חדשות האוכל: ספרים רבותיי

לחנויות הספרים הצטרפו לאחרונה 5 ספרי בישול ואפייה חדשים. בדקנו אותם בשבילכם

ספר מתכוני בראוניז

אל תהיו מרובעים

את דנית סלומון אני מכירה ואוהבת לא מהיום. ועם זאת, אני מודה שהרמתי גבה כשקיבלתי ספר שכותרת המשנה שלו היא "הבראוניז הכי טובות שיש". בתמימותי חשבתי שספר על בראוניז יכול לכלול מקסימום שני מתכונים – עם אגוזים או בלי אגוזים.

הו, כמה שטעיתי. אז נכון שחלק מהמתכונים בספר הם בבחינת "לרבע את המעגל", כלומר לקחת מתכון שהיה עובד גם בתור עוגה רגילה ועגולה ופשוט ליצוק אותו לתוך תבנית מרובעת, אבל למי אכפת.

המתכונים של סלומון מקוריים ומוצלחים. מתוכם ניסיתי את בראוניז הקינמון והקשיו ואת הבראוניז השחור-לבן, ושניהם זכו להצלחה מסחררת בקרב טועמיהם.

"שוקולד בריבוע", דנית סלומון, הוצאת קוראים, 84 שקל

.

איילת מבשלת

בהקדמה לספרה החדש מצהירה איילת הירשמן שמטרתה היא לעזור לקוראים לייצר אוכל טעים במינימום עבודה, כולל מחשבה על כמות הכלים שתצטרכו לשטוף אחר כך. לא יודעת מה אתכם, אבל ההצהרה הזאת לבדה גרמה לי להתאהב בה.

הספר כולל מתכונים מכל סוגי המנות, ובמבחן הסימונים – המבחן שבודק בדפדוף ראשוני בספר בישול בכמה עמודים משאירים סימון כי נתקלים במתכון שחייבים לנסות – היא קיבלה את הציון הגבוה ביותר. מתוכם ניסיתי את לחם העגבניות, פיסטוקים (שהוחלפו בקשיו שנשאר מהבראוניז של דנית סלומון) ועשבי תיבול, שהיה מצוין.

"בית חם", איילת הירשמן, הוצאת ידיעות אחרונות, 118 שקל

.

מתוק לו

קצת משונה שדיוויד לוי, הבעלים והשף של מסעדת אוונגרד, שמזוהה בעיקר עם בשר, כתב ספר שכולו עוסק במתוקים.

אבל אל דאגה, לוי יודע את מלאכתו גם במתוקים. נירה רוסו, למשל, התלהבה היום מהמתכון שלו לפנקייק עם צימוקים, ואילו לחם הבננות וחמאת בוטנים (לחם עלק. עוגה) שאני הכנתי השאיר אחריו רק פירורים בתוך זמן קצר.

"רגעים מתוקים", דיוויד לוי, הוצאת קוראים, 98 שקל

.

החוויה ההונגרית

עופר ורדי הוא עיתונאי אוכל ותיק, שפרסם במשך תקופה ארוכה טור אוכל ב-ynet. בטורים, ועכשיו גם בספר, הוא כותב סיפורים משעשעים על סבתו ההונגרייה ולכל סיפור נלווה מתכון מסורתי.

החידוש הגדול כאן הוא שבנוסף למהדורה המודפסת של הספר, ניתן להוריד אותו גם בתור אפליקציה לאייפון או לאייפד. חוץ מהעובדה שזה הרבה יותר זול ככה וחוסך מקום איחסון, המהדורה הממוחשבת כוללת גם כמה יתרונות טכנולוגים מאוד מוצלחים: דבר ראשון, ליד רשימת המצרכים של כל מתכון אפשר ללחוץ על הקישור "הוסף לרשימת הקניות", מה שמייד יוצר לכם רשימה כזאת, שאליה תוכלו להכנס בזמן שאתם עושים קניות בסופר. הפיצ'ר השני הוא אפילו יותר מגניב: בכל מקום שבהוראות ההכנה מצוין זמן כלשהו (למשל "צורבים את שוקי העוף במשך 5 דקות"), אפשר ללחוץ על אופציית ה"טיימר", ואז יופעל טיימר שיצפצף אחרי 5 דקות (במידה והמתכון מדבר על חצי שעה, הטיימר יופעל לחצי שעה וכן הלאה).

ואיך האוכל? טעים כמו שאוכל הונגרי יכול להיות, וגם אם שם המתכון לא אומר לכם כלום, ההסברים למהותו (כולל ניקוד שמסביר איך לעזאזל מבטאים אותו) ולהכנתו מאוד ברורים.

אני הלכתי על קלאסיקת הפפריקאש, שיצא מאוד מוצלח.

"גולאש לגולש", עופר ורדי, הוצאת Lunch Box, 128 שקל לספר 1 דולר לאפליקציה המלאה

.

מורשת רבין

אפייה היא הדבר שהכי קרוב לאלכימיה בעולמנו. בניגוד לבישול, ששם השוני בין חומרי הגלם לתוצאה הסופית הוא לא גדול, באפייה מדובר בקסם של ממש.

גם אלינוער רבין הוותיקה יודעת את זה, והספר החדש שלה מספק כמה עשרות קסמים כאלה. ניסיתי עוגת תפוזים שיצאה מאוד מוצלחת, וגם קראתי המלצה של נירה רוסו לעוגת הפירות היבשים שבספר, שתתאים לכם בול לט"ו בשבט המתקרב.

"עוגות ועוגיות", אלינוער רבין, הוצאת קוראים, 98 שקל