טופ 5: הפוסטים שהכי אהבתן השנה באוכל

אוכל פשוט, טעים, מהיר ומפנק וארוחות בוקר של יום שישי. זאת המגמה השלטת שנשקפת מדירוג הפוסטים הנצפים ביותר במדור האוכל שלנו

קציצות אבוחצירא. צילום: יונית צוקרמן

הטבלה, כמאמר הקלישאה, לא משקרת, וגם השנה אפשר היה לראות בבירור את העדפות הגלישה שלכן, גולשות יקרות, בתחום האוכל והבישול. אם לסכם זאת בקצרה: אתן נשים שאוהבות להתפנק (ראו את ארוחות הבוקר של שישי שהגיעו למקום מכובד) ולפנק את מי שאתן אוהבות, אבל אתן גם עסוקות במיצוי עצמי, בתוך ומחוץ לבית, ולא תמיד בראש של לעמוד מול הכיריים ימים שלמים ולבשל ארוחות מורכבות.

קציצות אבוחצירא של יונית צוקרמן, מתכון פשוט וביתי עם פטנט ייחודי, עקפו את כל שאר התכנים שלנו בסיבוב והיו בלי שום ספק הפתעת השנה כשהן הפכו לסוג של סלבס ברשת והגיעו לכל מטבח במדינה. עוד לא ניסיתן להכין אותן? יאללה, לרוץ מהר למטבח.

בתיאבון!

1. קציצות אבוחצירא

 קציצות אבוחצירא. צילום: יונית צוקרמן

הקציצות של יונית צוקרמן האלופה שלנו, על פי מתכון סודי שעובר מדור לדור במשפחת הרבנים המפורסמת מנתיבות, הפכו תוך כמה שעות לתופעת הרשת הקולינרית המטורפת של השנה. עם מאות אלפי צפיות ושיתופים ואינספור חיקויים וגרסאות שהציפו את הרשת, אפילו התוכנית "הצינור" בערוץ 10 לא יכלה להתעלם מהתופעה ופרסמה אייטם חמוד בכיכובן.

2. דג סלמון בתנור

 סלמון בתנור. צילום: סוויט דולי

אין ספק, מה שכולנו אוהבות ותמיד מחפשות הם מתכונים פשוטים שרק נראים מושקעים. הסלמון הזה של דורית מנו – טל אור (הידועה גם בכינויה המתוק "סוויט דולי"), שעשוי מ-5 מרכיבים בלבד (כולל הדג!) עונה בדיוק על ההגדרה הזאת. "כשהדג יוצא מהתנור הוא טיפה קריספי בחוץ, עסיסי ומתובל ופשוט מעולה", מבטיחה הבשלנית. "5 מצרכים כולל הסלמון, חצי שעה בתנור והדג הזה שלכם". בתיאבון!

3. ארוחות הבוקר הכי שוות

 ארוחת בוקר של קפה המושבה. צילום: יחצ

אין כמו ארוחת בוקר טובה לפתוח איתה את סוף השבוע בנעימים, ולפי כמות הכניסות לכתבה הזאת, ראינו שגם הגולשות שלנו תמיד מחפשות עוד מקום טוב לארוחת בוקר שהן לא ביקרו בו. כתבתנו המשקיעה ליאת עיני כיתתה רגליה בין בתי הקפה שמחוץ לעיר הגדולה, והביאה לנו 4 הצעות שוות לארוחות בוקר מפנקות במיוחד ב – 4 מקומות פסטורליים, נעימים וטעימים.

4. צמת השמרים שהפכה לוויראלית

 צמת שמרים. צילום: רות אופק

עוד מתכון שהתפשט ברשת במהירות הבזק הוא צמת השמרים של רות אופק. המתכון המקסים והפוטוגני הזה התפרסם במקור בבלוג של רות, "שמח במטבח", וזכה תוך ימים ספורים לאלפי שיתופים וצפיות, ואנחנו זכינו ברות, שהצטרפה אלינו כבלוגרית אוכל מן המניין. עכשיו, כשהחורף שוב איתנו, זה זמן טוב להתפנק על עוגת שמרים ניחוחית וחמימה עם מלית קוקוס בתוכה וטבלת שוקולד להשלמת הטעם הנפלא.

 5. כרובית שלמה בתנור

 כרובית שלמה בתנור. צילום: אורלי כהן

מתכונים פשוטים, מהירים ומפנקים כבר אמרנו? הכרובית השלמה בתנור, שידועה בכינויה "הכרובית של אייל שני", לא דורשת טיפול מיוחד, אלא רק חומרי גלם טריים ואיכותיים והמון אהבה לאוכל ואסתטיקה. אורלי כהן שלנו לא קיבלה את המתכון מהשף, אבל החליטה לנסות אותו בבית והתוצאה היתה מנה של בריאות, טעם ויופי שכבשו את לבבות הגולשות.