לידיעת הנוסעים לחו"ל: 4 שוקי אוכל מומלצים בעולם

ביקור בשוק אוכל מקומי כשנוסעים לחו"ל הוא בגדר חובה – הוא כמו המוזיאון הקלאסי שמספר לך את סיפורו של המקום. בלוגרי וכתבי אוכל ממליצים על השוק האהוב עליהם בעולם

גרין מרקט

גם אם אתם לא מאלה שרצים לאתרי תיירות בחו"ל, סביר להניח שעל השווקים לא תוותרו. כי מי יכול לוותר על 250 דוכני בשר כבוש בשוק לה בוקריה בברצלונה, על ירקות אורגנים מופלאים ביוניון סקוויר גרין מרקט בניו יורק, או על 120 דוכני פירות ים בסיינט לורנס טורונטו?

"שווקים זה סיפורי חיים", אומר השף ירון קסטנבוים, היועץ הקולינרי של שרונה מרקט. "אם לפני 20 שנה היו מבקשים ממני המלצות על מסעדות שלושה כוכבים בעולם, היום מבקשים ממני המלצות על שווקים. השווקים בעיני הם האבולוציה מאחורי האוכל של העיר: השוק זה הדבר האמיתי ורק שם תקבל את האוכל האותנטי של המקום. אני זוכר איזו אספנית משוק סנטה קתרינה בברצלונה למשל, שהיה לה אוסף מטורף של חומצים ושמנים מכל ספרד- אלו המצרכים המקוריים שהופכים את השוק לייחודי. רק מאנשי השוק תקבל המלצות שוות על מסעדות שכדאי לאכול בהן, ואינן לקוחות ממגזין גורמה. השווקים הם כמו המוזיאון הקלאסי שמספר לך את סיפורו השלם של המקום".

"זה גם החזון שלנו בהקמת שרונה מרקט", מסביר קסטנבוים – שוק מקורה ענק שיאגד במקום אחד את החוויה של שוק אורבני עמוס כל טוב.

אז בזמן שאנו ממתינים לשרונה מרקט התל-אביבי, נותר לנו לפנטז על חו"ל. שלושה בלוגרי אוכל וכתבת אוכל אחת ממליצים על שוק האוכל האהוב עליהם, ומה תמיד יביאו לארץ מהמסע הקולינרי. מה שבטוח – עד הקיץ הם לא יצטרכו לנסוע רחוק:

1 // שוק מופטר (Marché Mouffetard) בפריז // המלצה של הגרגרנית

שוק מופטר Marché Mouffetard בפריז

כמי שהשוק הזה שימש אותה כמכולת השכונתית לפני כך וכך שנים, אני זוכרת לו חסד נעורים, ובאה לביקור בכל פעם שאני בפריז, למרות שבשנים האחרונות הוא התמסחר.

מדובר בשוק ברובע החמישי, על אחד הרחובות העתיקים והיפים בפריז. תוכלו למצוא במופטר את השילוש הקדוש: בולנז'רי (לחם), פרומז'רי (גבינה) ובושרי (בשר). לאורך השוק פזורים בתי קפה ומסעדות, חנויות ירקות, חנויות דגים ופירות ים, חנויות שוקולד, חנות יין, חנות שלמה שמתמחה בפטה כבד וגם – אהובה עלי מאוד – חנות כלי בית ומטבח.

ואם אתם מתעייפים ורוצים לנוח, קנו לכם בקבוק יין טוב, בגט כפרי, כמה חריצי גבינה, עגבניה ופטל לקינוח ולכו לשבת בגינה של כנסיית סנט-מדר (Saint-Médard), ממש בתחתית השוק. תענוג.

ומה תביאו אתכם הביתה? פטה כבד אווז משובח. קופסת שימורים קטנטונת משאירה לכם עוד קצת טעם מפריז גם אחרי שאתם חוזרים הביתה: Pierre Champion (רח' מופטרד מס' 110).

>> לפרטים נוספים על השוק

>> לבלוג של הגרגרנית

.

2 // גרין מרקט ביוניון סקוור מנהטן // המלצה של כתבת האוכל רוני מנדלמן פרת

גרין מרקט ביוניון סקוור מנהטן צילום: נאוה ריץ

איזו נוסטלגיה. בתחילת המילניום בשנות לימודי בניו יורק למדתי לאכול אוכל חריף, הכרתי מגוון מטבחים, התחלתי לבשל בהנאה ובעיקר: לכתת רגליי ברחובות ובסמטאות. אחד המקומות האהובים עלי במנהטן הוא שוק האיכרים בכיכר יוניון (union square), שוק שלא השתנה במהותו כבר המון שנים (קיים משנות ה-70), ומביא לאי את מיטב התוצרת החקלאית של מדינת ניו יורק הפסטורלית.

