לאכול אותם

תכשיטי האוכל של שי אהרון אמנם נראים כמו הדבר הכי טעים בעולם, אבל מומלץ לא לנסות לטעום, אלא להסתפק בלענוד אותם

עגילי קאפקייקס

כל מי שגדל בבית שמחשיב את עצמו תרבותי, יודע שעם אוכל לא משחקים. זה לא נאה ולא יאה ויש באפריקה ילדים רעבים. אין לי מושג באיזה בית גדל שי אהרון, אבל מזל גדול שהוא לא לקח ברצינות את הציווי הזה.

אהרון, 27, יוצר מיניאטורות מזון כבר למעלה מחמש שנים. מדובר בתכשיטי אוכל וגם בדגמים מיניאטוריים ביחס של 1 ל-12 עבור אספנים ובתי בובות. אם תרצו, זאת הפרעת האכילה הכי חיננית שיש.

סלט, מישהו?

למה דווקא אוכל?

"התחלתי ליצור אותם ממש במקרה. שנים עבדתי עם חומר פולימרי אלסטי המגיע במספר רחב של גוונים ומתקשה בתנור. הייתי מפסל דמויות שונות ומוכר אותן. באחת הפעמים, לקוחה ביקשה מממני ליצור דגם קטן, מנה ספציפית של חג פסח ומאז התאהבתי ברעיון של אוכל מיניאטורי".

איך אתה מכין את המיניאטורות?

"החומר העיקרי ממנו עשויות המיניאטורות הוא חמר פולימרי, אבל אני משלב המון חומרים נוספים בעבודה שלי: עץ, אפוקסי, אקריליק, זכוכיות ונייר.

"ראשית אני בוחר את הדגם אותו אני רוצה ליצור, ומשתדל למצוא מגוון של וריאציות ותמונות שלו ברשת. אני עושה סוג של מחקר. לאחר מכן אני בוחן את הגוונים והטקסטורה של אותו מאכל, עושה ניסויים רבים על מנת להגיע לטקסטורה הנכונה".

הגיעו אליך בקשות מיוחדות?

"התבקשתי להכין רפליקה מיניאטורית של עוגת חתונה מפוארת שתשמש לטבעת, מתנה ליום השנה; עבור קבוצת ילדות, בצופים בקליפורניה, נתבקשתי להכין עוגיות צופים, כאלה שהן מוכרות מדלת לדלת ומתרימות כך כסף. בתמונות אפשר לראות את העוגייה האמיתית וזוג עגילים שהכנתי עבור כל השבט".

העוגיות האמיתיות (מימין) והעגילים

"והיה גם בחור שביקש שאכין עבור חברה שלו טבעת חומוס, וכך הוא הציע לה נישואים, ואפילו צילם את זה בוידאו".

טבעת החומוס

והנה עוד כמה דוגמאות מקסימות במיוחד ליצירות של אהרון, שאותן אפשר לקנות בחנויות שלו ב-Etsy ובמרמלדה מרקט.

צילום: שי אהרון