לבלובי לביבות

לביבות תפוחי אדמה קלאסיות זה נחמד, אבל מכיוון שאי אפשר לאכול אותן במשך שמונה ימים, קבלו עוד 5 מתכונים ללביבות מקוריות במיוחד

לביבות קישואים, בצל ותפו"א

פרויקט לביבות משותף למגזין דרך האוכל ולבית הספר הגבוה לקולינאריה – בישולים.

צילום: שירן כרמל עיצוב: מאיה לבנת הרוש

לביבות שמרים

קל, חלבי

החומרים ל-15 לביבות:

¾1 כוס חלב

1 כף (13 גר') שמרים

1 כף סוכר

1 כפית מלח

1 ביצה טרופה

½2 כוסות קמח

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. מחממים את החלב לטמפרטורה של 35-40 מעלות (יש להכניס פנימה את האצבע וכשהתערובת בטמפ' הגוף ניתן להוסיף את השמרים), מוסיפים את השמרים, הסוכר והמלח וממיסים.

2. מוסיפים את הביצה והקמח ומערבבים היטב עד קבלת תערובת במרקם יוגורט. מתפיחים את התערובת מכוסה בטמפרטורת החדר במשך 3.5 שעות. במהלך שעות התפיחה יש להוריד את נפח התערובת בעזרת כף כ-3 פעמים ולכסות.

3. יוצרים מהתערובת לביבות בעזרת כף ומטגנים אותן במעט שמן על אש בינונית משני הצדדים.

אפשר להגיש את הלביבות בגרסה מתוקה, עם שמנת חמוצה מעורבבת עם ריבה, או בגרסה מלוחה, עם גבינת שמנת וסלמון מעושן

.

לביבות קישואים, בצל ותפו"א

קל, פרווה

החומרים ל-15 לביבות:

1 קישוא, מגורר

1 תפוח אדמה בינוני, מגורר

1 בצל גדול, חתוך לקוביות

1 ביצה

2 כפות קמח

מלח, פלפל שחור

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הירקות עם הביצה, הקמח והתבלינים ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.

2. יוצרים מהתערובת לביבות בעזרת כף ומטגנים אותן בשמן המגיע עד מחצית מגובהן על אש בינונית משני הצדדים.

אפשר להגיש עם שמנת חמוצה

.

לביבות תפוחי אדמה ובצל מטוגן

קל, פרווה

החומרים ל-20 לביבות:

1 ק"ג תפוחי אדמה גדולים

2 בצלים גדולים

1 ביצה

4 כפות קמח + מעט קמח לקימוח

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. מבשלים את תפוחי האדמה ומועכים אותם לפירה. מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב ומערבבים את הבצל המטוגן עם הפירה.מוסיפים לפירה את הביצה והקמח ומערבבים היטב.

2. יוצרים מהתערובת לביבות אובליות, טובלים אותן בקמח משני הצדדים ומטגנים אותן במעט שמן משני הצדדים.

אפשר להגיש עם שמנת חמוצה מתובלת בשמיר ובבצל ירוק קצוצים

.

לביבות ריקוטה ופירות יבשים

קל, חלבי

החומרים ל-18-20 לביבות:

750 גר' ריקוטה

50 גר' (2 כפות) צימוקים בהירים

50 גר' (2 כפות) חמוציות

1 ביצה

½ כוס (100 גר') סוכר

2 כפות סולת

קליפה מגוררת מ-1 תפוז

קמח לקימוח

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים עד קבלת תערובת אחידה.

2. יוצרים מהתערובת כדורים ומקמחים אותם מכל הצדדים. משטחים מעט כל כדור ומטגנים על אש בינונית משני הצדדים.

אפשר להגיש עם שמנת חמוצה, עם ריבה, עם דבש או עם דובדבנים מבושלים

בסיר, מבשלים דובדבנים קפואים וסוכר במשקל זהה (200 גרם דובדבנים ו-200 גרם סוכר) ו-50 מ"ל מים, למשך שעה וחצי על אש הכי נמוכה.

.

לביבות בננה

קל, חלבי

החומרים ל-40 לביבות:

1 ביצה

12 כפיות סוכר

1 בננה מגוררת

500 מ"ל ריוויון

1 כפית סודה לשתיה

1 כף חומץ

3 כוסות קמח

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. טורפים את הביצה עם הסוכר עד קבלת תערובת אחידה.

2. מוסיפים את הריוויון והבננה המגורדת ומערבבים. מוסיפים את הסודה לשתייה והחומץ ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד קבלת תערובת חלקה ואחידה.

3. יוצרים מהתערובת לביבות בעזרת כף ומטגנים אותן במעט שמן משני הצדדים.

אפשר להגיש עם שמנת חמוצה, עם ריבה או עם דבש

.

לעוד מתכונים ללביבות