כרובית חמה כבושה

לימור לניאדו תירוש עם מתכון לכרובית חמה כבושה מהמטבח היפני, וגם – מלפפונים, מקלות גזר וסלרי מוחמצים

כרובית

מתוך הבלוג של לימור לניאדו תירוש

הירקות המוחמצים הם נדבך חשוב במטבח היפני. נהוג לפתוח כל ארוחה יפנית בקערת ירקות מוחמצים, לפתיחת התיאבון וניקוי החך. סוגי החמוצים במטבח היפני הם רבים, ומשתנים לפי לעונה וסוג הארוחה >> עוד על חמוצים יפניים.

כרובית חמה כבושה

 כרובית חמה כבושה. צילום: לימור לנדאו תירוש

חומרים ל-6 מנות:

כרובית גדולה שטופה ומפורקת לתפרחות בינוניות
3 כפות שמן
3 שיני שום פרוסות
צ'ילי אדום טרי פרוס לפי הטעם
שקית (4 גרם) אבקת דאשי
כפית סוכר
חצי כוס חומץ אורז
כפית סויה
לזריה: שומשום לבן ושחור

הכנה:

מחממים ווק עם שמן ומקפיצים את השום, הצ'ילי והכרובית עד שנחרכו קלות. מפזרים אבקת דאשי וסוכר ומקפיצים חצי דקה. מכבים את האש ומוזגים חומץ וסויה מערבבים. זורים שומשום לבן ושחור ומגישים חם. הכרובית נשמרת במקרר עד יומיים.

למתכונים נוספים של לימור לניאדו תירוש:

מלפפונים מוחמצים מהירים. צילום: לימור תירוש
מקלות גזר וסלרי מוחמצים במירין וחומץ אורז. צילום: לימור לניאדו תירוש
*****
צילומים: לימור לניאדו תירוש
לימור תירוש
בוגרת ה- Leith Cooking School בלונדון, ה- Migros School בציריך, וה- Ritz Escoffier School, וה- Cordon Bleu בפריז, מבשלת, מצלמת כותבת ומארחת.לימור מאמינה שאוכל מקרב אנשים ולבבות וכך שומרת את אהוביה קרוב, במטבח, בדרך הכי פשוטה של צבעים, ריחות, וטעמים. המטבח עבורה הוא זירה אינסופית של יצירה, מקום בו אנשים מתענגים ביחד, עוברים חוויה. לימור מבשלת בפשטות מוקפדת עם שילובים בלתי צפויים. אוהבת להפתיע חברים, תלמידים ואת עצמה.