חדשות האוכל: קיש קיש קריָא

פסטיבל קישים בכפר סבא, עסקיות ערב באשקלון, תפריט זיתים בוואדי ערה ושפית מקסיקנית בתל אביב

טורטייה
  • השפית המקסיקנית אולגה פריאס מבקרת החודש בארץ, וחוץ מלבקר ביד ושם היא גם תעביר סדנאות בישול, תתארח במסעדות ותבשל באירועי גאלה בשגרירות מקסיקו. ביום שני הקרוב, 14.11, היא תעביר סדנת בישול יוקטאני יחד עם השף איתמר דוידוב בביה"ס בישולים (מחיר הסדנה 180 שקל. הרשמה מראש בטלפון5597761 -03) וביום חמישי, 17.11, היא תשתתף בפיאסטת מאיה אותנטית שתתקיים במסעדת קאסה נובה בתל אביב, יחד עם השפים איתמר דוידוב וניר דגן.

.

  • מסעדת אלבאבור חוגגת את המסיק בתפריט מיוחד על טהרת הזיתים ושמן הזית. בין השאר יוגשו שם מוסחאן – עוף בשמן זית, בצל וסומאק על לאפה (70 שקל), סלט זיתים – זיתים מגולענים עם חתיכות לימון, פלפל חריף ושמן זית (20 שקל), מקדוס (בתמונה) – חצילונים מבושלים וממולאים בשברי אגוזי לוז וגבינה קשה כבושים בשמן זית (20 שקל), ראס אל עספור – בשר כבש מטוגן בשמן זית, שום ולימון (70 שקל) ופלאפל במילוי זיתים (25 שקל).

.

  • בבית הקפה אורנה בר מאפה בכפר סבא יתקיים החודש פסטיבל קישים, שבמסגרתו תוגש ארוחה ארוחה של קיש, סלט וכוס קפה במחיר של 43 שקל. בין הקישים המוצעים תמצאו קיש כפרי עם גבינת רוקפור ושבבי שקדים, קיש בלקני (בתמונה) עם ירקות קלויים וגבינת עזים וקיש היום, שמתחלף בהתאם למה שהגנן צד באותו היום.

.

  • מסעדת לונה, שנמצאת בעיר העתיקה באשקלון, מציעה עסקיות ערב החל ב-18:00 במחיר של 99 שקל למנה ראשונה, מנה עיקרית, תוספת ושתייה, ומי שירצה קינוח ישלם עליו עוד 10 שקלים. בין המנות הראשונות תמצאו פלאפל במתכון ביתי עם שבבי דג ים (בתמונה), המנות העיקריות כוללות אוכל שהיו לו הורים (צלעות טלה, סטייק פרגית, המבורגר וקבב) והתוספות הן סלט השף, הום פרייז, פוטטוס או אורז.

לכל מדורי חדשות האוכל

צילום: יח"צ