לערבב ולתנור: מתכונים שקל להכין בלי ללכלך את כל המטבח

את מחפשת מתכון קל וטעים!? ליקטנו בשבילך מספר מתכונים קלים ומהירים להכנה.

 

לא משנה אם אתן מחפשות רעיונות קלילים לארוחת ערב לילדים או רעיונות מהירים לארוחת החג, אין ספק שתעדיפו להימנע ממטבח מלוכלך. קילופים, חיתוכים, הקצפות וערבובים בשלוש קערות שונות בשלבי בישול מורכבים- אין מה לומר, פעמים רבות הצד הטכני של הכנת המנה הוא כלום לעומת הסדר והניקיון שצריך להעביר אחר כך בשיש ובכיור. אספנו בשבילכן כמה מתכונים טעימים ומזינים שמספיקים לכל המשפחה, שמתאימים לארוחה במרפסת באמצע השבוע ולארוחת חג מפוארת עם כל המשפחה המורחבת. כל מה שצריך זה תבניות אלומיניום או תבניות פיירקס מזכוכית, והרי לכן מנות שלא תספיקו להגיש לשולחן וכבר ייגמרו.

אנטיפסטי הכי קל בעולם

אין מי שלא בעד האנטי הזה. פשוט לחתוך, לעסות בשמן זית ומלח ולשלוח לתנור. את המנה הזו תוכלו להכין בגרסתה הישראלית העממית- תפוחי אדמה, בטטות ובצל, אך בקלות מפתיעה תוכלו לשדרג אותה למנה הכי אלגנטית בשולחן. כך למשל, אנטיפסטי של ירקות שורש (שורש פטרוזיליה, קולרבי, סלק וגזר) עם ענפי תימין, או אנטיפסטי של התפרחות הכי אלגנטיות על המדף: כרובית וברוקולי. עוד גרסה למנה הטעימה הזו היא כוללת בתוכה בטטות בלבד: הסוד הוא לבחור בטטות ארוכות וקטנות, לחתוך אותן לאורך ולאפות אותן כשהחלק החתוך כלפי מטה. במגע עם שטח הפנים של הבטטה, הסוכרים שמופרשים בחום יקרמלו את המנה הכתומה הזו, ועם שמנת חמוצה בצד- האורחים לא יצאו מהבית בלי המתכון שלכן.

בכל אחת מהגרסאות, הבשורה הטובה היא שאין צורך לקלף אף ירק (טוב, חוץ מהבצל)- פשוט לשטוף תחת מים חמימים ולשפשף מעט ובעדינות עם סקוטש להסרת שאריות אדמה. הקליפה מכילה בתוכה חומרי תזונה חשובים שלא כדאי לוותר עליהם, היא הופכת את כל מראה המנה לכפרי ואיכותי יותר, ואולי יותר חשוב: כשהיא נשארת על הירק, יש פחות לנקות על השיש. אם אין לכן אפילו עשר דקות לחתוך את הירקות השאירו אותם בשלמותם והניחו להם להתרכך בחום התנור.

פשטידות להשוויץ בהן

עם כל הכבוד לירקות שורש, אין מה להשוות גזר בתנור לגבינה צהובה מותכת בתנור. מנה של שלושה מרכיבים שהיא כמעט כמו מק אנד צ'יז אבל עם עוד פחות השקעה של זמן ואנרגיה. מעין פשטידת פסטה קראנצ'ית שללא ספק כדאי לאכול ממנה במידה (וליהנות מכל ביס), שכוללת פסטה, פתיתי גבינה צהובה ושמנת מתוקה, הניחו הכול בתוך מספר תבניות אלומיניום ושלחו את השחיתות הזו לאפייה. בסיומה תוכלו לקחת את הפשטידות עימכן לאירוע בבית הספר, לחברים שאתן מתארחים אצלם ונתבקשתן להביא דבר מה, לארוחת ערב שישי אצל ההורים ולכל מקום שאליו תלכו ותרצו להשוויץ בפשטידה סופר טעימה מעשה ידיכן.

פשטידות תירס אישיות לילדים

אין פלא שהירק הצהוב הזה אהוב על ילדים רבים כל כך ברחבי העולם. בדרום אמריקה הוא מופיע בכל פינת רחוב וכמעט בכל מנה, אבל משום מה במטבח הישראלי התירס עוד לא מקבל את התהילה והכבוד המגיעים לו. אחד היתרונות הגדולים בפשטידות תירס אישיות הוא קלות ההכנה שלהן, ואיזה צירוף מקרים, שכן בקלות עסקינן וכל שנדרש מכם הוא קערת נירוסטה גדולה, גרגירי תירס קפוא או משימורים מעט קמח, אבקת אפייה, כמה ביצים וגבינות והופ לתנור. מתכונים שמכילים בתוכן גבינות לעיתים נדבקים לדפנות התבנית וכדי להימנע משפשופים עיקשים תוכלו להכין את הפשטידות הללו בתוך תבניות אלומיניום אישיות, כי אין דבר שילדים אוהבים יותר ממנות קטנות וחמודות- ממש כמוהם. חתכו להם כמה ירקות ויש לכן ארוחת צוהריים או ערב מצוינת.