לחמניות בריוש במילוי פרג

בריוש הוא מאפה צרפתי, שיש האומרים שהוא הלחם הכי טעים בעולם. פרג – אם אוהבים, אז זו אהבה של ממש. ושניהם ביחד – אנחנו בשמיים…

>> מתכון שנשלח ע"י הגולשת 'שמנת מתוקה' ובאדיבות אתר

המצרכים

  • 1/2 ק"ג (4 כוסות) קמח מנופה
  • 25 גרם שמרים
  • 3 ביצים
  • 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 150 גר' חמאת תנובה בטמפרטורת החדר
  • 1 ביצה טרופה להברשה
למילוי:
  • 100 גר' פרג טחון
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
  • 1/4 כוס (50 גרם) פרורי לחם
  • 1 ביצה

אופן ההכנה

לבצק:
  1. מכניסים את כל חומרי הבצק מלבד החמאה למעבד מזון (משתדלים להכניס את המלח הרחק מהשמרים). מפעילים את מעבד המזון ולשים במהירות נמוכה עד ליצירת בצק אחיד. לשים כ-5 דקות נוספות. במידה והבצק יבש מדי, מוסיפים מעט חלב.
  2. חותכים את החמאה לקוביות קטנות. תוך כדי לישה מוסיפים כ-2 קוביות חמאה בכל פעם, עד שהן מתאחדות עם הבצק. חוזרים שוב על הפעולה עד שכל החמאה משולבת בבצק. ממשיכים ללוש כשתי דקות נוספות.
  3. מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד. מניחים לבצק לתפוח עד שמכפיל את נפחו.
למילוי:
  1. בסיר קטן מחממים יחד את השמנת, הסוכר והפרג ומביאים לרתיחה.
  2. מורידים מהאש ומעבירים לקערה.
  3. מוסיפים את פירורי הלחם יחד עם הביצה ומערבבים (במידה והתערובת נוזלית מדי, מוסיפים מעט פרורי לחם).
להרכבת המנה:
  1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. מוציאים את הבצק אל משטח מקומח ובטפיחות קלות מוציאים ממנו את האוויר.
  3. יוצרים כדורי בצק בגודל כדור פינג פונג ומכניסים למרכז כל כדור – כפית גדושה מהמילוי. סוגרים היטב.
  4. "צובטים" בעדינות כיפת כל כדור, עד לקבלת צורה של כדור גדול בבסיס ומעליו כדור קטן, ומניחים בתבנית האפייה.
  5. מתפיחים כ-20 דקות נוספות.
  6. מברישים בביצה ואופים כ-15-20 דקות, או עד שהלחמניות מוזהבות.
מומלץ לאכול באותו היום או להקפיא ולחמם שוב בתנור על חום בינוני.

לבלוג של השף הלבן