לא צריך מכונת גלידה

מיקסר, שמנת, סוכר ווניל ואתם מכינים לבד גלידה בבית בכל טעם שתרצו. מתכון משפחתי של השוקולטיירית גלית אלפרט מחוות השוקולד "גליתא"

גלידה

כילדה שנולדה וגדלה בקיבוץ אפיקים, החום בקיץ עבורי הוא עובדת חיים. כמו שהשמש תמיד זורחת ותמיד שוקעת ככה ביולי אוגוסט העמק מהביל והטמפרטורות נושקות  ל- 40 מעלות.

סבא וסבתא שלי היו ממקימי הקיבוץ, שניהם הגיעו מהגוש הסובייטי עם החלום הציוני בלב. סבא שלי הגיע ראשון ולאחר כמה שנים שכבר היה בארץ ובנה את אפיקים הביא את סבתא שלי מריגה שלטביה. כאשר חוותה סבתא שלי את הקיץ הראשון שלה בחום הגדול, ובלי מזגנים! היא חיפשה כל רעיון לצינון הגוף – ככה נולד לו מתכון הגלידה הראשונה שטעמתי.

המתכון הושרש במשפחה במשך שנים ועד שאני באתי לאוויר העולם (נכדה מס' 5 ) הוא כבר הפך לעובדה מתוקה שחיכינו לה כל קיץ. למעשה הקיץ לא היה מתחיל עד שלא טעמנו את הגלידה של סבתא (והיא בחוכמתה השקטה השכילה כבר בסוף מאי להגיש לנו ממנה קעריות מלאות).

במקור המתכון כלל גם חלבון של ביצה מוקצף למרנג. היום עם המודעות הבריאותית ועם התפתחות הידע בכל הקשור למזונות אותם אנו אוכלים לא נהוג יותר לאכול ביצה שהיא לא אפויה או מבושלת, לכן אני מציגה לכם מתכון כמעט מקורי של סבתא שלי לגלידה ביתית, אותו שיניתי קלות בכך שהוצאתי ממנו את מרנג הביצים.

המתכון קל שבקלים, טעים שבטעימים והכי חשוב לא מצריך מכונת גלידה בשום צורה.

המתכון הוא בסיסי וכמו תמיד במתכונים שלי ניתן להוסיף עליו אין סוף טעמים כדי ליצור גיוונים שונים. אני אוהבת תמיד לתת מתכון בסיסי ולהשאיר לכם לעוף על כנפי הדמיון עם שילובים של טעמים ובעצם ליצור מתכונים חדשים.

אז זהו, נגמרו ההקדמות – תיהנו! ושהקיץ שלכם יהיה קריר כמו כל הקיצים שהיו לי  עם הגלידה הזו.

מתכון לגלידה ביתית

החומרים:

1. 250 גרם שמנת מתוקה (1 מיכל)

2. 100 גרם סוכר

3. 400 גרם שמנת חמוצה (2 גביעים)

4. כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1. שמים את כל החומרים יחד בקערה ומקציפים עם מיקסר ידני לפחות 5 דקות רצופות (במידה ויש לכם מיקסר עומד אז תקציפו רק 3 דקות)

2. מכניסים למקפיא ל – 5 שעות לפחות

3. מחלקים לקעריות, יוצקים שוקולד חם למעלה וטורפים בהנאה.

גיוון טעמים:

לקחתי את הכמות הזו.

חילקתי אותה לחצי.

חצי הקפאתי כך – טעם טבעי

ולחצי הוספתי 150 גרם פרלינה (ממרח נוגט)

יצא מעולה!

לכל גיוון שתרצו  – מוסיפים 250 -300 גרם למתכון

רעיונות לטעמים: שוקולד מומס (חלב, לבן או מריר), ריבות פירות, רסק פירות (במיוחד עכשיו) כגון אפרסקים, נקטרינות, משמשים (מומלץ לא פירות המלאים במיץ), חלבה,

גלית אלפרט היא שוקולטיירית ובעלים של חוות השוקולד גליתא שבקיבוץ דגניה ב'

מתוך שוקולוג – הבלוג של גלית אלפרט

לפייסבוק של גליתא