טרטופו, משחק ילדים

מחפשים קינוח קיצי קליל וטעים שאפשר גם להכין עם הילדים? נסו את המתכון של הגרגרנית לטרטופו

טרטופו

החופש הגדול צובר תאוצה ואחרי ארבעה שבועות של קייטנה/ מחנה צופים/ שינה אצל קרובים/ שינת חברים אצלנו, נשארו לנו רק עוד…  4 שבועות של שכרון חושים. על משקל המשפט הידוע: חום, יזע ודמעות (בשיבוש קייצי). אני מתמחה בנושא "חפש מה אפשר לעשות במזגן, לא כולל קניונים או מחשב". המטבח כל כך קרוב ויש בו מזגן, אז ברור שמצאנו בו מקור מפלט. אמנם ילדים, כמו מבוגרים, מתעניינים יותר בחלק של ה"לבשל" מאשר בחלק של ה"לסדר אחריך", אבל מילא.

טרטופו הוא קינוח איטלקי שבסיסו הוא כדור גלידה (לרוב שוקולד) מצופה בשוקולד ובמרכזו פרי או מחית פרי. ולמה טרטופו? במקור הכינו אותו משוקולד, כדי להזכיר את אחותו, פטריית הכמהין (טרוף בצרפתית, טראפל באנגלית).

מדובר במתכון קליל שכיף להכין עם הילדים. אין פה התעסקות עם תנור, כך שהוא מתאים גם לקטנים ויש אין ספור אפשרויות לגיוון על פי הטעם: אפשר להכין את כדור הגלידה מכל טעם שאוהבים או שילוב של שני טעמים, אפשר לעטוף אותו בממרח שוקולד אהוב, קקאו, קינמון או אגוזים ואפשר להכניס בתוכו כל פרי עונתי או אפילו ריבה. הציצו ברעיונות שלנו ברשימת החומרים; אתם מוזמנים לחשוב על עוד.

פזמו לעצמכם איזה שיר איטלקי (או לפחות דורון מזר) וכנסו עם הילדים למטבח. עוד מעט יעבור גם היום הזה.

טרטופו

החומרים:

  • גלידה. ליופי, כדאי להשתמש בשני טעמים. מומלץ להוציא את הגלידה מהמקפיא 10 דקות לפני שרוצים להשתמש בה, כדי שתתרכך מעט
  • מילוי: פירות קטנים כמספר כדורי הטרטופו שנרצה להכין, כמו דובדבנים או ענבים. לחילופין אפשר להשתמש בכדורי שוקולד "קליק", אגוזים, ריבה, מחית פרי ועוד

פפפ

לציפוי:

  • קקאו
  • אגוזי ברס (אגוזי לוז מסוכרים וגרוסים. להשיג בחנויות למוצרי אפיה)
  • קינמון
  • שברי עוגיות, ופלים או ביסקוויטים
  • ממרח נוטלה
  • שוקולד מריר מומס עם מעט שמן צמחי (על כל 100 גרם הוסיפו 1 כף שמן)

פפפ

אופן ההכנה:

  1. קרצו שני חצאים של כדורי גלידה משני טעמים, בעזרת כף לגלידה.
  2. הצמידו את שני טעמי הגלידה לכדור אחד, תוך שמירה על הפרדה ביניהם (שימו לב: זה קר! חוץ מזה, כדאי להשתמש בכפפות חד פעמיות כי אנחנו עומדים להתלכלך – יששש!).
  3. הכניסו בין שני חצאי כדור הגלידה פרי, אגוז או ממתק שאתם אוהבים. עטפו את כדור הגלידה שיצרתם בניילון נצמד והכניסו למקפיא, בזמן שאתם מכינים את הציפוי.
  4. הכינו בינתיים את הציפוי: חממו שוקולד מריר על באן מרי והוסיפו לו שמן. כשהשוקולד נמס, תנו לו להגיע לטמפרטורת החדר מזגו אותו על כדורי הגלידה מכל הצדדים. לחילופין, אפשר למרוח את השוקולד על ניילון נצמד ולגלגל בתוכו את כדור הגלידה. לי היה שוס: תמר ועופר הביאו לי מאיטליה ממרח שווקלד מריר עם.. כמהין! טרטופו על הטרטופו! מי שלא אוהב שוקולד, יכול לגלגל את כדורי הגלידה באגוזי ברס, בקקאו (כמו הטראפלס השוקולדיים) ואפילו בקינמון.
  5. הוציאו את כדורי הגלידה שהתקשו במקפיא וגלגלו אותם בציפוי שבחרתם והחזירו למקפיא להתקשות מושלמת, בתוך ניילון נצמד.

פפפ

בתיאבון!

השוונץ:

  • לפני כמה ימים הייתי בחגיגת יום הולדת של חברה שאני אוהבת. ולמה אני מספרת לכם על זה? כי האוכל ביום ההולדת היה שווה במיוחד. שלא תגידו שאני שומרת סודות: ARTaste, קייטרינג איכותי ויפיפה להפליא, לאירוח ביתי או עסקי. מדובר בחברה משפחתית ואכן נדמה היה לי שמי שטרח והכין לנו את האוכל הוא אחד כזה שהיה אכפת לו מאיתנו. קייטרינג בוטיק לאירוח מעולה. גזור ושמור.
  • הנה המלצה נוספת, בלי קשר לאוכל אבל עם הרבה קשר לילדים: בסינמטק תל אביב מתקיים זו הפעם ה-8 פסטיבל תל אביב הבינלאומי לסרטי ילדים ונוער. מוקרנים סרטים אינטליגנטיים ומעניינים מכל העולם, לילדים בגילאים שונים וגם להורים שלהם. מחר, שישי 27.7, הפסטיבל נגמר. כדאי לכם לרוץ עם הילדים. עוד פעילות במזגן.

.

לבלוג של הגרגרנית

צילום: הגרגרנית
הגרגרנית
מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק.תמצאו אותי כאן: http://hagargeranit.wordpress.comמוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit