מתוך הבלוג של לימור לניאדו תירוש
את ממרח החומוס הראשון שלי טעמתי בטיול בצופים והוא היה מקופסת שימורים. זה היה כל כך נורא, שסירבתי במשך שנים לטעום מהדבר הזה שוב. חומוס היה קיים בשבילי רק בצורת גרגירים שלמים, והם הופיעו במרקים, בסלטים, בקציצות, בחמין, בממולאים וכפיצוחים חמים.
הזנים של גרגירי החומוס שמיועדים לבישול שונים מאלה שמיועדים לממרח חומוס. בעוד שגרגירי חומוס לממרח צרכים להיות מהזן הקטן (הזן הבולגרי, הדס או האורגניים הזעירים) והקליפה שלהםחלקה ובצבע חום בהיר, חומוס לגרגירים הוא זה שגרגיריו גדולים יותר (המקסיקאי או הספרדי), קליפתם מקומטת וצבעם בהיר יותר.
גרגירי חומוס מתובלים
פתרון נפלא לנשנוש במקום הפיצוחים המוכרים לפני הארוחה. מצוין לשלב אותם גם בסלטים, או על ממרח חומוס חמים.
חומרים ל-6 מנות
3 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (אפשר קפואים) מסוננים
2 כפות קמח חומוס, קמח אורז או קמח רגיל
3 כפיות פפריקה מעושנת או רגילה
2 כפיות מלח אטלנטי
כפית פלפל שחור גרוס
כפית כמון טחון
כפית גרגירי כוסברה טחונים
חצי כפית או יותר פפריקה חריפה או פלפל קאיין
4 כפות שמן זית
הכנה
אם משתמשים בגרגירי חומוס קפואים: משרים לשלוש דקות במים רותחים ומסננים. שמים בקערה בינונית קמח ואת כל התבלינים ומערבבים. מוסיפים את גרגירי החומוס ומערבבים היטב עד ציפוי הגרגירים. מחממים ווק או מחבת גדולה עם 2 כפות שמן זית ומטגנים על להבה גדולה חצי מכמות החומוס. מטגנים תוך ערבוב מתמיד למשך חמש דקות, עד הזהבה יפה. מעבירים לנייר סופג. מוזגים עוד שתי כפות שמן זית לווק ומטגנים את החצי הנותר של הגרגירים. מגישים חמים.
מתכונים נוספים של לימור לניאדו תירוש:
שקשוקה גרגירי חומוס ופלפל צ'ומה