בשורת המאפים: הבייקרי החדשות והמוצלחות בתל אביב

אוהבים את הפחמימות שלכם בצורה של בצק? קבלו 4 בייקריות חדשות ומוצלחות, וגם תזכורת לישנות והטובות

בייקרי 19

ניחוחות של לחם טרי, של קרואסון שיצא מהתנור, מלא בשוקולד בלגי משובח וחם, פיננסיירים קטנים ונימוחים ושורות עמוסות של לחם מסוגים שונים. כל אלה הם רק חלק ממה שיש לבייקרי שצצות בתל אביב כמו פטריות אחרי הגשם. בייקרי, שבהגדרתו מציע למכירה את כל דברי המאפה שאפשר להעלות על הדעת (מלחמים ולחמניות, דרך מאפים צרפתיים ועוגות בחושות ואחרות, וכלה במיני תופינים כיד הדמיון של הקונדיטור או האופה במקום), הוא חלומם של הגרגרנים חובבי הפחמימות.

מגדירים את עצמכם ככאלה או סתם כחובבי לחם שווה או דייניש דביק? בדיוק עבורכם איתרנו את הבייקריות החדשות והשוות בתל אביב, והנה הן:

NOLA American bakery

NOLA American bakery. צילום: קרן ביטון כהן

כבר בכניסה הצבעונית לנולה מריחים את המאפים שיוצאים מהתנור ישירות לדלפק הרחב והמעוצב. בין הפאים האמריקאים המפורסמים (פאי שוקולד ופאי פקאן) שוכנות לבטח עוגת גבינה מסורתית, מאפינס, קאפקייקס שמחים, בייגלים טריים, ביסקיט ועוד ועוד.

את המקום הכל כך ניו אורלינסי פתחה טליה רסנר, מעצבת ילידת ניו אורלינס, שהביאה למקום לא רק טעמים של מאפים עם פסים וכוכבים, אלא עיצוב וינטג'י לואיזיאני טיפוסי שמח וחם. בחלק האחורי של המקום אפשר למצוא מעין גינת חמד נעימה, שאם עוצמים עיניים ומקשיבים למוזיקה, אפשר לשכוח את רחוב דיזנגוף ולדמיין את ניו אורלינס בזמן המרדי גרא.

בנוסף לשלל דברי המאפה במקום מוגשות ארוחות בוקר טיפוסיות, עתירות כולסטרול, בייקון, האש בראון, גבינות שמנת אבל גם גרנולה, יוגורט מזין וביצים קלילות ועוד מנות אמריקאיות מוצלחות.

NOLA American Bakery, דיזנגוף 197, תל אביב, 03-5230527

.

מובינג בייקרי

מובינג בייקרי. צילום: דניאל לילה

יושבי בית הקפה הוותיק בירמיהו פינת דיזנגוף רגילים שמעבר לקפה איכותי ואוכל טוב, יש להם אפשרות להחליף די.וי.די או שניים, ובלילה לבוא לדרינק. בימים אלו נוסף שירות חדש למקום: מי שיכנס בדלת הסמוכה ברחוב ירמיהו יגלה ממלכה קטנטנה של מאפים ולחמים.

במובינג בייקרי שולטת ביד רמה ענת, שמתקינה מדי בוקר מוקדם לחמי שיפון, לחמים בתוספות של עגבניות או זיתי קלמטה מרים, לחמים עשירים בדגנים או בחיטה מלאה וחלות בימי שישי. לצד הלחמים נחים בשקט אך בניחוח עז מאפים צרפתיים מושלמים, עוגות שונות כמו גבינה אפוייה עם פירות העונה, עוגת שוקולד עם גנש, טארטים, עוגיות ועוגות בחושות.

ואם תרצו משהו שיפנק את הלחם שלכם, קונפיטורות הבית המיוחדות ומגוון הממרחים (ממרח לימון כבוש למשל או ממרח פלפלים מעורר עיקצוץ בלשון) יעשו את העבודה יופי. את שלל התוצרת אפשר להזמין בישיבה בבית הקפה, או לקחת בחדווה הביתה.

Movieing Bakery, ירמיהו 25, פינת דיזנגוף, תל אביב, 03-5441174

.

בייקרי 19

בייקרי 19. צילום: הלקוחה המרוצה ריקי כהן

הבייקרי ברחוב וייסבורג בצהלה נפתח באוגוסט וכבר רכש לעצמו עדת לקוחות נאמנים וקבועים. בייקרי 19 לא רק מציג מגוון עצום של מאפים, לחמים, פוקאצ'ות, עוגות ועוגיות, אלא גם מציע גרנולה תוצרת בית, ממרחים ומטבלים וגבינות איכותיות, ממש כמו בפטיסרי צרפתי.

השף קונדיטור נועם בבילה מנצח על קדחת האפייה במקום, שמשמש גם כבית קפה נעים. כשתגיעו למקום בוודאי תחוו בלבול חושים בעקבות הריח המשכר וההיצע הרחב. שמעם של הלחמים מזל הגיע לשכונות קרובות לצהלה, משם מגיעים לקנות את לחם הצימוקים והאגוזים, את לחם הבית שנקרא על שם האופה וטומן בחובו עגבניות מיובשות, זיתי קלמטה מתובלים עם זרעי כמון ושלל תבלינים ארומטיים שמפיצים את ריח הלחם למרחקים.

ואם מתחשק לכם לפנק את המשפחה בעוגה לשבת, עוגת השמרים עם הריקוטה היא חטא שלא תצטערו עליו.

