כל טיול באיטליה דורש הכנה מוקדמת, לא רק כדי לעשות וי על כל אתר תיירות וחנות מעצבים, אלא גם ובעיקר כדי לבנות מסלול קולינרי מהנה. כזה שיכלול מספיק פיצה, פסטה ומנות איטלקיות קלאסיות, שירגיעו את הצורך בפחמימות וישמחו חך ולב. המטבח האיטלקי רחב, מגוון ומחולק לרוב לפי אזורים. בכל מחוז הפסטה תוגש אחרת, לפיצה יהיה טעם שונה והספיישל של היום לא יהיה דומה לזה שאכלתם בעיר אחרת, מרחק מאות קילומטרים משם.
כדי להקל עליכם את החיפוש אחר מסעדות שוות ברומא, ולמנוע ארוחות במלכודות תיירים במקום בטרטוריות שבהן אוכלים אפילו המקומיים, ביקשנו מחמישה שפים ויודעי דבר המלצות על מסעדות שוות ברומא.
מסעדה איטלקית. צילום: GettyImages
ההמלצה של ניר ויימן, מל ומישל
ניר ויימן, השף והבעלים של מל ומישל, אחת מהמסעדות האיטלקיות הטובות בתל אביב, נוהג לבקר ברומא לפחות פעמיים בשנה לצורך קניות למסעדה וכדי לצבור חוויות קולינריות. הוא מזהיר את המבקרים בעיר ממסעדות שהן מלכודות תיירים וממליץ לבקר בטרטוריות פשוטות.
המסעדה המומלצת: Il Drappo.
למה כדאי: "מדובר בטרטוריה קטנה ורומנטית, עם מפות לבנות וכוסות יין על השולחנות. את החלונות מכסים וילונות מקסימים והתאורה צהובה וחמה. המנות מוגשות בסגנון איטלקי קלאסי: צלחות איטלקיות מעוטרות והמנה נטו על הצלחת, ללא קישוטים וחרטא".
הכי שווה לאכול: מרק דגים מעולה וריזוטו רדיקיו (Radicchio).
כתובת: Vicolo del Malpasso 9
ההמלצה של יאיר יוספי, אלבה
יאיר יוספי, השף של מסעדת אלבה, בילה כעשור מחייו באירופה, מתוכן שנים רבות בבישול ובלמידה באיטליה. מנות רבות במסעדה שלו מושפעות מהמטבח האיטלקי והוא חולק הערכה וכבוד למטבח הזה.
המסעדה: Da Armando al Pantheon.
למה כדאי: מסעדה עתיקה עם מנות איטלקיות קלאסיות שמבושלות באהבה רבה וכשרון ענק.
הכי שווה לאכול: פסטה קציו אה פפה (ספגטי עם קשקבל ופלפל שחור), ואם יש – מוח מטוגן בבלילה.
איפה: Salita de Crescenzi 31, Rome.
קלאסיקה איטלקית. צילום: ThinkStock
ההמלצה של רועי סופר, סרדיניה
מסעדת סרדיניה בכיכר קדומים ביפו היא מסעדה שמקדשת מאכלים איטלקיים מהמטבחים של סיציליה וסרדיניה, לצד השפעות ים תיכוניות, ומתמחה במנות פסטה ביתית טרייה להדהים, שימוש בירקות חיים והמון שמן זית. שף המסעדה, רועי סופר, ממליץ דווקא על מסעדה הממוקמת במרחק 20 דקות ממרכז רומא.
המסעדה: Mamma Angelina.
למה כדאי: אין כמעט תחרות לפסטות הטריות, הדגה ופירות הים של המסעדה הזו. בגלל המיקום שלה והריחוק שלה מהמרכז, היא מלאה להתפקע אבל רק בקהל מקומי. למאמא אנג'לינה התמחות אחת שנודעה ברבים, והיא בפירות הים שלהם.
הכי שווה לאכול: מנת הפסטה עם הצדפות ומנת הדגים המטוגנים.
איפה: (Viale Arrigo Boito 65, Rome (Trieste.
ההמלצה של אבי ביטון, אדורה
קשה להגיד שהשף אבי ביטון, ממסעדת אדורה, מזוהה עם המטבח האיטלקי, אבל הוא לדבריו, חובב רציני של המטבח הזה.
המסעדה: Trattoria Da Gino.
למה כדאי: "מדובר בטרטוריה משפחתית ואינטימית, שמגישה אוכל רומאי מסורתי וטוב באחת הסמטאות הצרות הצמודות לכיכר הפרלמנט בלב רומא. בטרטוריה הקטנה הזו תקבלו יחס אישי וחם, ותמצאו תבשילי קטניות רבים שמאפיינים את המטבח הרומאי".
הכי שווה לאכול: מרק נהדר של חיטה עם שמן זית ותבשיל בשר ושעועית שהתבשלו שעות ארוכות, באהבה ובאיטיות. מלבד זאת, פלטת הנקניקים שלהם מומלצת במיוחד – אל תפספסו את הפרושוטו והסלאמי.
איפה: (Vc. Rosini 4, Rome (Centro storico.
ההמלצה של מוטי סופר, לה רפובליקה דה רונימוטי
לה רפובליקה דה רונימוטי הפכה לאחרונה למוסד איטלקי קולינרי בולט בתל אביב. כבר שנים רבות שמוטי סופר ובת זוגו רוני בלפר מגישים אוכל איטלקי אותנטי, כולל פסטה טרייה שנעשית במקום, ומוכרים מגוון של נקניקים, גבינות, אנטיפסטי ושאר מעדנים מהמטבח האיטלקי. סופר נוסע לאיטליה מספר פעמים בשנה ומכיר היטב את ההבדלים בין המטבחים השונים, את הדקויות בין המרכיבים והמנות ושולט יפה במסעדות הרבות בארץ המגף. מוטי ממליץ בחום על שתי מסעדות, בשתי דרגות תימחור:
המסעדה היקרה יותר: Al Moro
למה כדאי: מדובר במסעדה עתיקה, כבדה ובעיקר יקרה. המסעדה מתמחה באנטיפסטי בעשייה ביתית מסורתית, אפילו ארכאית. את המסעדה הוותיקה מנהלת אותה משפחה כבר כמה דורות, וזו מתמחה בפסטות בעבודת יד. רק שימו לב: ארוחת ערב זוגית תעלה כ-180 יורו.
הכי שווה לאכול: פסטה קרבונה עם חלמון ביצה.
איפה: Viccolo delle Bollette 13, Rome.
פסטה קרבונרה. צילום: ThinkStock
וזו במחיר יותר שפוי: Il Ciak
למה כדאי: מסעדה באווירה צעירה ורועשת, כשארוחה לזוג תעלה כ-100 יורו, כולל יין. המסעדה מתמחה במנות יותר חדשניות, בעיקר מהמטבח הטוסקני, וכוללת הרבה מנות בשריות.
הכי שווה לאכול: נתח בשר לזוג במשקל קילו או 1.200, נתח מיושן בלי עצם, תענוג לחך.
איפה: (Vicolo del Cinque 21, Rome (In Trastevere.