מתוך הבלוג של לימור לניאדו תירוש
הירקות המוחמצים הם נדבך חשוב במטבח היפני. נהוג לפתוח כל ארוחה יפנית בקערת ירקות מוחמצים, לפתיחת התיאבון וניקוי החך. סוגי החמוצים במטבח היפני הם רבים, ומשתנים לפי לעונה וסוג הארוחה >> עוד על חמוצים יפניים.
כרובית חמה כבושה
חומרים ל-6 מנות:
כרובית גדולה שטופה ומפורקת לתפרחות בינוניות
3 כפות שמן
3 שיני שום פרוסות
צ'ילי אדום טרי פרוס לפי הטעם
שקית (4 גרם) אבקת דאשי
כפית סוכר
חצי כוס חומץ אורז
כפית סויה
לזריה: שומשום לבן ושחור
–
הכנה:
מחממים ווק עם שמן ומקפיצים את השום, הצ'ילי והכרובית עד שנחרכו קלות. מפזרים אבקת דאשי וסוכר ומקפיצים חצי דקה. מכבים את האש ומוזגים חומץ וסויה מערבבים. זורים שומשום לבן ושחור ומגישים חם. הכרובית נשמרת במקרר עד יומיים.
למתכונים נוספים של לימור לניאדו תירוש:
–
–
–
–
–
–
–
–
–
–
–
–
–
–
–
–
–
–
–
–
–
–
–
–
–
–
–
–
–
–
–
–
–
–
–
–
*****
צילומים: לימור לניאדו תירוש