בייקרי 19, וייסבורג 19, צהלה, תל אביב

.

קמחים

קמחים: צילום: יח"צ

לא רק ברחובות תל אביב אפשר ללכת שבי אחרי ריחות האפייה. בשורת הבייקרי  מגיעה גם לשוק הנמל החדש ביפו, עם דוכן קבוע של "קמחים", הבייקרי המצליחה מגני תקווה, בניצוחו של השף קונדיטור גולי פנחסוב.

במרכז הדוכן המעוצב ניצב טאבון ענק שפולט מקרבו מאפים ריחניים ומעוררי תיאבון. מקלצונה ממולאים, דרך פוקאצ'ות מעוטרות כל טוב, סמבוסקים ולחמים כפריים, עוגות שמרים ומאפים ועד פיצות אמיתיות כמו בארץ המקור. מאחר שמדובר בשוק, הדוכן מאפשר קנייה של המוצרים הטריים והמגרים, אבל מאפשר גם ישיבה במקום, לצד קפה איכותי.

לחמי המחמצת של גולי, נטולי הסוכר והשמרים ומרובי הטעם, שווים שתזנקו עליהם לפני שיחטפו, הבריושים העדינים ישמחו אתכם עם הקפה של הבוקר ואם תבואו מספיק מוקדם, תוכלו לקנות מאפים מלאים בכל טוב, עם טאצ' אישי שיביאו עליכם ברכות מצד אלו שתאכילו בהם.

דוכן קמחים, האנגר 1, שוק נמל יפו

.

שיכון ותיקים

אבל, שלא תחשבו שהבייקרי החדשות דוחקות לפינה את הוותיקות ששולטות בתל אביב. את בשורת המאפים הטריים, הלחמים המגוונים ושלל פחמימות צרפתיות אפשר להשיג בקלות במקומות הוותיקים והאיכותיים לא פחות, אם לא יותר. והנה כמה אופציות:

בוטיק סנטרל: לה סנטרל, בוטיק עוגות ופטיסרי, הפך לשם דבר כבר מהרגע שנפתח הסניף הראשון בשדרות רוטשילד. שמונה שנים עברו מאז, סניף הדגל נסגר אבל סניפים חדשים צצו לא רק בתל אביב, והביאו את המאפים, הבריושים, הלחמים, הכריכים המצוינים והקפה המשובח לחובבי הפטיסרי באשר הם.

הבייקרי: את הקופי בר והבראסרי אין צורך להציג. המסורת הקולינרית שטוו מתי ורותי ברודו, גדלה לאימפריה (וכוללת בתוכה גם את הוטל מונטיפיורי, דליקטסן, רוטשילד 12 והבייקרי) שמאפשרת להמוני המעריצים לקחת את החוויה הקולינרית הביתה. לצד הקופי בר ביד חרוצים ובסמוך לבראסרי באבן גבירול, שוכנות לבטח הבייקריות שלהן. שם אפשר למצוא את עוגת הגבינה המפורסמת של הקופי בר, את עוגת השוקולד הנימוחה, המאפים של ארוחת הבוקר המעולה, לחמים טובים ועוד הפתעות מבית הזוג הגאון. יד חרוצים 13 ואבן גבירול 72, תל אביב

זומר: ברחוב פרישמן, קרוב לדיזנגוף וממול מה שהיה פעם קולנוע הוד, נמצא מטמון פחמימתי בשם זומר. הבייקרי, שמתמחה בלחמי מחמצת, מציגה לראווה מדי יום מיני מאפים ופוקאצ'ות מיוחדות, ואופה בקונדיטוריה במקום מבחר עוגות ועוגיות, קרואסונים צרפתיים ובריושים ששווים כל נקודה בדיאטה. אם תבואו מספיק מוקדם אולי ישאר לכם בגט אמיתי ופציח, שישכיח מכם כל מה שידעתם קודם על בגט. במקום קפה משובח, אינטרנט אלחוטי ושלל עיתונים יומיים. פרישמן 39, תל אביב

אידלסון 10: ציונה, המייסדת של אידלסון 10,התחילה את דרכה עם עוגות ועוגיות, ומהסניף הראשון שמוקם באידלסון 10 (על שמו נקרא המוסד) ניפקה בנוסף מאפים משובחים ואקלרים, לחמים איכותיים וקינוחים קורצים ומרשימים. עם השנים הפכה אידלסון 10 לרשת המגישה גם ארוחות טעימות כל היום, אבל גולת הכותרת היתה ועודנה תוצרת המאפיה והקונדיטוריה עליהן מנצחת ביד רמה ציונה. בן יהודה 252, ויצמן 57, שדרות ח"ן 2, תל אביב. סניף גם במוזיאון העיצוב בחולון

לחמנינה: את לחמנינה כמעט ואין צורך להציג, בפרט שהיא מנהלת בלוג מוצלח בסלונה, אבל מעל לסיפור המרתק, מדובר במאפייה משובחת ומפתיעה, שיושבת באזור מוצלח (רח' קרמניצקי, צמוד לבצרון) ובעל פוטנציאל טוב לחנייה. הלחמים שעשו להם שם מצדיקים את המוניטין. מוצלחות במיוחד גם הפוקאצ'ות עם הירקות השונים, עוגות השמרים ושוב, הלחם שמחזיק יפה במקפיא לכל השבוע. קרמניצקי 14 תל אביב