אמנות עיצוב הקינוחים

הדרך שבה אנו חווים אוכל מורכבת מכל החושים שלנו. העיניים חוזות במראה המפתה של המנה, האף מריח את הניחוחות הנפלאים שעולים ממנה, האוזניים שומעות את קול צריבת הסוכר עם הברנר (אם הזמנתם קרם ברולה דווקא), בלוטות הטעם המדגישות את החוויה משכרת החושים הזו, ובידיים אנו חשים את המרקמים השונים של המאפים הנפלאים כמו כשבוצעים חלה טרייה.

מאחר ומראה המנה היא הדבר הראשון שבו אנו נתקלים, יש לה משקל משמעותי ביותר על גודל הפיתוי. עולם הקינוחים מצטיין בעיצובים מלאי עניין שמיד מסקרנים את הסועד. החל מעוגיות וקאפקייקס בציפויים ייחודים ועד עוגות בצורות משגעות שמדמות פרחים, נופים שלמים ואפילו חפצים. אין גבול לדמיון ולסוגי העיצובים שניתן להגשים.

אם תרצו להתנסות בבית בקינוחים מעוצבים שכאלה, דעו שיש גם מתכונים פשוטים שנראים מרשימים לא פחות מעוגות מתוחכמות. מספיק פרט אחד יוצא דופן ומפתיע בשביל ליצור רושם גדול אצל האורחים שלכם או בני המשפחה. הרשו לנו להביא לפניכם שני מתכונים שבהחלט מומלץ לנסות:

מגדל פנקייקים

מי מאיתנו לא אוהב פנקייקים מפנקים ואווריריים לארוחת בוקר. יש סיבות ברורות מאוד לכך שהקינוח הזה הוא כל כך פופולרי בקרב ילדים ומבוגרים כאחד. אחד היתרונות של המאכל הזה הוא שניתן להכין מגוון גרסאות שלו, עם ציפויים שונים, מילויים שונים ואפילו ניתן להתאים אותו להעדפות תזונתיות שונות, כמו פנקייק טבעוני ללא גלוטן או פרווה. הרושם הגדול במנה שהבאנו לפניכם הוא פשוט. כל שעליכם לעשות הוא לערום את הפנקייקים למגדל מופלא ולעטר אותו ברוחב לב. הנה מתכון נהדר למגדל פנקייקים עוגת גבינה ופירות יער:

במיקסר טורפים יחד חמאה, סוכר ותמצית וניל. בקערה נפרדת טורפים במשך כשתי דקות גבינת כנען עם חלב. לאחר מכן מוסיפים ביצים וגרידת קליפת לימון. מוסיפים לתערובת קמח וממשיכים לטרוף מעט עד שהקמח נטמע. על אש נמוכה מניחים מחבת ומשמנים באמצעות שמן ונייר סופג. יוצרים באמצעות מצקת תערובת פנקייקים לתוך המחבת. מכסים את המחבת וממתינים עד להופעת בועיות קטנות בפנקייק. מסירים כעת את המכסה והופכים לצד השני ללא מכסה. ממשיכים באותו האופן את הכנת כל הבלילה.

להכנת רוטב פירות היער מערבבים קורנפלור ומים. את התערובת שופכים לסיר קטן ומוסיפים פירות יער קפואים. מערבבים תוך כדי הבישול עד שהתערובת מסמיכה. כעת לשלב הרכבת הקינוח: עורמים את הפנקייקים בערימה ולסיום מניחים עליהם שמנת חמוצה ואת תערובת פירות היער. עכשיו הגיע הרגע המיוחל, הגישו את הקינוח וצפו לתשואות נלהבות.

מגדל של פנקייקים בזילוף סירופ מייפל

שושני תפוחים בבצק עלים

יש משהו נעים במיוחד למראה כל דבר שמזכיר פרחים. מיד עולה תחושה מרעננת וקלילה, אפילו כשלא מדובר בפרחים אמיתיים. המתכון הבא מציג מאפה תפוחים ובצק עלים עם מילוי מתקתק, שנראה ממש כמו שושנים חינניות. אל תטעו לחשוב שמדובר במלאכת עיצוב מאיימת ומורכבת, כל אחד יכול לעשות זאת ללא כל בעיה. לא מאמינים? נסו בעצמכם ותראו:

ראשית, שטחו על משטח מקומח בצק עלים חמאה מופשר. כעת יש לחצות את הבצק ולרדד כל אחד מהחצאים כדי לשטח ולהרחיב אותם מעט. באמצעות גלגלת פיצה חותכים כל אחד מחצאי הבצק לשש רצועות מהחלק הרחב. מניחים את הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לקירור.

עכשיו נעבור להכנת התפוחים. מקלפים תפוחים גרנד סמית' או פינק ליידי. מוציאים את הליבה ופורסים דק ככל האפשר. מניחים את הפרוסות בקערה גדולה עם מיץ לימון ומכסים במים. מכניסים את הקערה למיקרו למשך כחמש דקות, עד לריכוך של התפוחים. מסננים את היטב ומניחים בצד לצינון.

להכנת המלית מערבבים בקערית אבקת קינמון, סוכר, גבינת שמנת ותמצית וניל. כעת נרכיב את המאפים. מוציאים מהמקרר חתיכת בצק ומורחים עליה מלית גבינה. מסדרים מעל חצאי תפוחים על החצי העליון של הבצק, לאורכו. מקפלים מעל לתפוחים את החצי השני של הבצק ומגלגלים בעדינות את הרצועה לצורת פרח. מניחים את השושנים בתבנית שקעים ואופים בתנור בחום בינוני־גבוה במשך כארבעים דקות. אם התפוחים מתחילים להישרף, ניתן להניח מעל לתבנית רדיד אלומיניום. לאחר שהבצק מזהיב מוציאים את הפרחים ומניחים להם להצטנן. לאחר מכן מוציאים מהתבנית ובוזקים מעל אבקת סוכר. כעת הגישו את קינוח זר השושנים המתוק והיפהפה למי שאתם הכי אוהבים.