כל ערב אותו סיפור. מה נאכל היום? מעלים כל מיני רעיונות ומיד פוסלים אותם כי אין לנו את המרכיבים, או חסר מתכון… מה קורה בסוף? מוציאים מהמקרר את הממרחים, מוציאים לחם או פיתות ומכינים כריכים.
כדי להקל ולגוון, הנה מתכונים ל-3 ארוחות ערב חמות שכל המשפחה תאהב. בסופו של כל מתכון יש בונוס – הצעה לגיוון, כך שתוכלו להכין כל פעם גרסה אחרת ולקבל ארוחה שונה.
1. פשטידת פסטה וגבינות
המרכיבים ל-8 מנות
- 1/2-3/4 חבילת פסטה (זה הזמן לנצל שאריות פסטה שיש במקרר: מסולסלת, פרפרים, קונכיות או איטריות סבתא רחבות של פעם – אפשר לערבב כמה סוגים), מבושלת לפי הוראות היצרן
- 30 גרם חמאה
- 2 כפות קמח רגיל
- 2 כוסות חלב
- 2 ביצים
- אוסף גבינות שיש בבית במשקל כולל של 750 גרם:
– 500 גרם גבינות לבנות (גבינה 5% למריחה, קוטג', גבינת עיזים פיראוס למריחה)
– 150-200 גרם מלוחות (גבינה צפתית, בולגרית או פטה מפוררות)
– 50-100 גרם גבינה צהובה מגוררת (עמק, מוצרלה, קשקבל, או פרמזן)
- קורט אגוז מוסקט (לא חובה)
- 1/2 כפית חרדל (לא חובה)
- מלח, פלפל
ני
לקישוט וזרייה על הפשטידה:
- 2 כפות שומשום מלא (או רגיל)
- פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- משמנים תבנית בגודל 30X40
- מכינים רביכה: ממיסים בסיר את החמאה ומוסיפים את הקמח. מערבבים כמה דקות ומוסיפים את החלב. ממשיכים לבחוש עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
- מצננים מעט ומחלקים לשני חלקים פחות או יותר שווים אין צורך למדוד!
- לחלק אחד מוסיפים את הפסטה יחד עם הגבינות (משאירים מעט גבינה צהובה מגוררת לפיזור מעל).
- לחלק השני מוסיפים את הביצים בזהירות תוך כדי בחישה (כדי לא לקבל חביתה).
- משטחים את תערובת הפסטה בתבנית בעזרת כף עץ.
- יוצקים מעל את תערובת הביצים, זורים את יתרת הגבינה ששמרנו, שומשום, מעט פפריקה ומכניסים לתנור ל-40 דקות בערך, עד שפני הפשטידה מזהיבים.
ניתן להגיש חם או פושר, רצוי על-יד סלט ירקות.
גיוון: ניתן להוסיף לגבינות 1-2 כפות רוטב עגבניות מוכן ומעט אורגנו לקבלת "פשטידת פיצה".
2. שקשוקה
שילוב של עגבניות מבושלות, פלפלים וביצים לקבלת מנה עשירה בחלבון, ויטמינים ומינרלים. טחינה משומשום מלא בצד ולחם שחור טוב, ויש לנו גם שומנים טובים ודגנים.
המרכיבים ל-6 מנות:
- 4-5 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות בינוניות
- 1-2 פלפלים אדומים קצוצים לקוביות קטנות (הכי טוב קלויים וקלופים, אבל זה ליום שבת כשיש זמן…)
- 2 כפות שמן קנולה
- 1 קופסת עגבניות מרוסקות
- 2-3 שיני שום פרוסות דק
- 1 פלפל ירוק חריף פרוס דק (או צ'ילי אדום שחריפותו מתונה יותר, לא חובה)
- פלפל שחור
- מלח
- ביצים (לפי מספר הסועדים, בדרך כלל 1-2 ביצים לסועד)
- פטרוזיליה לעיטור לפני ההגשה (לא חובה)
י
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן בסיר שטוח ורחב ומטגנים בו את הפלפלים, השום והפלפל החריף (כאמור, ניתן לוותר על הפלפל החריף) במשך דקה שתיים.
