4 עוגות קלות – הקפה בפנים

מאפינס קפה ותבלינים, עוגת קפה בחושה, עוגת קצף וקצפת וגם עוגת פרג-דבש וקפה. הבלוגרית אורלי כהן עם מתכונים קלים לעוגות של סופ"ש

מאפינס קפה

קפה – המשקה האולטימטיבי לפתיחת היום, לאתנחתא קלה במהלכו, לפגישה עם חברה וגם לדייט רומנטי. למעשה קפה מתאים לכל אירוע. אבל מה בקשר לעוגת קפה? מאפין קפה? קינוח קפה? למי שאוהב את טעמו המריר והממכר של הקפה גם במאפה, אני מציעה כאן שלושה מתכונים שכל אחד מהם לוקח את הקפה לכיוון אחר.
..
המתכון הראשון: מאפינס קפה עם תבלינים ארומטיים – ניסיון שלי לתת טוויסט למאפינס הקלאסיים. קפה הולך עם הל? ברור שהולך! אז למה לא לנסות גם ציפורן, מוסקט או קינמון? הוספת טחינה גולמית נותנת כאן מימד טעם נוסף. מי שאוהב מאפים ריחניים ימצא את מבוקשו במאפינס הללו.  המתכון השני – עוגת קפה וכל טוב, שעושה שימוש בכוס קפה שחור. השימוש בכוס קפה בעוגה מקובל גם בעוגות דבש לראש השנה. כוס הקפה יחד עם שאר התוספות: האגוזים, החמוציות, השוקולד והתפוח, (כאן אפשר לגוון), מעניקים לעוגה הבחושה טעם עשיר ומיוחד.  והמתכון השלישי – עוגת הקצף והקצפת נוסטלגית שמחזירה אותי לשנות ה-70. את העוגה הזו נהגתי להכין בבית הורי דווקא בפסח. תוך שימוש בקמח מצות. אחרי יום במקרר המרנג מתרכך והעוגה הופכת הומוגנית וטעמה מופלא. לאור שובן של הסברינות והפבלובות, מן הראוי שנחזיר גם את העוגה הזו למקומה הראוי על השולחן. העוגה האחרונה היא עוגת שמנת לאוהבי פרג. אז מי רוצה לבוא אלי לקפה ועוגת קפה? שימו לב: העוגות הללו טעימות ומתאימות גם אם אתם מאוהבי התה או החליטות.
..

//מתוך הבלוג של אורלי כהן – חיים וטעים

..

מאפינס קפה ותבלינים ארומטיים
//

המרכיבים ל-12 יחידות בתבנית שקעים:
2 כוסות קמח תופח
1/2 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1/2 כפית מלח
1/2 כפית של תערובת תבלינים ארומטיים: קינמון, אגוז מוסקט, ציפורן, הל – טחונים טרי
3/4 כוס חלב
1 שוט אספרסו או 2 כפיות של קפה נמס מומסות ב- 1/4 כוס מים חמים
1 כף טחינה גולמית
100 גר' חמאה מומסת
1 ביצה טרופה
3/4 כוס שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה
  1. לחמם תנור ל-180 מעלות.
  2. לשמן תבנית שקעים למאפינס.
  3. לערבב בקערה את החומרים היבשים (קמח, סוכר, סוכר וניל, מלח ותבלינים).
  4. לערבב בקערה נפרדת את כל החומרים הרטובים (חלב, תמצית הקפה, חמאה מומסת, טחינה וביצה).
  5. להוסיף לקערת החומרים היבשים את תערובת החומרים הרטובים ולערבב רק עד לקבלת מסה אחידה. להיזהר מערבוב יתר.
  6. לקפל פנימה את השוקולד צ'יפס.
  7. לצקת לתבנית השקעים ולאפות כ-15 דקות עד לקבלת מאפינס זהובים שקיסם המוחדר לתוכם יוצא נקי.
///

עוגת קפה כל-טוב

..

המרכיבים ל- 2 עוגות בתבניות מוארכות – אינגליש קייק

150 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
3 ביצים
100 גרם שוקולד צ'יפס
50 גרם אגוזי מלך קצוצים
חופן גרם חמוציות קצוצות
1 תפוח עץ ירוק קלוף וחתוך לקוביות קטנות
2.5 כוסות קמח תופח
1 כוס קפה שחור מוכן לשתיה ופושר
המרכיבים לציפוי שוקולד-קפה
3 כפות קקאו
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס מים
1 כפית קפה נמס
2 כפות ליקר קפה (או אחר)
75 גרם חמאה

אופן הכנת העוגות:

  • לחמם תנור ל- 180 מעלות.
  • לשמן 2 תבניות מוארכות
  • לערבב במערבל חמאה וסוכר.
  • להוסיף את הביצים זו אחר זו.
  • להוסיף את השוקולד, האגוזים, החמוציות ותפוח העץ.
  • להוסיף את הקפה והקמח לסירוגין תוך כדי ערבול איטי.
  • לחלק את תערובת העוגה לתבניות ולאפות 30 דקות, עד שקיסם המוחדר לתוכן יוצא יבש.

