הקסם של עוגות בחושות

עוגות בחושות הן העוגות הכי הכי שיש! הן פשוטות אך מלאות בטעם, הן מהירות וקלות להכנה, הן מלאות בזיכרונות מבית אימא, יש להן מלא קסם והן מתאימות לכל אירוע או מצב. הכנתן דורשת מרכיבים בסיסיים ביותר שניתן למצוא בכל בית ושמהם ניתן להפיק עוגות רכות וטעימות שנמסות בפה. במאמר זה נביא לפניכם את כל המידע על העוגות הבחושות, נספר לכם על סוד ההצלחה שלהן ונציג כמה אפשרויות ושדרוגים להכנתן.

מה הופך עוגות בחושות לכל כך קסומות?

עוגות בחושות אינן דורשות כישורי אפייה מורכבים. כל אופה חובבן בתחילת דרכו יכול להכין עוגה מצוינת כיוון שכל הנדרש הוא לערבב יחד את כל המרכיבים, להעביר לתבנית ולאפות בתנור. עובדה זו הופכת אותן לאידיאליות לאפייה מהירה גם באמצע השבוע וגם כשצריך דבר מה בבית לאירוח. אך לא בכך תם קסמן, הן גם מאפשרות מגוון רחב של שילובים. ניתן להוסיף בשלב הבלילה שוקולד, אגוזים, פירות טריים או יבשים, תבלינים, גבינות ועוד וממש להתאים אותן לחך ולטעמים המועדפים עליכם. החלק הכי טוב הוא שכל פעם שתבחרו להוסיף תוספת שונה, תתקבל עוגה מיוחדת בעלת טעמים אחרים לחלוטין. יתרון נוסף שהן מציגות הוא שהן מסוגלות להישאר רכות ולחות לאורך זמן, בפרט כשמאחסנים אותן נכון.

עוגת שיש: המלכה של העוגות הבחושות

עוגת שיש היא אחת העוגות הבחושות הכי אהובות בשל הדוגמה הייחודית שלה המדמה שיש ומכאן גם שמה. את הדוגמה יוצרים על ידי ערבוב של שתי הבלילות השוקולד והווניל יחד באמצעות שיפוד או קיסם עץ. לאחר האפייה ופריסתה של העוגה ניתן להתרשם מנראותה היפה. בנוסף, היא מציעה שילוב של טעמים קלסיים מאוזנים האהובים על ידי רבים.

 

קרדיט לתמונה: pixabay

אפשרויות קסומות על עוגות בחושות

לפניכם מספר אפשרויות לשילובים מעניינים שיפיקו לכם עוגות בחושות נהדרות! עוגת בננה בחושה עם אגוזים היא עוגה רכה ונימוחה שבה הבננות הבשלות מעניקות לה טעם עדין ומתוק באופן טבעי והיא מאוזנת עם אגוזים שונים אגוזי מלך או פקאן שמעניקים לה טעם אגוזי עדין וקראנצ'יות.

עוגה נוספת היא עוגת לימון בחושה עם ציפוי סוכר, העוגה הקלילה והמרעננת מציעה שילוב מצוין בין חמיצות הלימון למתיקות הציפוי.

גם עוגת גזר בחושה שמשולב בה קינמון ויש לה ציפוי של קרם גבינה היא עוגה יוצאת מן הכלל המציעה שילובי טעמים נהדרים. עוגת הגזר הנחשבת לעוגה קלילה ועשירה בטעמי תבלינים כמו קינמון ואגוז מוסקט, מציעה חוויה ייחודית כאשר יש מעליה ציפוי עשיר של גבינת שמנת שהופך אותה לטעימה מתמיד.

אחרונה חביבה היא כמובן עוגת שוקולד בחושה עם  שוקולד צ'יפס. אין עוגה בחושה טובה יותר מעוגת שוקולד עבור חובבי השוקולד באשר הם, ואין עוגה מושלמת יותר מעוגת שוקולד בחושה המשלבת בתוכה עוד שוקולד בדמות שוקולד צ'יפס שמעניקים לה טעמי שוקולד עשירים במיוחד.

טיפים לעוגות בחושות מושלמות

אם גם אתם רוצים ליהנות מעוגות בחושות מושלמות חשוב שתעקבו אחר הטיפים הללו ביסודיות: ראשית מומלץ להשתמש תמיד ברכיבים בטמפרטורת החדר כך שמומלץ שגם הביצים, החמאה והחלב יהיו בטמפרטורה זו טרם אתם מערבבים אותם יחד. הדבר ישמור על מרקם אחיד בעוגה והיא תוכל לתפוח באופן המיטבי ביותר.

טיפ חשוב נוסף הוא להימנע מערבוב יתר על המידה כיוון שהדבר יכול לפגוע במרקמה ולהפוך אותה לדחוסה ונוקשה. גם לבחירת התבנית הנכונה יש משקל כיוון שהיא חלק חשוב בהכנת העוגה. ודאו כי התבנית שבחרתם משומנת היטב או מרופדת בנייר אפייה, כדי שתוכלו להוציא ממנה את העוגה בקלות בתום האפייה.

אם אתם רוצים להוסיף לחות לעוגה שלבו בבלילה רכיבים כמו שמנת חמוצה, יוגורט או אפילו מעט רסק תפוחים.