- מוסיפים את העגבניות הטריות והמשומרות וממשיכים לבשל על אש קטנה כחצי שעה (לפחות) תוך ערבוב מדי פעם.
3. כשהעגבניות והפלפלים מבושלים, והרוטב סמיך, זה הזמן להוסיף את הביצים בזו אחר זו.
4. פותחים ביצה לקערית קטנה ומוסיפים אותה בזהירות לסיר. עושים כך עם שאר הביצים כשמקפידים שיתפזרו בצורה שווה בסיר ושהחלמון יישאר שלם.
5. מכסים את הסיר ומבשלים 5-7 דקות, לפי מידת עשיית החלמון המועדפת. אני אוהבת אותו רך כזה שמתפצח בצלחת. יש המעדיפים אותו קשה.
6. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
גיוון: הוספת קוביות גבינה בולגרית או גבינת חמד בשלב הוספת הביצים (ניתן להפחית את כמות הביצים לביצה אחת לסועד), ולקבל "שקשוקה בלקנית"
3. פיצה/פוקצ'ה
המרכיבים ל-4 פיצות אישיות:
לבצק:
- 500 גרם קמח (4 כוסות) אני הכנתי עם 2 כוסות קמח מלא + 2 כוסות קמח לבן)
- 1 כף שמרים יבשים
- 1.5 כוסות מים
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפיות סוכר
- 1 כפית מלח
כ
לציפוי פיצה:
- רוטב עגבניות (תכינו כמו במתכון לשקשוקה – סעיפים 1-2, רק בלי הפלפלים)
- גבינה צהובה קצוצה
- גבינה מלוחה מפוררת
- תוספות לפי מה שאוהבים: פטריות, תירס, בצל… (לא חובה)
ע
לציפוי פוקצ'ה:
- שמן זית
- עשבי תיבול
כ
אפשרויות נוספות לגיוון:
- טפנד זיתים
- עגבניות מיובשות בשמן זית
- עגבניות שרי חצויות
- פלחי קישואים, פרוסות שומר
- ירקות מוקפצים שונים
י
אופן ההכנה:
- מכניסים את כל החומרים למיקסר עם וו לישה ולשים למשך 3-4 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 15 דקות. אל תחסכו כאן בזמן לישה. ככל שנלוש יותר הבצק יהיה גמיש יותר.
- נצפה את הבצק בכף שמן זית, (אני מלטפת אותו עם הידיים), נכסה את הקערה בניילון נצמד ונניח לתפוח במשך שעה שעתיים. הבצק צריך להכפיל את נפחו.
- נוציא את האוויר מהבצק, ונחלק ל-4 כדורים. נפתח כל כדור לעיגול או אליפסה (אני עושה את זה עם הידיים) ונניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אם רוצים פיצה, נמרח את רוטב העגבניות ונפזר גבינות (אפשר להוסיף פטריות, תירס וכדומה)
- אם רוצים פוקצ'ה, נעשה גומות עם האצבעות נמרח כמות נדיבה של שמן זית. נפזר עשבי תיבול ומלח גס. אפשר בשלב הזה לשים מעל את התוספות שרוצים
- נניח לתפיחה שניה של 30-40 דקות ונכניס לתנור שחומם ל-200 מעלות למשך 8-10 דקות.
גיוון: זה בצק נעים לעבודה ואחרי אפייה מקבלים מאפה עם בצק רך ותפוח. אם רוצים בצק יותר קריספי ניתן להוריד חצי מכמות השמרים ולוותר על השמן.
בתאבון!
חיים וטעים!
***
לקבלת תפריט אישי מאוזן המשלב את האוכל שהילד שלכם אוהב – לחצו כאן.