צהרי היום. הטלפון מצלצל בחנות. "שלום", במבטא ערבי אמריקאי בצדו השני של הקו.
"אתה רביב?". כן, זה אני. "שלום לך, שמי יצחק, אני גר בארה"ב ושמעתי שאתה מכין דואה מצרית". מכיוון שסבתי ילידת מצרים, אז כמובן ידעתי על מה מדובר. כן, אני מכין דואה, עניתי לו. "תקשיב חביבי", אמר לי "אני עוד שבועיים בתל אביב ואני רוצה להזמין 2 ק"ג של דואה".
אין בעיה, כשתגיע לתל אביב תתקשר ואני אביא לך את ההזמנה.
כעבור שבועיים שוב הטלפון צלצל ושוב יצחק על הקו. "מה שלומך, רביב? אני בתל אביב הכנת לי?". הכנתי, לאן להביא לך? "אני נמצא בסוויטה של הילטון אם תוכל להקפיץ לי לשם אשמח".
אז הגעתי להילטון לקומת הסוויטות. אני דופק, הדלת נפתחת ואיש קטן עם שפם גדול
מחייך לעברי. נכנסתי פנימה, יצחק לקח מידי את הדואה, פתח את השקית, פיזר מעט דואה בצלחת, בזק מעל זה שמן זית, שלף פיתה והתחיל לאכול. כצופה מהצד, אם לא הייתי יודע שזו דואה הייתי חושב שזו עסקת סמים מפוקפקת.
אחרי הביס השני הרים יצחק את ראשו וחייך: "זה בדיוק הטעם שאני זוכר. רק טעים יותר. מאז שעזבנו את מצרים לא מצאתי דואה ראויה, ובן דודי שגר בארץ הלשין לי עליך שאתה מכין דואה אמיתית. אז שתדע לך שגרמת לי אושר אמיתי וטעם ילדות נשכח שאי אפשר לקנות בכסף. נפרדנו לשלום עם הבטחה להישאר בקשר.
וכך, מדי חצי שנה לערך יצחק בא לבקר בארץ, וכמובן דבר ראשון הוא מזמין דואה וכמו שהוא אומר על הדואה, זהו טעם מחייה ילדות.
מה זה בעצם דואה?
הדואה היא מאכל מצרי יהודי המורכב מתערובת של בוטנים קלויים, שומשום מלא קלוי, זרעי כמון וזרעי כוסברה קלויים ומעט מלח ופלפל שחור. אפשר לשבח אותה עם פקאנים, קשיו ואגוזי לוז קלויים.
זהו מאכל בריא ומלא סידן וסיבים תזונתיים. מתאים לגבינות לתיבול סלטים, על לחם עם שמן זית וגם כתיבול לקרקרים מלוחים כמו במתכון הבא:
קרקרים עם דואה
המצרכים:
½ כוס מים
6 כפות שמן זית
2 כוסות קמח
½ כפית מלח
½ כוס שומשום
2 כפות דואה
אופן ההכנה:
לערבב את כל המצרכים לבצק (אפשר ביד).
לרדד בין שני ניירות אפייה לעלה דק ככל שניתן.
להוריד את דף האפייה העליון, לפזר עוד קצת שומשום למעלה ולרדד עוד טיפה כדי שהשומשום יטמע בבצק.
להעביר לתבנית.
לחורר במזלג ולעשות סימנים בגלגלת (או בסכין אם אין גלגלת).
לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות, או עד שמזהיב.
* אם אין לכם דואה (וחבל), אפשר גם בלעדיה או להוסיף עשבי תיבול אחרים.