בכל שעה פנויה בין העבודה בשדה התעופה ללימודים באוניברסיטת ניו יורק, הייתי שועטת בשמחה אל איזור השוק, עוצרת בדוכנים, מרחרחת ירקות, טועמת זיתים, גבינות ומרקחות, מלקטת פירות יער ופטריות מיוחדות, מתנסה במיני חמוצים והכלאות מוזרות של ירקות ופירות ומתפנקת במאפים ריחניים. תמיד פתחתי בשיחה עם חקלאי כזה או אחר, למדתי להכיר זן חדש של פרי או ירק וחזרתי הביתה עם שקית נייר חומה של ריחות וטעמים.

ומה תביאו איתכם הביתה? אל תפספסו את מוכרי המרקחות והריבות. תמיד אפשר למצוא ריבה מפירות מפתיעים וטעמים שלא העליתם על דעתכם למרוח על לחם, כפרי מהשוק כמובן.

>> לפרטים נוספים על השוק

.

3 // שוק Nishiki בקיוטו // המלצה של גל מהבלוג "פתיתים"

שוק Nishiki בקיוטו

כמו כל פנינה אחרת בקיוטו, קל מאד לפספס גם את השוק הזה, שכולל כ-130 דוכנים שמצטופפים ברחוב צר ומקורה, ומספקים לתושבי העיר את הרכיבים האיכותיים והטריים ביותר מזה 400 שנה.

אבקת מאצ'ה, טופו רך, חטיפי אורז שנאפים במקום, דגים נאים יפים כמו במוזיאון, מחמצי ירקות יפניים או משומרים במיסו ועד כלי בישול מסורתיים. כולם מוצגים באסתטיקה, שקט וניקיון מופתי שקשה למצוא מחוץ לקיוטו. אל תפספסו את הצלופחים המעושנים וחטיפי הבצק במילוי שעועית מתוקה.

ומה תביאו איתכם הביתה? רוב המוצרים טריים ונועדו לשימוש מיידי, אבל אם מתחשק לכם להפתיע מישהו, תוכלו לרכוש סכין מטבח מקצועית שתעלה לכם כמו מלון בטוקיו לשבוע.

>> לפרטים נוספים על שוק Nishiki

>> לבלוג פתיתים

.

4 // שוק סן לורנצו (San Lorenzo Mercato) בפירנצה // המלצה של יעל מוריס מהבלוג "לא סוגרת ת'פה"

שוק סן לורנצו San Lorenzo Mercato בפירנצה

שוק סן לורנצו נמצא ליד כיכר סן לורנצו, במרחק הליכה מהדואומו. ממש במקרה שמנו לב לאנשים שיוצאים מהבניין לצידנו עם סנדוויצ’ים שווים, ולמרות שהיה נדמה לנו שמדובר בקניון, החלטנו להיכנס לבדוק ואז נגלה לפנינו שוק אוכל מקורה ע-נ-ק. פסטות, פירות יבשים, בשר, נקניקים, גבינות, מאפים, פטריות, ומה לא.

את רעבוני הגדול השקטתי עם סנדוויץ’ ספיישל מעולה שקניתי בדוכן נקניקים וגבינות, שהכיל שלושה סוגי נקניקים, נתחי גבינה צהובה שמנמנים ועגבניות מיובשות, כל זה בין שתי פרוסות לחם עבות. אבל הכי מומלץ לאכול פסטה באחת משתי מסעדות שוק המקסימות שבמקום, לכל אחת תור מכובד, אך הוא מתקדם מאוד מהר. מזמינים, לוקחים, והולכים למצוא מקום ישיבה ממול או על הבר.

ומה תביאו אתכם הביתה? בשביל ההומור והמזכרת מפירנצה – להביא פסטה צבעונית בצורת האיבר הזכרי, כי זוהי העיר בה ניצב פסלו של דוד. ובשביל הבישולים – פסטה טריה או פטריות פורצ'יני.

>> לפרטים נוספים על השוק

>> לבלוג של יעל מוריס

.

>> רוצים לטעום עוד משרונה מרקט – המתחם הבא של תל אביב? לחצו כאן

שרונה מרקט

שרי שיין
שרי שיין, תסריטאית של סדרות כמו "טיפול נמרץ", "לגעת באושר", "המוסד". סופרת, עיתונאית ועורכת מגזין "ויוה פלוס" עליו השלום