העידן הקוביסטי

מעבד המזון החדש של בוש קוצץ, מועך, מקציף, לש וסוחט, אבל החלק הכי מגניב בו זה היכולת שלו לחתוך כל דבר כמעט לקוביות

מעבד מזון

[youtube w0BLyZsXWl0 nolink]

סלט ישראלי קצוץ דק הוא תענוג שכבר שנים אני רגילה לצרוך רק בבתי קפה ומסעדות, פשוט כי מעולם לא הצלחתי לקצוץ כהלכה, מספיק קטן וללא מחיות, את הירקות שאני אוהבת בסלט שלי. הסלט העבה והגדול הרבה פחות טעים ואנין מהקטנים הקצוצים שאני אוהבת, והרי לאכול בחוץ אי אפשר לעתים קרובות מדי.

כחובבת גאדג'טס במטבח, קניתי בעבר פעמיים סלייסרים ידניים, אולם הם לא באמת עמדו בכבוד במשימה, מלאכת החיתוך הידנית הצריכה מאמץ רב, והירקות נתקעו בסכינים וחסמו אותו, וכן הניקוי שלו היה מפרך.

לכן שמחתי שיצא מעבד המזון החדש של בוש, שכולל אביזר חיתוך לקוביות, ושמשלב גם מגוון אביזרים נוספים כמו אביזר לישה של מיקסר, אביזר הקצפה, דיסקיות חיתוך, גירוד ופריסה, אביזר להכנת מחיות ומסחטת מיץ, כל אלו נחוצים מאוד במטבח שלי, עונים על הפנטזיות שלי להגיש לילדים שלי אוכל משודרג, טעים ואסתטי. ידוע שילדים מעדיפים אוכל אסתטי ונעים לעין, ואכן הוא ענה לציפיות, הסלט הגדול שעוד נגיע אליו, נגמר תוך דקות.

מעבד המזון של בוש. משחקים בקוביות

.

עוד חסרון שלי הוא טכנופוביה: לא נעים, אבל אני מאז ומתמיד מפחדת ממכשירים אלקטרונים מסובכים או פשוטים להפעלה, ובמיוחד מהמניואל שלהם, לא אוהבת לקרוא חוברות הפעלה, שתמיד מגיעות בשפה טכנית משמימה ולא נהירה למי שממילא לא מבינה את ההוראות. המכשיר המשולב מגיע עם חוברת הפעלה שהיא מהמפורטות והנגישות שראיתי אי פעם, מדגימה ומסבירה על כל חלק במוצר, והוא מגיע עם מרכיבים רבים, כיצד לטפל בו, כיצד להכניסו למכשיר ומה אסור לעשות.

ואחרי הקריאה והתבוננות בהדגמה באיורים ניגשתי להכנת סלט הקוביות הקצוץ הראשון שלי. החידוש במוצר הזה הוא דיסקית מיוחדת עם שני סכינים, שכל אחד מהם מורכב בשיפוע הפוך (ראו צילום), שמסתובבת מעל לרשת העשויה מסכינים המונחים שתי וערב. את הירק או הפרי מכניסים דרך הפתח העליון. בשלב ראשון הוא נפרס לפרוסה על ידי הסכין האחד ואז, הוא נלחץ כלפי מטה על ידי הסכין השני לכיוון ה"רשת". הדיסקית לוחצת את הפרוסה למטה ו"דורסת" את הפרוסה כך שהיא מעבירה אותה דרך רשת השתי וערב של הסכינים. התוצאה: קוביות מושלמות שנוחתות לתוך כלי הקיבול שלמטה. מושלם.

מגוון הקוביות שהוא יודע לקצוץ בסלטי ירקות ופירות עשיר מאוד: עגבניות, מלפפונים, פלפלים, גזר, בצל, תפוחי אדמה (לפני או אחרי בישול), סלק, קולורבי, צנונית, פירות מסוגים שונים וביצים קשות. עם חוברת ההוראות מגיעים גם מבחר מתכונים מעניינים לסלטי קוביות שלא חשבנו עליהם: את סלט הברוסקטה למשל, שעשוי מקוביות עגבניות, אני מתכוונת לנסות עוד השבוע. עם הדיסקית שמרסקת עגבניות לרוטב נשתמש לפיצה ביתית ופסטות.

חלקי מעבד המזון. השלם עולה על סך חלקיו

.

בהתלהבות הרבה שלנו (זהירות מהסכינים!) עברנו, הגדול ואני, אחרי סלט הירקות הזעיר והטעים לסלט פירות: תפוחים, קיווי, אגסים. את הבננות קצצנו ביד, כי בהוראות מצוין כי אין להשתמש בפרי הזה בקוצץ. על ידי החלפה פשוטה של האביזר העליון במכשיר למסחטת המיצים, סחטתי מיץ תפוזים טעים וטרי מעל הפירות החתוכים.

אחר כך עברנו למקציף, שיצר קצפת סמיכה ומתוקה תוך כמה דקות לכיסוי סלט הפירות. היה נפלא, ונדמה לי שפתחנו עידן חדש במטבח שלנו, מכשיר אחד, וכל כך הרבה אפשרויות.