הקיץ הזה תלגמי לבן

מיכל אנסקי ממליצה על היין הלבן הכי טעים שפגשתם. ויש גם טיפ ריחני

אישה

אני אוהבת בעיקר את הסוביניון בלאנק 2009 של פלטר, מרמת הגולן, מספרת מיכל אנסקי.

היקב שייך לאחים טל וניר פלטר, שעושים את היין הלבן הכי טעים שאני מכירה. הסובניון בלנאק ממש לבן, נראה כמו וודקה. הוא עשוי מ-100% ענבי סוביניון בלנאק, ובגלל שהוא מיושן בחביות נירוסטה ולא עץ, מרגישים את הטעם המדהים של הענבים.

זה בא לידי ביטוי גם בצבע, היין לבן לבן, אין לו את הצהבהבות שמתקבלת מחביות האלון, הוא מאד מיוחד, והולך נהדר עם דגים על האש.

מתי את שותה?

היום כשאני מניקה, תרבות צריכת היין שלי הידרדרה פלאים, אבל עדיין קיימת, במידה. בדרך כלל, ככה זה היה לפני ההריון. אני שותה כשאני מבשלת, נכנסת למטבח וחולצת בקבוק. היום אני חולצת שד.

ובחוץ?

במסעדות אני שותה יין של יקב רמת הגולן ובברים– תוצרת חוץ, כנראה בגלל שזה מה שמציעים קודם.

טיפ :

אחרי שחולצים את הבקבוק, מריחים את הפקק ולא את הפיה של הבקבוק, כי הריח נמצא בשעם לא בזכוכית.