ארוחה של חמישה כוכבים

דמיינו ארוחת שף של מנות משובחות בהשראת המדבר. דיאט קוקה קולה מציגים בישול מדברי עם סטייל. הנה המתכונים

מג'דרה

"בישול מדברי זהו בישול מרתק ומאתגר שמשגע את כל החושים", אומר ברק חי חורש, שף קבוצת החברה המרכזית שעומד לבשל במדבר סעודת מלכים דקדנטית.

"כאשר פנו אלי לבשל במדבר, בפרויקט חמישה כוכבים וירח של דיאט קוקה קולה, חייכתי חיוך ענק ואמרתי – שאפו, הצלחתם לאתגר אותי. מיד התחלתי לחשוב ולנסות ליצור תפריט מעניין, נגיש ומגוון ומהר מאוד הגעתי לכיוון ברור שהאוכל צריך לשלב ירקות טריים ומבושלים (כולל שורשים), תבשילים משולבים, "ניגובים", פיתות מדבריות ועוד".

דרך הבישול המדברית משלבת את ריחות הנגב (תתפלאו אבל יש) מתבשילי קדרה ופוייקה, ירקות טריים שנפרסים ונחתכים במקום כדי לשמור על טריותם ומתובלים בסגנון מינימאלי ופיתות סאדג' שמאפשרות מגע עם המזון ע"י אכילה באמצעות הידיים.

ויש גם קינוחים

"האוכל מזין מאוד ושומר על גופנו מפני אתגרי הטבע ומזג האוויר של החיים המדבריים", מוסיף השף, "קולינאריה מדברית מקבלת נופך ומשמעות שונה כחלק מפולחן וחוויה כוללת – אין טלוויזיה וכבלים אבל יש בנוסף לאוכל את הקפה – כתישת הקפה לצלילי מוזיקה נפלאה של המכתש שפוגש את העלי, חליטת הקפה בפינג'אן לצליל גחלים לוחשות, חיבוקים לצד המדורה ושתיית הקפה"

ואם בקפה ואווירה אנו עוסקים אז איך אפשר ללא הקינוחים המתוקים – רבותיי, קבלו את המלכה: הבקלאווה האגדית שמשלימה לנו חוויה מדברית ואת עוגת הסולת החמה המשתלבת בהרמוניה בסיום הסעודה הבדואית.

ניגודי הטעמים האווירה והאנשים יוצרים קונצרט מושלם של אוכל וחברים. אם כל זה לא מספיק אז תוסיפו לרשימה גם יין ותפודים ועוד הרבה הרבה דברים טובים וטעימים.

הנה שלושה מתכונים מפתים במיוחד ברוח המדבר:

מרק שעועית ובשר בניחוח מעושן

הכנות מקדימות:

  • משרים במים קרים עם מעט מיץ לימון 100 גר' שעועית יבשה שחורה ו- 100 גר' שעועית לבנה למשך 4 שעות, מסננים ומניחים במקרר.

חומרים:

2 יח' בצל יבש (גדול) – חתוך לקוביות גדולות

ראש שום – שטוף היטב וחצוי לרוחבו

1.5 ק"ג בשר כתף (מס' 4) – חתוך לקוביות בינוניות

חצי יח' חזה אווז מעושן – חתוך לקוביות קטנות

2 כפות רסק עגבניות

כוס יין אדום יבש או חצי כוס יין מתוק לקידוש

2 כפות אבקת מרק בשר או פטריות או בצל

4 ליטר מים

מעט שמן לטיגון

מלח גס, פלפל שחור גרוס, מעט פלפל שטה יבש גרוס

1 יח' לימון פרסי (בהיר)

שעועית (מההכנות המוקדמות)

אופן הכנה:

  • מחממים בסיר גדול וגבוה את השמן ומטגנים בו את קוביות הבשר עד שינוי צבען ללבן-חום, מוסיפים את קוביות הבצל וראש השום וממשיכים לטגן למשך 5 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב.
  • מוסיפים את רסק העגבניות, אבקת המרק וחזה האווז, מטגנים כ – 3 דקות, מוסיפים את היין ומערבבים היטב ומשפשפים את תחתית הסיר.
  • מוסיפים את המים, השעועית והלימון הפרסי מערבבים ומבשלים על אש נמוכה כ – 3.5 שעות.
  • מתבלים קלות ומגישים.

הצעות שדרוג:

    1. להוסיף חצי כוס גריסים לסיר (עם השעועית)
    2. לתבל את המרק עם כמון וכוסברה יבשה
    3. להסמיך את המרק עם מעט קורנפלור ומים
    4. ניתן להכניס את הסיר לתנור כמו חמין במקום לבשל על הגז (העברה לתנור תתבצע לאחר שכל החומרים נמצאים בסיר ע"פ אופן ההכנה.

שוקיות עוף לבביות

מתכון ל-5 מנות

חומרים :

10 יח' שוקיות עוף טריות – חתוכות לאורך העצם (לבקש מהקצב) ומשומנות במעט שמן קנולה

חומרים לרוטב:

5 כפות רוטב ברביקיו

2 כפות קטשופ

כף חומץ

2 כפות דבש/סילאן

רבע כפית קפה נמס

מעט מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

  • · מערבבים היטב בקערה את כל חומרי הרוטב עד לקבלת רוטב אחיד
  • צולים מעל גריל פחמים/גז  את שוקיות העוף המשומנות כחמש דקות מכל צד או עד הזהבת העוף מכל צד ומוציאים לצלחת הגשה
  • לאחר הצלייה ניתן לראות שהשוקיות הצלויות מקבלות צורה של "לב"
  • מורחים את שוקיות העוף הצלויות בנדיבות ברוטב ומגישים

המלצת השף:

  1. לשלב שום כתוש ברוטב
  2. אפשר להחליף את השוקיות בכנפיים

נזיד עדשים ויין

מתכון ל-6 מנות

חומרים:

1 חבילה עדשים כתומים

2 בצלים

2 גזרים

2 תפו"א

חופן כוסברה

כוס וחצי יין  לבן שרדונה

3 ליטר ציר עוף

2 כפות חוויג' למרק

1 כף כמון

מלח

להגשה: שמן זית

אופן ההכנה:

  1. להשרות את העדשים בקערה עם מים ולסנן
  2. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות ולטגן בסיר עד להזהבה
  3. להוסיף את העדשים לבצל ולערבב כ- 3 דקות
  4. לשפוך את ציר העוף לסיר עם העדשים והבצל ולבשל על אש גבוהה כ- 15 דקות
  5. להוסיף את החוויג', הכמון והמלח ולבחוש כ-15 דקות נוספות
  6. להוסיף את היין
  7. להוסיף קוביות גזרים ותפו"א לתוך הסיר ולבשל עד לרתיחה מלאה
  8. לאחר הרתיחה להוסיף את הכוסברה

המלצת השף:

מומלץ להוסיף למרק בזמן ההגשה רצועות בצל ירוק וקוביות פסטרמה