טבית

לימור תירוש הכינה את החמין העיראקי בשתי גרסאות: אחת קלאסית ואחת טבעונית

טבית

מתוך הבלוג של לימור תירוש

הטבית הוא חמין השבת של העדה העיראקית (בערבית "באת" – ישן בלילה), והוא מכיל אורז מבושם בהל, פפריקה ובהרט. על האורז מונח עוף שממולא באותו האורז, לעיתים עם תוספות כמו בשר טחון, חלקי פנים קצוציםבמיה, דלעת וחומוס. >> עוד על טבית

טבית קלאסי

זה מתכון לתבית מקורי שקבלתי ממשפחה עיראקית שהכרתי בלונדון. להעשרת המלית אפשר להוסיף מעט בשר טחון או כבדי עוף, לבבות, ושאר חלקי פנים קצוצים ומטוגנים קלות, גרגירי חומוס, קוביות חציל מטוגנות או דלעת מגוררת, הכל לפי טעמכם. אני אוהבת אותו ככה כמו שהוא, פשוט, שחום ומתובל בטעמים של פעם.

טבית

חומרים (ל-6-8 מנות):

עוף שלם במשקל 1.5 קילו שטוף ומיובש

2 כפות דבש

5 כוסות מים רותחים

6 ביצים

רבע כוס שמן זית

לאורז:

2 כוסות אורז מושרה במים לחצי שעה ומסונן

5 כפות שמן

2 בצלים קלופים וחתוכים לחצאי עיגולים

2 כרישות שטופות וקצוצות לחצאי עגולים

2 כפות רסק עגבניות

2 כפיות פפריקה מתוקה

2 כפיות מלח

כפית פלפל שחור טחון

כפית בהרט

רבע כפית הל טחון

לציפוי העוף:

2 כפות שמן

כפית מלח

כפית פלפל שחור טחון

כפית בהרט

כפית פפריקה מתוקה

רבע כפית הל טחון

קורט פפריקה חריפה

אופן ההכנה:

מכינים את האורז: מחממים בסיר כבד וגדול שנכנס לתנור 3 כפות שמן ומטגנים בצלים וכרישה עד השחמה קלה, מכבים ומעבירים לקערה בינונית.

מוסיפים לקערה אורז, 2 כפות שמן, רסק עגבניות ואת שאר תבליני האורז, מערבבים ביד קלה כדי שהאורז לא ימעך.

מעבירים רבע מכמות האורז לסיר ומשטחים.

ממלאים את בטן העוף ברבע מכמות האורז (ממלאים רק חצי מהחלל, כדי שהאורז יוכל להתנפח). מצליבים את רגלי העוף וקושרים אותם בחוט בישול. מניחים את העוף הממולא מעל האורז.

מערבבים בקערה קטנה 2 כפות שמן ואת תבליני העוף ומצפים את העוף היטב.

מוהלים 2 כפות דבש בכוס מים רותחים. מסדרים את האורז שנותר בקערה מסביב העוף ומניחים מעליו ביצים.

מוזגים לסיר רבע כוס שמן זית, את כוס המים עם הדבש ועוד 3 כוסות מים רותחים. מעבירים לכיריים ומרתיחים. מכסים במכסה, מעבירים ללהבה קטנה ומבשלים שעתיים.

מחממים תנור ל-100 מעלות.

מוסיפים כוס מים רותחים, מכסים הרמטית ומעבירים לתנור ללילה. מדי פעם בודקים ואם צריך מוסיפים חצי כוס מים רותחים.

ביצים ואורז של טבית

.

טבית טבעוניולא תאמינו, אבל יש גם טבית בגרסה טבעונית. למעבר למתכון לחצו כאן

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

צילומים: לימור תירוש
לימור תירוש
בוגרת ה- Leith Cooking School בלונדון, ה- Migros School בציריך, וה- Ritz Escoffier School, וה- Cordon Bleu בפריז, מבשלת, מצלמת כותבת ומארחת.לימור מאמינה שאוכל מקרב אנשים ולבבות וכך שומרת את אהוביה קרוב, במטבח, בדרך הכי פשוטה של צבעים, ריחות, וטעמים. המטבח עבורה הוא זירה אינסופית של יצירה, מקום בו אנשים מתענגים ביחד, עוברים חוויה. לימור מבשלת בפשטות מוקפדת עם שילובים בלתי צפויים. אוהבת להפתיע חברים, תלמידים ואת עצמה.