חמישה רעיונות למתכוני חנוכה שחייבים להיות על שולחן החג

חג החנוכה בפתח, ריח הסופגניות מציף את האוויר והמאפיות, חנוכיות מוצגות לראווה בחנויות ומופעי החג בגנים מתחילים. לכבוד החג הכי מואר שיש הבאנו לפניכם חמישה מתכונים לחנוכה שאתן פשוט חייבות לשים על השולחן בחג.

  1. סופגניות בראש ובראשונה

אחד מהמתכונים לחנוכה הפופולאריים ביותר היא סופגנייה אמיתית של פעם, כזו שמוכרת משחר ילדותינו, עשויה מבצק שמרים מטוגן, גדושה בריבת תות חמה ונוזלית ומלאה באבקת סוכר להשלמת הטעם והחוויה. לפניכן המתכון לסופגנייה של פעם לזכר הנוסטלגיה והטעם הכי טעים ומוכר שיש:

ראשית נתחיל עם הבצק שהוא הבסיס של הסופגנייה שלנו. בקערת המיקסר נניח קמח, סוכר ושמרים יבשים ונערבל הכול יחד עם וו לישה במהירות בינונית. לאחר הטמעת החומרים יחד נוסיף פנימה את הביצים אחת אחת ואז את השמן בהדרגה. כעת נוסיף את המים ומעט ברנדי. נמשיך לערבל עוד רבע שעה עד שיתקבל בצק דביק וגמיש. את הבצק יש להתפיח לילה שלם במקרר בקערה משומנת היטב.

יום למוחרת העבירו את הבצק למשטח מקומח וחלקו אותו לכדורים קטנים. הניחו את הכדורים על ריבועי  נייר אפייה, כסו אותם במגבת והניחו להם לתפוח לגודל כפול.

בסיר גדול הרתיחו שמן, כאשר הכדורים תפחו, טגנו כל ארבעה כדורים בשמן החם כשתי דקות, הוציאו אותם והניחו להם להתקרר.

לאחר מכן, זלפו  לתוך כל סופגנייה ריבת תות ובזקו אבקת סוכר.

  1. לביבה חמה ומתוקה

מאכל מסורתי מבית סבתא רבתא שיאיר כל שולחן חנוכה הוא מתכון ללביבה מתוקה ונהדרת במיוחד, להכנתה תזדקקו לקמח, שמרים, קורט מלח, סוכר ומים. מערבבים הכול בקערה עד לקבלת בצק מאוד דליל, משאירים בקערה להתפחה כשעה מינימום עד הכפלת הבצק.

לאחר מכן, מחממים שמן בסיר טיגון, קורצים חתיכות קטנות כגודל של כדור פינג פונג מהבצק ומטגנים בשמן החם, הופכים את הלביבות על צידן השני ומטגנים עד הזהבה. מוציאים אותן לצלחת גדולה עם נייר סופג. לסיום בוזקים עליהן אבקת סוכר ומתענגים על כל ביס מהלביבה הנימוחה הזו.

  1. לטקעס מסורתית

לטקעס היא לביבת תפוח האדמה המסורתית והמוכרת, והכנתה פשוטה מאין כמותה כל מה שצריך הוא קערה גדולה שלתוכה נגרד תפוחי אדמה, נוסיף ביצים, מלח, פלפל שחור וקמח לבן או קמח מצה או פירורי לחם לפי העדפותיכם ולערבב הכול יחד. במחבת רחבה נשים שמן לטיגון, ניצור לביבות שטוחות ונניח אותן במחבת לטיגון, כאשר צד אחד מזהיב נהפוך אותה לצד השני ונטגן גם כן עד להזהבתו.

  1. ספינג'

אחד מהקינוחים המרוקאיים הטעימים ביותר שמזכירים שילוב של לביבה מתוקה וסופגנייה הוא הספינג'. את הספינג' ניתן להגיש עם ריבות בטעמים שונים כגון: תות, משמש, פירות יער ועוד. גם דבש, ממרח שוקולד וגם אבקת סוכר יחמיאו לטעמו הנפלא של הספינג' ואפילו מי סוכר מומסים למי שאוהב לטבול את הספינג' בתוך סירופ מתוק וטעים במיוחד. כך תכינו את הספינג':

ערבבו שמרים יבשים עם קמח בתוך קערה והוסיפו מלח וסוכר. ערבבו הכול יחד היטב. כעת, הוסיפו מים פנימה כמחצית הכמות והחלו ללוש את הבצק ידנית. הוסיפו את יתרת המים לקערה בהדרגה והמשיכו ללוש דקה נוספת. שימו לב שיש להימנע מלישת יתר והבצק הוא בעל מרקם נוזלי וכך הוא אמור להיות.

כסו את הקערה בניילון נצמד והמתינו עד הכפלת נפח של הבצק. לאחר מכן, הרטיבו את הידיים ולושו את הבצק שנית להוצאת האוויר, כסו והתפיחו שוב עד שיכפיל שוב את נפחו.

חממו סיר טיגון עם שמן, הניחו קערית קטנה של שמן וטבלו בה מעט את הידיים, כעת החלו לקרוץ כדורים קטנים של הבצק, צרו במרכזם חור, מתחו את השוליים מעט והכניסו לטיגון בתוך הסיר. טגנו כל ספינג' כמה דקות בודדות עד שיזהיב משני צדדיו. הוציאו אותו לנייר סופג והמתינו כדקה.

העבירו לצלחת הגשה יפה והגישו לצד שלל הממרחים השונים על שולחן חגיגי במיוחד לחג החנוכה.

  1. סופגניות יוגורט מדהימות

זהו מתכון למי שרוצה להכין סופגניות מבלי להמתין להתפתח הבצק, שכן השימוש בקמח תופח והוספת היוגורט הם אלו שיגרמו לסופגניות לתפוח. מוכנות לסופגנייה מגניבה ומהירת הכנה במיוחד? קדימה בואו נצא לדרך.

בקערה גדולה נערבב קמח תופח, יוגורט יווני או טבעי, ביצה, סוכר, תמצית וניל מעט רום או ברנדי (לא חובה).

לאחר מכן מחממים שמן בסיר טיגון, ובעזרת שתי כפות משומנות לוקחים מעט מן הבלילה ומורידים בזהירות אל השמן החם. מטגנים כחמש סופגניות בכל פעם כדי שהשמן לא יתקרר. חשוב לטגן אותן חמש דקות ולא להוציאן מהשמן לפני כדי שיתבשלו כראיו מבפנים ולא תתקבל עיסה לא מבושלת.

לאחר חמש דקות מוציאים מן השמן לצלחת עם נייר סופג ומגישים עם אבקת סוכר, ממרח שוקולד, ממרח לוטוס, דבש, ריבת חלב או כל תוספת אהובה אחרת.