מתכון מאת הגולשת חגית ובאדיבות אתר
המצרכים
12 לבבות ארטישוק טריים או קפואים.
למילוי:
- 500 גר' בשר טרי
- 1 בצל גדול חתוך לרבעים
- 2 פרוסות לחם לבן, מושרות במים וסחוטות היטב
- 3 שיני שום
- צרור פטרוזיליה קטן
- מלח, פלפל שחור טחון טרי
- 1 כף תערובת תבלינים מרוקאית "ראס אל חנות"
- 2 ביצים
לרוטב:
- 4 כפות שמן זית
- כוס מים
- 1 כף פפריקה מתוקה
- מלח, פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
- טוחנים את הבשר עם הבצל, הלחם הרטוב, השום והפטרוזיליה. מוסיפים לתערובת את התבלינים והביצים, מערבבים ומקררים.
- יוצרים בידיים רטובות כדורים מהתערובת. ממלאים את לבבות הארטישוק בכדורי הבשר, משטחים מעט את הבשר ומהדקים לתחתית הארטישוק.
- שמים את הארטישוקים הממולאים בסיר רחב. מוסיפים מים, שמן זית ותבלינים. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה.