כיצד נולד מטבח הפיוז'ן?
מטבח זה התפתח בעיקר בזכות האפשרות לשנע מוצרים שונים ממקום למקום ברחבי העולם במאה ה-20, כך לפתע, מוצרים אשר היה קושי רב בהשגתם, או כאלו שנחשבו לאקזוטיים שניתן למצוא אותם רק במקום אחד או כמה מקומות בודדים שנמצאים הרחק, הפכו למוצרים שבהחלט ניתן להשיג. הדבר הביא לשינוי מהותי באופן הבישול שהיה קיים עד כה אשר התבסס על מוצרים וחומרי גלם קיימים ברי השגה.
אלו לצד הרצון להתפתח בבישול באמצעות מזון שמוגש במקומות אחרים ברחבי הגלובוס, הביאו להולדתו של מטבח הפיוז'ן. נציין כי הפיוז'ן היה קיים בממדים קטנים יותר לפני כן, כאשר האיטלקים התחילו את הרומן שלהם עם העגבניות רק לאחר שאלו יובאו לאיטליה מאמריקה. יחסי פיוז'ן אחרים נבנו בשוויץ בין הקנטונים הגרמנים לקנטונים הצרפתים-איטלקים.
גם בארץ כשרות סירקיס ואהרוני הביאו את המטבח האסייתי, היה קושי רב במציאת המוצרים להכנת כל המאכלים הנפלאים הללו, עד שהחלו לייבא את המוצרים לסופרים וכיום ניתן לרכוש מגוון מוצרים עצום על טהרת המטבח האסייתי ולהכין איזו מנה שאתם חפצים בה.
היכן ניתן למצוא מטבחי פיוז'ן?
מי שהביאו את הבשורה הן הערים הגדולות בעולם אשר בהן קיים ריכוז גדול של מהגרים מכל חלקי התבל. כך ערים כמו מלבורן שבאוסטרליה, ניו יורק וקליפורניה שבארצות הברית ואפילו לונדון שבבריטניה הפכו למוקד של מטבחי פיוז'ן. ומי עוד נכללת ברשימה המיוחדת הזו? ניחשתם נכון! מדינת ישראל שגם היא כור היתוך למהגרים רבים שמגיעים מהמזרח התיכון ומאירופה, וביחד ייצרו כאן מטבח פיוז'ן מן הטובים בעולם. מאכלים כמו שווארמה, שניצל וסטייק בפיתה הפכו לנחלת הכלל במדינתנו הקטנה, אלו לצד מאכלים רבים שקיבלו אינטרפרטציה חדשה ומעניינת. בואו נכיר כמה מתכוני פיוז'ן מעניינים.
מן המזרח
מנת פיוז'ן מהמזרח כוללת שילוב של המטבח הוויאטנמי ביחד עם היפני, כך נולדה מנה מעניינת של דג סלמון מעושן בשילוב מלפפון ירוק, אבוקדו ונייר אורז.
מנה נהדרת נוספת היא סלמון בתנור במרינדה של דבש, לימון וחרדל מוגש על באק צ'וי צלוי. למי שאינו יודע באק צ'וי הוא כרוב סיני שגדל בסין כבר אלפי שנים.
מישראל
את השווארמה וסלט הירקות כולנו מכירים למרות שהשווארמה מוצאה ממדינות הערב השונות, לעומת זאת בישראל שילבו אותה ביחד עם צ'יפס שזו מנה מהמטבח האירופאי וביחד התקבל פיוז'ן מוצלח ביותר.
את הכנאפה הערבית הפכו הישראלים לפיוז'ן כשהחליטו להגיש אותה עם רוטב שוקולד, עם נתחי בשר ואפילו בגרסה טבעונית.
מארצות הברית
השילוב של מהגרים מכל רחבי העולם הביאו ליצירת מזונות מעניינים חובקי עולם, כך השף הצרפתי ז'אן ז'ורז' וונגריכטן שנולד באלזס, בישל וחי במזרח ולבסוף התמקם בארצות הברית, יצר לראשונה פיוז'ן חובק עולם והכין מנה של סלט של אספרגוס מתובל עם רוטב של ויניגרט־סויה בטעמי המזרח לצד רוטב הולנדז שהוא מהאצולה של המטבח הצרפתי. פיוז'ן במיטבו.