טנזיה מרוקאית

תבשיל בנוסח מרוקאי, המתאים כתוספת ליד סלט או מעל אורז

בחורה עם מחשב נייד

מתכון של השף קובי פרסול, באדיבות אתר 

המצרכים:

  • 2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
  • 100 גרם שזיפים מיובשים, מגולענים
  • 100 גרם משמשים מיובשים, שלמים
  • 3/4 כוס צימוקים בהירים
  • 1/2 כוס שקדים, פרוסים
  • 1/3 כוס צנוברים, קלויים
  • 1/2 כוס אגוזי פקאן שלמים
  • 3 כפות שומשום קלוי
  • 1 מקל קינמון
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כפית כורכום
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/2 כוס יין אדום מתוק
  • מלח ים
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן בסיר בינוני וצולים את הבצל להשחמה קלה.
  2. מוסיפים את השזיפים, המשמשים, מקל הקינמון הצימוקים, השקדים, הצנוברים והפקאנים וצולים 10 דקות מעל חום בינוני.
  3. מוסיפים את הכורכום, הסוכר החום, קורט מלח, פלפל, מיץ תפוזים ויין ומרתיחים.
  4. מנמיכים את החום ומבשלים לריכוך ועד לאידוי של רוב הנוזלים.
  5. מוסיפים את השומשום, הצנוברים והפקאנים ומערבבים. מגישים חם

*אם יש צורך ניתן להוסיף מעט מים בזמן הבישול .

לבלוג השף הלבן בסלונה