ירוק ולבן זה שילוב מצוין

קציצות תרד וגבינה בולגרית ואספרגוס עם אצבעות בליני ברוטב יוגורט עזים. שני מתכונים לשבועות של השף של מחלבת משק צוריאל, ברק חי חורש

אספרגוס

קציצות תרד וגבינה בולגרית מעודנת

החומרים (ל-5 אנשים):

½ קילו עלי תרד טריים – שטופים, מיובשים וקצוצים גס

250 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5% – מפוררת בידיים

1 כף קמח

3 ביצים

¼-½ כוס פירורי לחם

מלח

פלפל שחור גרוס

קורט קינמון

קורט פלפל אנגלי גרוס

שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה:

מערבבים היטב את כל החומרים בקערה, עד קבלת תערובת אחידה.

מחממים שמן במחבת, יוצרים קציצות מהתערובת ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים

מגישים חם/קר.

להגשה –מומלץ להגיש בליווי לבנה ושמן זית

המלצת השף:

1. לקצוץ את התרד מספר שעות לפני הכנת המתכון ולהניח במסננת (לשם הוצאת נוזלים מהתרד).

2. להוסיף לתערובת מעט גרידת לימון לפני הטיגון.

בתיאבון!

/

אספרגוס עם אצבעות בליני ברוטב יוגורט עזים

המצרכים לבלילת הבליני (פנקייק):

¾ כוס קמח

½ כוס חלב

1 כפית סוכר

1 כפית מלח

2 ביצים

1 כף שטוחה שמרים טריים

100 גרם חמאה מומסת

המצרכים לרוטב:

1 גביע ( 150 גרם) יוגורט עזים

1 שן שום כתושה

10 עלי נענע שטופים וקצוצים דק

1 כף שמן זית

מלח ופלפל גרוס

המצרכים לאספרגוס:

1 חבילת אספרגוס דקים שטופים היטב

מעט מלח

אופן ההכנה:

הכנת הבליני:

מערבבים בקערה את כל מצרכי הבלילה.

מחממים מחבת טפלון לחום בינוני ומוסיפים למחבת מעט מבלילת הבליני (בצורת אצבעות), קולים משני הצדדים עד הזהבה (כמו פנקייק) ומצננים.

הכנת הרוטב:

מערבבים בקערה את כל מצרכי הרוטב עד לקבלת רוטב אחיד.

הכנת האספרגוס והרכבת המנה:

מרתיחים סיר עם מים ומעט מלח, מכניסים את האספרגוס למים הרותחים וחולטים כדקה.

מוציאים את האספרגוס לקערה עם מי קרח, מסננים את האספרגוס מהמים ומניחים על צלחת הגשה.

מניחים את אצבעות הבליני לצד האספרגוס, מזלפים מעל יוגורט עיזים, ממליחים, מפלפלים ומגישים.

הצעת השף:

ניתן להגיש את המנה בשילוב עם פרחי ברוקולי חלוטים

צילום: שי אפגין