עוף ברביקיו צלוי בקולה
המצרכים:
¾ ק"ג חזה עוף חתוך לפרוסות דקות
½ כוס קולה
½ כוס רוטב ברביקיו
½1 כפות רוטב טבסקו
אופן ההכנה:
מערבבים קולה, רוטב ברביקיו ורוטב טבסקו בקערה בגודל בינוני.
מוסיפים את העוף ועוטפים ברוטב, מכסים ושומרים במקרר לפחות שעה או ללילה
מחממים גריל, צולים את העוף במשך כ-6 דקות מכל צד, מגישים מייד או בטמפרטורת החדר.
.
צ'ילי ירוק חריף
המצרכים:
2 כפות שמן צמחי
2 גבעולי סלרי קצוץ
1 כרישה גדולה קצוצה
פלפל ירוק קצוץ ללא גרעינים
1 ק"ג בשר טחון (בקר/הודו)
1 כף כמון
1 ליטר ציר עוף
3 כפות טבסקו
½ כפית מלח
20 גר' שעועית לבנה שטופה
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר על אש בינונית, מוסיפים סלרי, כרישה ופלפל ירוק ומבשלים עד שהם רכים תוך ערבוב
מדי פעם. בעזרת כף מחוררת להוציא את הירקות לקערה.
מבשלים בשר טחון בשאריות שנותרו בסיר על אש בינונית-גבוהה עד להשחמה תוך ערבוב מדי פעם.
מוסיפים כמון מבשלים כדקה ומחזירים את הירקות לסיר מוסיפים ציר עוף רוטב טבסקו ומלח.
מחממים עד לרתיחה על אש גבוהה מנמיכים את האש ומכסים, מבשלים 15 דקות תוך ערבוב מדי פעם מוסיפים שעועית לבנה ומבשלים עוד 5 דקות.
.
צלעות טלה מעושנות
המצרכים:
2 צלעות טלה (כ-1.5 ק"ג)
למרינדה:
¼ כוס סיידר תפוחים
2 כפות סוכר חום
2 כפות מיץ לימון
2 כפות רוטב טבסקו
לרוטב:
כף פפריקה
כף סוכר חום
כפית מלח
כפית אבקת שום
½ כפית אבקת בצל
לזיגוג:
¼ כוס קטשופ
אופן ההכנה:
חותכים את הצלעות, מערבבים תפוחים, סוכר חום, מיץ לימון ורוטב טבסקו בקערה בינונית.
מוסיפים את הצלעות ומכסים במרינדה.
מכסים את תערובת הצלעות, מכניסים למקרר לשעתיים לפחות או ללילה ומערבבים מדי פעם.
מערבבים את כל החומרים לרוטב בקערה קטנה, מוציאים את הצלעות ומנגבים במגבת נייר. מורחים את התערובת על שני הצדדים של הצלעות.
מחממים גריל לחום בינוני-נמוך. צולים את הצלעות במשך 45 בגריל מכוסה והופכים מדי פעם.
במהלך 10 הדקות האחרונות של הצלייה להבריש את הצלעות עם קטשופ.
בתיאבון!