חדשות האוכל: את לי לילה

טאפאס בר בהשראת שחקנית וזמרת מצרייה מפורסמת, ערבי קריוקי עם ליהיא גרינר, תערוכת איורי אוכל ועוד הרבה מנות חדשות

עוגה
  • הכירו טאפאס בר אוריינטלי חדש בשם לילה מוראד. המקום, שנקרא על שם שחקנית וזמרת מצרייה מפורסמת, משלב ארוחות ערב אלגנטיות עם קונספט של מוזיקה,  עיצוב, אוכל ואווירה. התפריט, של השף חי מזרחי, לא מתוחכם וכולל נגיעות ים תיכוניות של צבעים עזים ושילוב של עשבי תיבול מיוחדים. לילה מוראד, הרצל 4, תל אביב, 03-5467786. שעות פתיחה (בתקופת ההרצה): שבת-ה' החל ב-17:00. ו' 12:00-17:00.

השף חי מזרחי בטאפאס בר לילה מוראד. צילום: יח"צ

.

  • באורנה בר מאפה התחילו להגיש ארוחות בוקר שמבוססות על מאפה הגאלט הצרפתי: קרפ ברטון מקמח כוסמין עם מילויים שונים כמו קרם פרש, פטריות, בצל וביצה; פלפל קלוי, ביצת עין, מוצרלה ורטטוי; ביצה, תרד, מנגולד, ריקוטה ומדליוני גבינת עזים. כל גאלט כזה יוגש יחד עם סלט ושתייה חמה וקרה, תמורת 56 שקל. אורנה בר מאפה, בקעת בית נטופה 25, כפר סבא, 09-7669189. שעות פתיחה: א'-ה' 7:00-20:00, ו' 7:00-15:00.

גאלט באורנה בר מאפה. צילום: עדי שביט

.

  • במסגרת חידושי התפריט ברשת Black תוגש שם מעתה מנת פיקנייה (59 שקל), שעשויה מבשר ה"Punta de cuadril" הדרום אמריקאי (או מפילה מדומה בסניפים הכשרים) בתוספת מעט שום קונפי ועם קוקוט אננסלאו. בנוסף נכנסו לתפריט שני קינוחים חדשים: תותי יוגי (קרם יוגורט עדין עם מרמלדת תות הנחבאת בפנים, המנה עטופה ברוטב תות עם מקרון, 36 שקל) ו-Brick (זוג אצבעות שוקולד בצורת לבנים, העשויות ממוס שוקולד לבן בציפוי קרם שוקולד, אייריש קרים וביסקוויט. מוגש עם רוטב וניל חם. 36 שקל).

קינוח Brick בבלאק. צילום: יח"צ

.

  • במסעדת דלאל יש תפריט חורף חדש שרקח השף גולן גורפינקל. בין השאר תמצאו שם ריזוטו סרטנים, בויאבז לינגוויני שחור, תבשלי לחי, פטוצ'יני זנב שור ומרק דלעת וערמונים. דלאל, שבזי 10 נוה צדק, תל אביב, 03-5109292. שעות פתיחה: כל השבוע 9:00-24:30.

ריזוטו סרטנים בדלאל. צילום: בועז לביא

.

  • בסניף מקסים של רשת ספגטים יתקיימו מדי יום חמישי ערבי קריוקי בהנחייתה של ליהיא גרינר. חוץ מלשיר תוכלו גם לאכול שם את תפריט הרשת החדש, שכולל, בין השאר, את הרוסטיקה בטאבון שבתמונה. ספגטים, קינג ג'ורג' 48, תל אביב, 03-6207666 (מומלץ להזמין מקומות מראש). החל ב-20:30.

רוסטיקה בספגטים. צילום: אלמוג דביר

.

  • בביסטרו דוד המלך יש תפריט עסקיות חדש, שכולל מנה ראשונה, עיקרית, תוספת ושתייה במחירים של 45-69 שקל. המנות העיקריות כוללות, בין השאר, סלט עדשים שחורות (עדשים עגבניות עם אספרגוס, נענע, סלק וגבינת עזים, 45 שקל), ספגטי קרם כרובית (פרוסות כרובית מוקפצות עם צנוברים קלויים, שמנת, קרם כרובית ועירית, 55 שקל), קינואה עוף (עם עשבי תיבול, פיסטוקים, חמוציות וטחינה צהובה בתוספת עוף בגריל, 55 שקל) ופילה בורי (על טחינה חצילים עם עגבנייה חרוכה בגריל וקרם שעועית ירוקה, 69 שקל). ביסטרו דוד המלך, דוד המלך 1, תל אביב, 057-9345538. העסקיות מוגשות בשעות 12:00-18:00.

פילה בורי בדוד המלך. צילום: יח"צ

.

  • תפריט 2012 של הפיקוק כולל לא פחות מ-15 מנות חדשות, וביניהן אוסובוקו טלה ופיסטוקים (42 שקל), כריך עוף בקארי אגוזים (32 שקל), קציצה אוקראינית (32 שקל) ופטריות בסגנון קטאלן (28 שקל). פיקוק, מרמורק 14, תל אביב, 03-6868259. שעות פתיחה: כל השבוע 18:30 עד לקוח אחרון.

קציצה אוקראינית בפיקוק. צילום: יח"צ

.

  • ונסיים במזון לנשמה: במסגרת הביאנלה ה-11 לאיור תוצג תערוכת "אוכל, קדימה אוכל!", שבה יוצגו למעלה מ-100 איורים, ובהם איורים של מסעדות ובתי קפה, מאכלים ישראלים אופייניים, ומאכלים מבית אמא. תערוכת "אוכל, קדימה אוכל!", הגלריה העירונית בבית יד לבנים, אחוזה 147, רעננה, 09-7610564. עד 17 במרץ.

"מלאך או שטן". עבודה של כפיר וייצמן