חזה הודו בתבלינים חמים

במסגרת שיתוף פעולה בין השף שגיא אזולאי ממסעדת לבן הירושלמית לבין שומרי משקל, קבלו מתכון בריא וטעים לפסטמה ביתית, בתוספת הערותיה של טופז דרזנר, הדיאטנית הראשית של שומרי משקל

פסטרמה

פסטרמה הודו תוצרת בית

כל המתכון 29 נקודות

כל מנה 4 נקודות

החומרים (ל-8 מנות):

חזה הודו קטן עם העור (1 ק"ג בערך)

למרינדה:

4 כפות עלי נענע

4 כפות עלי פטרוזילה

1 שן שום

⅓ כוס מיץ לימון

1 כף שמן קנולה

⅓ כוס יין לבן

½ כפית כמון

½ כפית מלח

קורט פלפל שחור גרוס

1 כפית ג'ינג'ר מגורד

1 כפית מחית קארי צהוב

אופן ההכנה:

שמים את כל החומרים של המרינדה במעבד מזון וטוחנים למחית חלקה.

יוצקים את המרינדה על חזה ההודו ומעסים כ-5 דקות את הבשר, שמים בכלי פלסטיק ומשאירים במקרר ללילה.

מחממים את התנור ל-220 מעלות. מוצאים את ההודו מהמרינדה ושומרים אותה, את ההודו שמים בתבנית צלייה ונותנים לו לנוח ל-30 דקות, שיקבל את טמפרטורת החדר.

מכניסים לתנור את ההודו ל-15 דקות, מנמיכים את הטמפ' ל-190 מעלות וממשיכים לצלות לעוד 15 דקות.

מנמיכים ל-160 מעלות וצולים עוד כ 30-40 דקות.

את המרינדה שנשארה מוסיפים לצלי כ-15 דקות לפני סוף הצלייה.

מוציאים את ההודו מהתנור ונותנים לו לנוח כ-10 דקות.

פורסים את ההודו לפרוסות דקות ומגישים עם מעט מהרוטב. אפשר גם להגיש קר.

הערת הדיאטנית: ההודו הינו בשר דל שומן עשיר בברזל וחשוב לשלבו מתפריט השבועי.

צילום: אפרת ליכטנשטט