..
אופן הכנת הציפוי:
..

  • לחמם בקלחת תוך כדי בחישה את חומרי הציפוי למעט החמאה והליקר עד לקבלת נוזל אחיד.
  • להוריד מהאש ולבחוש פנימה את הליקר והחמאה.
  • להמשיך לבחוש עד להמסת החמאה.
  • לדקור את פני העוגה בעזרת קיסם או מזלג במספר מקומות ולצקת את הציפוי שייספג לתוכה.
  • לקרר לטמפרטורת החדר ולהגיש.

עוגת קצף וקצפת נוסטלגית

//
עוגה העשויה מ-3 שכבות דקות המשלבות מרקמים וטעמים שונים המתמזגים יחד ליצירת טעם מענג בפה. שכבת בצק פריכה, מעליה שכבת קצפת בטעם קפה ומעליה שכבת מרנג אפוי. לפני ההגשה מזלפים מעל החגיגה הזו פסי סירופ שוקולד מתקתק.

לתבנית: 3040X (תבנית גדולה של תנור ביתי).

יש להכין את העוגה 24 שעות לפני ההגשה.

המרכיבים:

לתחתית הפריכה:
100 גרם חמאה/מרגרינה
2  חלמונים
2  כפות גדושות סוכר
1/4 1 כוס קמח תופח
למלית הקצפת בטעם קפה:
שמנת מתוקה
כפות אבקת סוכר
כפית נס קפה – פשוט, לא מגורען.
קצף – מרנג
4  חלבונים
1 1/3  כוס סוכר
סירופ שוקולד
1  כף קקאו
1 1/2  כף סוכר
1 כף חלב
1 כף חמאה

אופן הכנת העוגה והרכבתה:
נתחיל בהכנת שכבת הקצף: להקציף חלבונים וסוכר לקצף נוקשה לפחות 10 דקות. לאפות על נייר אפייה כשעה וחצי ב- 120-130 מעלות, עד שייבש. להוציא מהתנור, לקלף נייר אפייה ולצנן.
ללוש יחד את כל מרכיבי התחתית, לשטח בתבנית, לאפות בחום גבוה כ- 10 דקות לקרר.
מלית: להקציף שמנת מתוקה+סוכר+נס קפה, למרוח על הבצק שהתקרר בינתיים.
להניח על המלית את עלה הקצף האפוי.
ציפוי: להמיס סוכר+חלב+קקאו, ולהוסיף חמאה. להסיר מהאש ולצנן. לפני ההגשה לזלף בכף פסי שתי וערב על פני העוגה. הערה: ניתן להשתמש גם בסירופ שוקולד קנוי.

//

עוגת שמנת – פרג, דבש וקפה

..

לסיום אני מארחת מתכון לעוגת שמנת שאני אוהבת, של רם ענתבי, השף של רשת קפה ג'ו –  הטוויסט במתכון הוא השילוב של קפה, דבש ופרג. דבש וקפה מככבים יחד בעוגות הדבש של ראש השנה ותוספת הפרג נותנת מימד טעם נוסף.

 

חומרים לשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות:

2 ביצים

1 מיכל שמנת מתוקה

200 גרם סוכר

1 שקית סוכר וניל

כוס קמח תופח

קורט מלח

חצי כוס פרג טחון טרי

רבע כוס אגוזי מלך

חצי כוס אספרסו

3 כפות דבש
//

אופן הכנה:

1. לחמם את התנור ל180 מעלות בטורבו.

2. לערבב את הביצים הסוכר והשמנת ביחד ולהוסיף את הקמח והמלח.

3. בקערה ניפרדת לערבב את הפרג עם האגוזים הקפה והדבש.

4. לשמן תבנית ולהעביר חצי מהבלילה ומעליה לפזר את תערובת הפרג ולשפוך מעל את שארית הבלילה.

5. לאפות כארבעים דקות,עוגה נימוחה וריחנית.

ניתן להגיש עם קרם פרש ליד.

מתוך הבלוג של אורלי כהן – חיים וטעים

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.