סשן האפייה התקיים הפעם בערב. הגעתי אל הנחתום במזג האוויר הנעים שנחת על העיר לאחר הסערה. החתולים פתחו את הדלת מופתעים, התחככו בי קלות וחזרו לספה להשלים שעות נמנום.
לחם, פארק, לחם, סרט
הנחתום ואני החלטנו על סוג הלחם שנאפה ומיד התחלנו במלאכה. שמנו את כל המרכיבים, מלבד המלח, בקערת המיקסר ולשנו כ-7 דקות. כמו תמיד, לאחר איחוד החומרים ניתן להעלות קצת את מהירות הלישה. הוספנו את המלח ולשנו עוד 3 דקות. הבצק צריך להיות קצת דביק למגע. העברנו את הבצק לקערה מקומחת קלות, כיסינו אותה בניילון נצמד והשארנו את הבצק לעבוד, כלומר להכפיל את נפחו.
לא טרחנו לנקות סביבנו; לקחנו את עצמנו ויצאנו מהבית לסיבוב בפארק. כל פעם אני מגלה מחדש עד כמה האוכלוסייה בצפון העיר שונה מזו שבדרומה. בכלל, לפי הפארק נראה שרובה מורכבת מנשים (שאוכלות לחם לייט) ופעוטות.
כשהבצק הכפיל את נפחו, הוצאנו אותו מהקערה למשטח מקומח וחילקנו ל-2 חלקים שווים. שיטחנו את הבצק לכדי אליפסה, כשצדו התחתון חלק. קיפלנו אותו כמו מעטפה וסגרנו את הבצק תוך מתיחה (אבל מבלי לקרוע אותו). אחר כך גלגלנו את הכיכר תוך כדי מעיכה של הצדדים, כדי לקבל צורת כיכר שקצותיה צרים יותר (את הקצוות יש לקפל פנימה ולהדק). הנחנו את הכיכרות על נייר אפייה מקומח בקמח תירס, כיסינו בניילון צמוד רפוי, ומעל שמנו מגבת כדי שהניילון יכסה היטב את כל הבצק, שלא יתייבש. שוב נתנו לכיכרות לתפוח עד שיכפילו את נפחם.
בינתיים, פתחנו יין וכל אחד מאיתנו לקח חתול וצפינו בסרט.
הנחנו את הנייר עם הכיכרות על אבן שמוט שחוממה בתנור כ-45 דקות, בחום של 220 מעלות. שפכנו בזהירות כוס מים רותחים לתבנית מתכת חמה בחלקו התחתון של התנור, ליצירת אדים. התזנו על דפנות התנור מים כל חצי דקה, שלוש פעמים. 7 דקות אחרי שהכנסנו את הכיכרות לתנור, הוצאנו את התבנית עם המים, הנמכנו את החום ל-190 מעלות והשארנו את הכיכרות כ-30 דקות נוספות, עד שהטמפרטורה הפנימית שלהן הגיעה ל-96 מעלות (או עד שנקישה על תחתית הכיכר תפיק צליל חלול). עם סיום האפייה קררנו את הכיכרות על רשת.
הסרט הסתיים. גם בקבוק היין. חזרתי הביתה מאוחר. בבוקר התעוררתי לאטי. יופי קמה לפני וכבר התמזגה עם המחשב. הסתכלתי קדימה: קאטו השתרע לי בין הרגליים ופרנק שכב לצידי בתנוחתו הגורית. הצלחתי להגיע לפרנק והכנסתי אותו מתחת לשמיכה. ככה המשכתי לנמנם עוד כמה דקות לצד גרגורים נעימים. ריח הקפה לא הותיר לי ברירה אלא לקדם את היום. שני החתולים ואני פסענו לעבר המטבח ואמרנו ליופי בוקר טוב. אחר כך הכנו ארוחת בוקר. הלחם היה טרי טרי.
מרכיבים (לשתי כיכרות)
- 450 גרם קמח חיטה מלאה
- 250 גרם קמח לחם
- 300 גרם מים קרים (מיליליטר, גרם, במים זה אותו הדבר)
- 180 גרם רוויון (לא מיליליטר, אלא גרם)
- 110 גרם דבש (אותו דבר)
- 36 גרם גלוטן
- 20 גרם שמרים יבשים
- 17 גרם מלח