יאמי בדרכים: קציצות טונה אפויות של עדי

עדי, בשלנית יאמי, מתמחה באפייה בריאה וטעימה, שאהובה גם על ילדים חובבי שניצל וצ'יפס. כאן היא משתפת במתכון שלה לקציצות אפויות

עדי

מאת: רווית דיקר לוי, אתר יאמי

אחת לכמה זמן אני נתקפת אמוק בריאות. הילדים כבר מכירים את זה: הנה אמא שוב מתנפלת לנו על ארון הממתקים, מוציאה את השוקולדים והחטיפים, מחליפה באגוזי קשיו ושקדים לא קלויים וכבונוס מוסיפה צימוקים אורגניים.

זה ממלא אותי סיפוק – אח איזו בריאות, המקרר מפוצץ בירקות, הילדים אוכלים מסודר, תענוג! זה מחזיק שבוע… ולאט לאט נכנסים שוב הקורנפלקסים שהם אוהבים (גם אלו עם השוקולד), בסופר אני נשברת וקונה גבינה צהובה ושוקו ("אמא, אני מתחנן…") והלחמניות מקמח לבן.

הגעתי לפגישה עם עדי בידיעה שאני הולכת לקנא. דמיינתי ילדים שאוכלים כוסמת ומאפינס קישואים, קישים מקמח מלא לצד ירקות מבושלים ומנשנשים פירות ואגוזים בשמחה אחר הצהריים.

איך מתמודדים עם כל הג'אנק שהילדים אוכלים?

"יש כל מיני דרכים, אבל תמיד חשוב לזכור לא להיות פנאטים ולמצוא את האיזון. כילדה, בילינו כל המשפחה באמירים כמה ימים וההורים שלי שמעו למה כדאי חשוב לאכול טבעוני. כשחזרנו הביתה אבא ניקה את כל מגירת הממתקים ולא השאיר כלום. אני זוכרת שאני ואחותי עמדנו בוכות ליד המגירה עוד זמן רב לאחר מכן. אז כל דבר צריך לעשות בהדרגה ובהקשבה לילדים".

אם רוצים לעשות תהליך של שינוי בריאותי בבית, ממה את ממליצה להתחיל?

"כדאי לאכול יותר בבית, ולא להתפתות לקנות משהו 'על הדרך' בחוץ. אם רוצים להתחיל להשתמש בחיטה מלאה כדאי להתחיל לערבב – חיטה מלאה וקמח לבן – בפסטה, פתיתים, מאפים שונים. להציע לילדים מאכלים עם ירקות: אני אופה מאפינס קישואים וזיתים שהילדים אוהבים, או קיש תרד שקצוץ דק. שניצלים, למשל, ניסיתי לאפות במקום לטגן וזה יצא ממש טעים".

ומה בעניין הטעם?

"אני מודעת לזה שיש דברים שלא טעימים לחלק מהאנשים. אני אופה בדרך כלל עם מעט סוכר ומשתמשת בסוכר קנים. למשל, אם יש במתכון מסוים כוס סוכר, אני אוסיף שליש כוס. גם לשימוש בקמח מלא או קמח כוסמין צריך להתרגל וגם לדעת מינונים, כי קמח מלא הוא דחוס יותר".

אז מה באמת היחס בכמויות בין קמח מלא ללבן?

"קמח מלא מצריך יותר נוזלים מקמח לבן וזה תלוי גם במרכיב המרכזי, למשל סלק או תפוחי עץ מגירים הרבה נוזלים יחסית, אז היחס דומה יותר לקמח לבן, אבל אם צריך להמיר אז היחס הוא בערך כך: במקום 200 גרם קמח לבן משתמשים ב-170 גרם קמח מלא".

מה ההבדל בין סוגי הקמח השונים?

"קמח כוסמין קל יותר לעיכול ויוצר מאפים יותר אווריריים – מתאים ללחם ועוגות

קמח מלא – עשיר בסיבים ובעל ערכים תזונתיים.

קמח שיפון – הכי כבד מבין סוגי הקמח".

אז מה נכין?

נכין קציצות טונה אפויות, שמצוינות לגיוון ארוחות ערב לילדים ומתאים מאוד גם לבראנץ' או לפיקניקים. מתאים גם לפסח – לקחת לטיולים וכו'. זה כמו חטיף, טעים לצד טחינה, סלט ירקות.

קציצות טונה אפויות

מצרכים (ל-4 סועדים):

2 קופסאות טונה, אחת בשמן ואחת במים, ללא נוזלים

1 תפוח אדמה קלוף בגודל בינוני

1 כף מיונז

מיץ מלימון שלם

1 כף קמח תופח / כף קמח מלא

2 ביצים

מלח/פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

מאדים את תפוח האדמה, מוסיפים 2 קופסאות טונה מסוננות, מערבבים, מוסיפים את הביצים וכף מיונז, מיץ לימון וקמח ותבלינים בסוף.

מערבבים הכל, לוקחים כף גדולה מניחים בתבנית עם נייר אפייה, נעזרים בכפית ליצור כדורים עגולים כקציצות (הם לא חייבים לצאת עגולים), מכניסים לתנור שחומם מראש לכ-180 מעלות ל 20 דקות עד שהן מעט משחימות.

*  *  *  *  *

יאמי הוא שירות של אוכל ביתי עד הבית. באתר יאמי ניתן להזמין אוכל ממגוון בשלנים ביתיים ולקבל שירות משלב ההזמנה ועד הארוחה וכן להתאים תפריט קבוע למשפחות לפי רצונות ותקציב. מדי שבוע נבקר אצל בשלן אחר, ונשמע ממנו על האוכל שהוא מכין ועל סודות מהמטבח שלו, וכן נקבל ממנו מתכון אחד.

יאמי
יאמי הוא שירותי אוכל ביתי עד הבית. באתר יאמי ניתן להזמין אוכל ממגוון בשלנים ביתיים ולקבל שירות משלב ההזמנה ועד הארוחה וכן להתאים תפריט קבוע למשפחות לפי רצונות ותקציב. www.yummi.co.il | 03-7160699