשים. פסח הוא הזדמנות נהדרת לתת דרור לדמיון וליצירתיות שבאוכל אין להן גבול.