יאמי בדרכים: עוגת הדלעת של גבריאל

"גבריאל מבשל" מבשל אוכל צמחוני-טבעוני ובריא ב"יאמי", ומשתף בסודות הבישול שלו ובמתכון לעוגת דלעת חגיגית

עוגת דלעת

מאת: רווית דיקר לוי

ולפני הכל הסבר קטן: יאמי הוא שירות חדש של אוכל ביתי עד הבית. באתר יאמי ניתן להזמין אוכל ממגוון בשלנים ביתיים ולקבל שירות משלב ההזמנה ועד הארוחה וכן להתאים תפריט קבוע למשפחות לפי רצונות ותקציב. מדי שבוע נבקר אצל בשלן אחר, ונשמע ממנו על האוכל שהוא מכין ועל סודות מהמטבח שלו, וכן נקבל ממנו מתכון אחד.

גבריאל מכין עוגת גזר כבר שנים. יום אחד קם בשלן ומחליט להכין את אותו המתכון עם דלעת ויוצאת לו עוגה אליפות!

הייתי חייבת לבדוק מקרוב. ערב הסילבסטר. דרום ת"א. שרשראות של נורות מהבהבות בחנויות שנשארו פתוחות עד מאוחר, מלא אנשים ברחובות, אני בדרך (בלי כרכרה, ועם הרבה אמונה בדלעת) לדירה החמימה של גבריאל.

גבריאל מבשל על פי תורת האיור-וודה, ומאתגר את עצמו בלהמציא מתכונים שיהיו בריאים, מזינים וטעימים, כשהקו המנחה שלו הוא איכות וטריות חומרי הגלם, עליהם הוא לא מתפשר. ומספיק לראות את הצנצנות והקופסאות שלו בשביל להבין שהאיש באמת לא מתפשר.

ספר קצת על הבישול שלך ביאמי. קיבלת הזמנה – מה קורה מכאן?

"כל הזמנה שנכנסת מרגשת אותי כי עומד מאחוריה מישהו שאני מבשל בשבילו. אני אוהב את זה שאני מבשל במטבח שלי, וזה מגיע לאנשים שאוכלים את האוכל בבית שלהם. אז אני יורד לשוק לוינסקי, קונה מצרכים, ירקות, חוזר למטבח שלי, שם מוזיקה ומתחיל לבשל. כשאני מבשל אני מרגיש שהכל בסדר. שאני במקום שלי. ההזמנה יוצאת ואז אני מחכה לפידבק מהלקוח. אני גם לומד מזה וזה כיף לדעת שהצלחתי".

מה הסוד של העוגה?

"אני משתמש ב-100% קמח מלא. אגב, בישראל מספיק ש-80% יהיה קמח מלא, בשביל שהוא יקרא כך (20% הנותרים הם קמח לבן). שטיבל 6 הוא בין סוגי הקמח היחידים שבאמת מלאים. אני מוסיף ג'ינג'ר וקינמון והטיפ שלי – להגיש את העוגה חמה להשלמת התחושה החורפית והמנחמת".

עוגת בריאות – זה לא פרדוקס?

"קינוח צריך להיות קינוח, ואסור לחסוך מטעמי קלוריות. אני בטח לא אשתמש בממתיקים מלאכותיים ואני משתמש בחמאה כי היא עדיפה על שמן קנולה או כל שמן, אבל חמאה נתפסת במערב כדבר מאוד לא בריא. זה נכון אם אוכלים כמויות גדולות אבל לקינוח מספיקה פרוסה ביום אז זה ממש בסדר".

המיקסר הידני הזה סוג של וינטג'?

"המיקסר הזה, כמו שאת רואה אותו, כבר בן 30 לפחות. קיבלתי אותו מחבר והוא היה של סבתא שלו. יש לי אהבה למכשירים ישנים ואם הם עובדים אז בכלל… אבל אם היו מציעים לי קיצ'נאייד לא הייתי מסרב (:".

מה אתה מאחל לעצמך לשנה החדשה?

"שדברים יסתדרו. האמת שכבר הכל טוב. אני מאחל הגשמה ואני חושב שהכי טוב לעשות את מה שאוהבים – זה משתלם בסוף!".

ולעוגה לשמה התכנסנו:

המצרכים (ל-2 תבניות אינגליש קייק):

300 גרם דלעת מגוררת בפומפייה גסה
2 חופנים של צימוקים שחורים / צימוקי אוכמניות
2 כוסות קמח מלא / כוסמין
¾1 כוס סוכר חום
2 כפיות גדושות קינמון
1 כפית גדושה ג'ינג'ר
2 כפיות שטוחות אבקת אפייה
קורט מלח
קורט סודה לשתיה
5 ביצים
200 גרם חמאה
זרעי דלעת לקישוט

אופן ההכנה:

מקציפים בקערה את הביצים עם התבלינים וכן אבקת האפייה והסודה לשתייה, מלח (נותן טוויסט מעניין וגם מדגיש טעמים אחרים) וסוכר לתערובת תפוחה וחלקה.

במקביל ממיסים את החמאה על אש קטנה עד שהיא נמסה לחלוטין (זהירות שלא ירתח!). מכבים ומקררים

תוך כדי הקצפה, שופכים בהדרגה את החמאה לתערובת כדי שהביצים לא יתבשלו.

מוסיפים את הקמח, בוחשים עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים. מוסיפים את הדלעת והצימוקים ובוחשים.

מקשטים בזרעי דלעת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-45 דקות. בודקים עם קיסם כדי לוודא שיצא יבש.

.

אתר יאמי: www.yummi.co.il, טלפון להזמנות: 03-7160699

יאמי
יאמי הוא שירותי אוכל ביתי עד הבית. באתר יאמי ניתן להזמין אוכל ממגוון בשלנים ביתיים ולקבל שירות משלב ההזמנה ועד הארוחה וכן להתאים תפריט קבוע למשפחות לפי רצונות ותקציב. www.yummi.co.il | 03-7160699