זמן הבורקס

שבלול תרד, פטה וסומק; מיני בורקס בטטה קשקבל וקצח; ובורקס גבינות טורקי. לימור תירוש עם 3 מתכונים לאירוח מושלם בסוכה

בורקס תרד

מתוך הבלוג של לימור תירוש

בורקס חם ונמס בפה, שעשוי ביד אומן הוא אחד החטאים הקולינריים שבהחלט מומלץ לחטוא בשבילם. ולשמחתנו, חג הסוכות בפתח, חג בו נהוג להגיש בעת הישיבה בסוכה בורקסים חמים וריחניים. המנהג נולד מתישהו סביב גירוש יהודי ספרד ומאז הוא נשמר בקנאות בקרב הקהילות הספרדיות. עבורם, אירוח עם מגש בורקסים חמים ופריכים, שמתפצפצים בפה, מעיד על כישרון הטבח ומפגין לראווה את כבוד המארחים למוזמנים, שכן אוכל ממולא מסמל שפע ועושר.

בורקסים מסמלים הכנסת אורחים, תרבות קולינארית מפותחת וסגנון. זהו מגש מושקע שלהכנתו נדרש זמן, סבלנות ומעט מיומנות. יש שיגישו בורקסים קטנים, כמו תכשיטים עדינים ויפים, שגודלם זעיר ככל שיהיו, שווה אחד לשני כאילו נעשו במכונה, ויש שיגישו טס אחד גדול עם בורקס גדול שמגולגל כשבלול. >> עוד על בורקס

שבלול תרד פטה וסומק

בורקס תרד פטה וסומק

החומרים (ל-8-10 מנות):

תבנית בגודל 26

8-10 עלי פילו

½ כוס שמן זית או חמאה מומסת

400-500 גרם תרד טרי עדיף טורקי, שטוף ומיובש

5 בצל ירוק קצוץ כולל החלק הירוק

250 גרם גבינת פטה או בולגרית מגוררת גס

250 גרם גבינת ריקוטה מפוררת

2 חלמונים

כפית מלח

½ כפית פלפל שחור

קורט אגוז מוסקט

כפית סומק

לציפוי: חלמון מעורבב בכפית מים, שומשום

אופן ההכנה:

מכינים את המלית: קוצצים גס את עלי התרד. מערבבים בקערה את כל חומרי המלית, מוסיפים תרד קצוץ ומערבבים עם הידיים תוך סחיטה קלה של התרד עם הידיים כדי להוריד מעט מנפחו.

נוטלים מלבן של בצק פילו, מורחים בחמאה מומסת או שמן זית, מניחים מעל עלה נוסף ומושחים בשמן.

מניחים מלית בקצה המלבן ולכל אורכו. מרימים את השוליים, סוגרים את המלית ומגלגלים לגליל ארוך ומהודק.

מורחים בשמן זית את חלקו העליון של הסיגר. מלפפים את הגליל סביב עצמו לצורת שבלול.

מניחים במרכז תבנית עגולה מרופדת בנייר אפיה משומן.

חוזרים על התהליך כמה פעמים וממשיכים לגלגל סביב השבלול המרכזי עד שמקבלים שבלול אחד גדול המגיע לקצות התבנית.

מחממים תנור ל-200 מעלות. מורחים בחלמון מעורבב עם כפית מים, זורים שומשום ואופים 30-35 דקות.

מגישים חם.

בורקס תרד

בורקס תרד

.

עוד מתכוני בורקס של לימור תירוש:

מיני בורקס בטטה קשקבל וקצח

.

.

.

.

.

.

.

.

.

בורקס גבינות טורקי

.

.

.

.

.

.

.

.

.

צילומים: לימור תירוש
לימור תירוש
בוגרת ה- Leith Cooking School בלונדון, ה- Migros School בציריך, וה- Ritz Escoffier School, וה- Cordon Bleu בפריז, מבשלת, מצלמת כותבת ומארחת. לימור מאמינה שאוכל מקרב אנשים ולבבות וכך שומרת את אהוביה קרוב, במטבח, בדרך הכי פשוטה של צבעים, ריחות, וטעמים. המטבח עבורה הוא זירה אינסופית של יצירה, מקום בו אנשים מתענגים ביחד, עוברים חוויה. לימור מבשלת בפשטות מוקפדת עם שילובים בלתי צפויים. אוהבת להפתיע חברים, תלמידים ואת עצמה.