ארוחה תאילנדית אצלכם בבית

סלט שעועית ירוקה פיקנטי, סלמון ברוטב קארי, שרימפ ספרינג רולס עם ריבת צ'ילי ולקינוח פודינג בננה וקוקוס מאודה. 4 מנות מהמטבח של השף מאק דנג

שעועית

סלט שעועית ירוקה פיקנטי Yam Tua Poo

סלט שעועית ירוקה פיקנטי Yam Tua Poo

החומרים (ל-4 מנות):

למשחה:

1 כף משחת צ'ילי nam prik pao (להשיג בכל החנויות המתמחות)

לרוטב:

4 כפות קרם קוקוס

1 כפית סוכר דקלים

2 כפות רוטב דגים

1 כף מיץ תמרינדי

1 כפית מיץ ליים

לרוטב:

1 כוס שעועית Wing או שעועית ירוקה חלוטה, חתוכה באלכסון

2 כפות בוטנים קלויים, קצוצים

1 כף קוקוס מיובש, קלוי

2 כפות שרימפס מיובש טחון

8 יח' שרימפס קלוף, מנוקה וחלוט

אופן ההכנה:

מכינים תחילה את הרוטב בקלחת קטנה, על ידי הרתחה וצמצום של כל מרכיביו, עד קבלת רוטב סמיך יחסית. מצננים. (מומלץ להכין כמות גדולה יותר מראש ולשמור לשימוש עתידי).

מערבבים בקערה את השעועית הירוקה עם חצי מכמות הרוטב, הקוקוס והבוטנים ומערבבים. טועמים ומוסיפים רוטב במידת הצורך וכן קוקוס או בוטנים. מוסיפים את השרימפס החלוטים, מערבבים ומעבירים לצלחות הגשה. מזלפים מעל מעט מהרוטב שנותר ומפזרים שרימפס מיובש.

הערה: שעועית Wing היא מוצר שקשה למצוא במערב. טעמה מתוק פחות מהשעועית הירוקה המוכרת, לכן כדאי להפחית מכמות הסוכר ברוטב, אם משתמשים בשעועית ירוקה רגילה.

.

סלמון ברוטב קארי "צ'ו-צ'י" Chu Chee Pla Salmon

סלמון ברוטב קארי "צ'ו-צ'י" Chu Chee Pla Salmon

החומרים (ל-4 מנות):

לקארי:

2 כפות משחת קארי "צ'ו-צ'י" (להשיג בכל החנויות המתמחות)

2 כפות שמן צמחי

4 נתחים מפילה סלמון

2-3 כוסות קרם קוקוס

1-2 כפיות סוכר דקלים

1-2 כפיות רוטב דגים

לקישוט:

2 יח' צ'ילי תאילנדי, ללא גרעינים, חתוך לז'וליינים

2 יח' עלי קפיר חתוכים שיפונאד

אופן ההכנה:

מחממים את השמן הצמחי בסיר, על חום בינוני ומבשלים בו את משחת הקארי תוך כדי ערבוב. ניתן להוסיף מעט מקרם הקוקוס למשחה, כדי לרכך אותה ולבשל ביתר קלות.

מוסיפים לסיר את יתרת קרם הקוקוס ומביאים לרתיחה. מניחים את נתחי פילה הסלמון ברוטב החם ומבשלים על אש נמוכה. מומלץ להגיש כשמרכזו עדיין מעט "ורוד".

מוציאים את נתחי הדג מן הרוטב ושומרים במקום חמים. מצמצמים את הרוטב ומתבלים בסוכר דקלים ורוטב דגים, עד שהטעמים מאוזנים.

יש להקפיד לא "לשבור" את הרוטב על ידי צמצום יתר.

מגישים את נתחי הדג ברוטב הקארי ומקשטים בעלי הקפיר והצ'ילי.

.

שרימפ ספרינג רולס עם ריבת צ'ילי Goong Hom Pa

שרימפ ספרינג רולס עם ריבת צ'ילי Goong Hom Pa

החומרים (ל-4מנות):

למשחת שורש כוסברה:

3 יח' שורש כוסברה

5 יח' שיני שום

1 כפית גרגירי פלפל לבן

כותשים את כל המרכיבים בעלי ומכתש ליצירת משחה, שומרים למשרה.

2 כפות משחה (לעיל)

12-16 יח' שרימפס גדולים, מנוקים עם חוליית הזנב האחרונה

1 כפית רוטב דגים

½ כוס קמח מעורב במים, להדבקת הגלילים

15-20 יח' עלי סיגר/אגרול מופשרים

1 ליטר שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

משרים את השרימפס ברוטב הדגים ומשחת שורש הכוסברה למשך 10 דקות. עוטפים כל שרימפ בעלה בצק, כך שהזנב מציץ החוצה. מדביקים את שולי הבצק בעזרת תערובת הקמח והמים.

קצת לפני ההגשה, מטגנים בשמן עמוק חם עד הזהבה, מעבירים לנייר סופג ומגישים עם רוטב שזיפים (מוכן) או ריבת צ'ילי (להלן).

ריבת צ'ילי:

2 כפות ריבת צ'ילי קנויה Nam Prik Pao –

1 כף מיץ ליים

1 כפית סוכר

1 כף מים

1 כפית רוטב דגים

מערבבים את כל חומרי הרוטב ומעבירים לקערית לטבילה. מגישים עם המנה.

.

פודינג בננה וקוקוס מאודה Kanom Gluay Prayook

פודינג בננה וקוקוס מאודה Kanom Gluay Prayook

החומרים (ל-4 מנות):

½1 כוסות קמח אורז

½ כוס סוכר דקלים

½ כוס סוכר לבן

1 כפית מלח

2 כוסות קרם קוקוס

3 כוסות בננות בשלות מאד (קליפה שחורה)

1 חלבון, מוקצף לקצף יציב

1 כוס בשר קוקוס טרי מגורד

1 עלה בננה (לריפוד התבנית)

אופן ההכנה:

משמנים תבנית / רינג בקוטר 23 ס"מ במעט שמן צמחי. חותכים עיגול בקוטר דומה מעלה הבננה ומניחים בתחתית התבנית, משמנים גם אותו.

במיכל מעבד המזון מעבדים את הסוכרים, קרם הקוקוס והמלח, עד שהסוכרים נמסים. מוסיפים את קמח האורז תוך עבודת המעבד. מעבירים לקערת ערבוב רחבה.

במיכל מעבד המזון מרסקים את הבננות בפולסים לקבלת מחית ומוסיפים אותה לתערובת קרם הקוקוס. מקפלים את הקוקוס המגורד ואת החלבון המוקצף (שליש בכל פעם), לתוך התערובת.

מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת ומאדים במשך 45 דקות לערך, או עד שקיסם הננעץ במרכז הפודינג יוצא יבש.

מגישים פרוסות מהפודינג עם שבבי קוקוס טרי מעל וזרעי שומשום קלויים מעורבים בסוכר.

.

השף מאק דנג היה אורח כיתות אומן של ענקי הקולינאריה העולמיים בבית הספר הגבוה לקולינריה בישולים

צילום: שירן כרמל