>> מתכון שנשלח ע"י הגולשת 'שמנת מתוקה' ובאדיבות אתר
המצרכים
- 1/2 ק"ג (4 כוסות) קמח מנופה
- 25 גרם שמרים
- 3 ביצים
- 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
- 1 כפית מלח
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 150 גר' חמאת תנובה בטמפרטורת החדר
- 1 ביצה טרופה להברשה
למילוי:
- 100 גר' פרג טחון
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
- 1/4 כוס (50 גרם) פרורי לחם
- 1 ביצה
אופן ההכנה
לבצק:
- מכניסים את כל חומרי הבצק מלבד החמאה למעבד מזון (משתדלים להכניס את המלח הרחק מהשמרים). מפעילים את מעבד המזון ולשים במהירות נמוכה עד ליצירת בצק אחיד. לשים כ-5 דקות נוספות. במידה והבצק יבש מדי, מוסיפים מעט חלב.
- חותכים את החמאה לקוביות קטנות. תוך כדי לישה מוסיפים כ-2 קוביות חמאה בכל פעם, עד שהן מתאחדות עם הבצק. חוזרים שוב על הפעולה עד שכל החמאה משולבת בבצק. ממשיכים ללוש כשתי דקות נוספות.
- מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד. מניחים לבצק לתפוח עד שמכפיל את נפחו.
למילוי:
- בסיר קטן מחממים יחד את השמנת, הסוכר והפרג ומביאים לרתיחה.
- מורידים מהאש ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את פירורי הלחם יחד עם הביצה ומערבבים (במידה והתערובת נוזלית מדי, מוסיפים מעט פרורי לחם).
להרכבת המנה:
- מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מוציאים את הבצק אל משטח מקומח ובטפיחות קלות מוציאים ממנו את האוויר.
- יוצרים כדורי בצק בגודל כדור פינג פונג ומכניסים למרכז כל כדור – כפית גדושה מהמילוי. סוגרים היטב.
- "צובטים" בעדינות כיפת כל כדור, עד לקבלת צורה של כדור גדול בבסיס ומעליו כדור קטן, ומניחים בתבנית האפייה.
- מתפיחים כ-20 דקות נוספות.
- מברישים בביצה ואופים כ-15-20 דקות, או עד שהלחמניות מוזהבות.