חדשות האוכל: לנצח את הסרטן

פסטיבל סרטנים באיטלקיה בתחנה, ארוחות בוקר עולמיות בבנדיקט, סדנאות אפייה בקניון שרונים, סופ"ש מתוק בטל ושני, תפריט העשור בלופט ומבצע השקה בקפה גרג בחולון

ביסק סרטנים

במסעדת איטלקיה בתחנה יתקיים החל מיום ראשון 5.2 פסטיבל סרטנים. לכבוד הפסטיבל יצר השף אמיר מרקוביץ תפריט מיוחד שכולל מנות סרטנים בשיטות עשייה שונות. תמצאו שם במנות הראשונות ביסק סרטנים כחולים עם ברנדי, ארנצ'יני בשר סרטנים ופריטו מיסטו ובמנות העיקריות קנולוני סרטנים, סרטנים כחולים מוקפצים, ספגטי סרטנים בציר לובסטר וסרטנים כחולים אפויים. ארוחה של מנה ראשונה, מנה עיקרית וכוס יין תעלה 140 שקל לסועד. איטלקיה בתחנה, מתחם התחנה בנווה צדק, 03-5222664, שעות פתיחה: א'-ו' 9:00-24:00, שבת 10:00-24:00.

ביסק סרטנים באיטלקיה בתחנה. צילום: יח"צ

.

במסעדת בנדיקט מגישים לכל אורך פברואר ספיישל ארוחות בוקר ממסעדות שונות, שמייצגות מטבחים שונים. תמצאו שם ארוחת בוקר ערבית של אל באבור (69 שקל), ארוחת בוקר תאילנדית של בית תאילנדי (54 שקל), ארוחה איטלקית של מל ומישל (79 שקל) וארוחת בוקר ספרדית של מסעדת ויקי כריסטינה (73 שקל). בנדיקט, בן יהודה 171 (פינת ז'בוטינסקי) תל אביב, שדרות רוטשילד 29 (פינת אלנבי) תל אביב, האצ"ל 1 (פינת רמת ים) הרצליה.

השפים של המסעדות המשתתפות. צילום: יח"צ

.

הקונדיטורים הנס וגלית ברטלה יעבירו בימי שישי בחודש פברואר בקניון שרונים סדנאות אפייה. בין השאר תלמדו להכין שם פאי ריקוטה, בריוש עם טראפל שוקולד מריר, פאדג’ שוקולד עם אגסים, מילפוי וניל תות שדה ועוד. הסדנאות יתקיימו בשעות 11:00-14:00 במסגרת תוכנית "שף תטעם" של הקניון והכניסה אליהן חופשית. קניון שרונים, הרקון 2, אזור תעשייה נווה נאמן, הוד השרון, 09-7730995.

הנס וגלית ברטלה. צילום: יח"צ

.

מדי חמישי ושישי עורכים בבית הקפה טל ושני "סופ"ש מתוק" שבמסגרתו יפתח במקום שולחן מתוקים שהכין השף קונדיטור טל יעקוב. תמצאו שם, קופסאות שונות של עוגיות: שושנים, חמאה, קוקוס, שוקולד צ'יפס (30 שקל), עוגת שמרים שוקולד (35 שקל), עוגת גזר בחושה (35 שקל), עוגת בננה בחושה (35 שקל), עוגת פרג ואגסים (45 שקל); שטרודל תפוחים (45 שקל); פטיפורים, ממתקי שוקולד (8-10 שקלים ליחידה); מרשמלו (4 שקלים ליחידה) ועוד. טל ושני, ארלוזורוב 23 (פינת דיזנגוף) תל אביב, 03-5230044.

מתוקים בטל ושני. צילום: אנטולי מיכאלו

.

במלאת 10 שנים למסעדת לופט בראשון לציון יוגש שם בעשרת השבועות הקרובים (עד 15 באפריל)  תפריט ספיישל שכולל את המנות הכי אהובות ומצליחות של המסעדה בכל שנות קיומה. תמצאו שם סלט שוק (32 שקל) טרין חצילים (28 שקל), 330 גר' סטייק אנטריקוט אנגוס (112 שקל), סלמון במנגולד (89 שקל) ועוד. 10% מהפדיון של התפריט המיוחד יתרם לעמותות לרווחת הציבור בעיר, עפ"י בחירת הלקוח. העמותות הן קרן ראשל"צ, ניצני ראשל"צ ומעגל נשים ראשל"צ. לופט, משה בקר 15 (אזור תעשיה ישן) ראשון לציון, 03-9563216, שעות פתיחה: כל השבוע 12:00-3:00.

קרפצ'יו במסעדת לופט. צילום: דניאל לילה

.

לרגל פתיחת סניף חולון של קפה גרג תוגש שם ארוחה זוגית במחיר של 99 שקל. הארוחה כוללת מרק או פסטיה למנה ראשונה, שתי מנות עיקריות מהמבחר במקום (לא כולל דגים) ושתי כוסות יין או שתייה קלה. המבצע בתוקף החל ב-16:00. קפה גרג, מתחם פרופיט, המרכבה 38 חולון, 03-5503822.

סניף חולון של קפה גרג. צילום: יח"צ