חדשות האוכל: הודו לה' כי טוב

ארוחות לכבוד חג ההודיה, דגים מהירקון ותפריט שכולו אדום. חדשות האוכל – כי החדשות הרגילות פשוט מבאסות מדי

בריבה
  • לרגל חג ההודיה, שחל מחר, מציעה מסעדת אוונגרד במשך כל סוף השבוע (חמישי עד שבת) ארוחה מלאה של מנה ראשונה, עיקרית וקינוח ב-79 שקל. אז נכון שאין אף תרנגול הודו במנות שמוצעות במסגרת הארוחה הזאת, אבל גם על תרנגולות רגילות אפשר להגיד תודה. הברזל 3, תל אביב 036480082, אבא אבן 10, הרצליה פיתוח (מגדלי אקרשטיין) 099726188. שעות פתיחה: א'-ה' 12:00-1:00, ה'-א' 24 שעות.

.

  • ועוד בעסקי חג ההודיה: מסעדת סקאלה הירושלמית תגיש מחר (חמישי) ארוחת חג מיוחדת החל ב-19:00. התפריט המיוחד של השף אורן ירושלמי יכלול בין השאר הודו ממולא בקרם תפוחי אדמה ושוק טלה מקורמל בדבש וחמוציות על פולנטה תירס. בנוסף, השף יפנק את האורחים בקוקטייל חמוציות וקמפרי, ובקנפה של מרק ערמונים ודלעת במתנה. מלון מצודת דוד, המלך דוד 7, ירושלים, 02-6212030.

.

  • מחר יתקיים טקס חניכת טיילת ירקון החדשה, ובמסגרת האירוע יוגש למוזמנים סביצ'ה בורי שיכין השף מוריס מונייר מ"מונייר פוד דיזיין". החלק המעניין כאן הוא שהדגים שיקריבו את חייהם לטובת העניין שחו עד לא מזמן במי הירקון, והכל נועד כדי להוכיח שהמים נקיים וטובים. שיהיה בתיאבון.

.

  • מסעדת בריבה משיקה תפריט עסקיות חדש לכבוד החורף, שכולל מרק + מנה עיקרית במחיר המנה העיקרית. בין המרקים תמצאו מרק עגבניות עם עדשים כתומות, עלי בזיליקום, פרמזן וקציפת שמנת; מרק אפונה ירוקה עם מסקרפונה, שמן זית ופפריקה מעושנת; ומרק כתומים שכולל דלעת, בטטה וגזר עם נגיעת חלב קוקוס. במנות העיקריות תמצאו פטוצ'יני ביתי מקמח מלא ועגבניות, זוקיני, פורטובלו, שמן כמהין וגבינת פרמזן; ריזוטו בטטה עם ערמונים, קוביות סלק, בצל ירוק וגבינת עיזים צרובה; וניוקי ביתי (בתמונה) עם שני סוגי פטריות, עלי רוקט וגבינת רוקפור. מתחם צפון נמל תל אביב, 03-6025026. שעות פתיחה: א'-ה' 9:30-22:00, ו' 8:30 עד שעות הצהריים.

.

  • ברחוב השרון בתל אביב פתחו המסעדנים קובי כץ ומיכה לוי את מסעדת בניולה, ששואבת את השראתה מהמטבח הצרפתי, עם נגיעות ממטבחים אסייתיים וים תיכוניים נוספים. בין השאר תמצאו שם במנות הראשונות סופלה פטריות וגבנית שבר, כנאפה גבינת עזים וטלה, שקדי עגל בציר מח עצמות, קרם ארטישוק ירושלמי ופטריות, קרפצ'יו סקאלופ על שמן שחור וגרידת לימון ולעיקריות: ריזוטו שרימפס קריסטל וצלופח בקרם יוזו, פרמז'ן ושומשום קלוי, קדרת לחי פרה בתבלינים, עגבניות, רימונים, יין אדום וירקות אדמה, צלעות ואוכף טלה בציר עם קרם ארטישוק ירושלמי ותפוחי אדמה וחזה ברווז בהדרים (בתמונה). השרון 14, תל אביב, 03-6022813. שעות פתיחה: כל השבוע 12:00-2:00.

.

  • לרגל חגיגות העשור לקיומה משיקה מסעדת אדום תפריט שכולו – תחזיקו חזק – מנות אדומות. למשל גספצ'ו המוגש עם קלמארי בפפריקה וסומק; קובייה אדומה – סביצ'ה דג ים בעשבי תיבול המוגש בתוך קוביית אבטיח; רול טונה אדומה המוגש על קינואה אדומה בליווי רוטב הוי סין; סלט עגבניות אדום; לעיקריות: אדמונית ברוטב פלפל אדום עם ריזוטו ארטישוק; ריזוטו אדום של פירות ים; מוסר בקשקשי עגבניות ברוטב אדום של חרדל וטרגון; חריימה אדום – תבשיל חריימה עם דגים ומאכלי ים; ולקינוח: טפיוקה באדום עם קמפרי, מיץ תפוזים וקרם מסקרפונה (בתמונה); כיפה אדומה – עוגיות מרנג, סורבה תות וקצפת אדומה ברוטב פירות אדומים. רק אל תגיעו בבגדים לבנים, אה? יפו 31, ירושלים (חצר פיינגולד במדרחוב נחלת שבעה), 02-6246242. שעות פתיחה: א'-ו' 18:30-02:00, שבת 13:00-02:00.

.

  • בית היין שבקיבוץ מעברות מגיש תפריט חדש שבנה השף רועי אגאי. בין השאר תמצאו שם ריבוליטה נזיד כפרי של ירקות ולחם ובֵרונאנְד דג קוד עם סלט חם של עגבניות וחומץ שרי לראשונות ונקניקיות בסגנון בסקי (בתמונה) עם תבשיל עגבניות פיקנטי, חלמון ביצה ותפוחי אדמה צלויים ופילה קוד צלוי עם קרם פלפלים ותרד לעיקריות. וליד כל מנה בתפריט תמצאו גם המלצה ליין נלווה. קיבוץ מעברות, 09-8972055. שעות פתיחה: ב'-שבת 08:00-24:00 (שישי עד 1:00).


צילום: יח"צ