איש הענבים

"איש הענבים" זהו מרכז יין ביפו העתיקה, מבנה קסום כבן 1,200 שנה. מספרים, כי זהו הבניין הראשון שנכבש ע"י צבא נפוליאון, בדרך להשתלטות על העיר יפו כולה…

מה זה "איש הענבים"?

"איש הענבים" זהו מרכז יין בסמטאות יפו העתיקה. מבנה קסום כבן 1,200 שנה, עתיר קשתות.

מספרים, כי זהו הבניין הראשון שנכבש ע"י צבא נפוליאון בשנת 1799, בדרך להשתלטות על העיר יפו כולה…

במרכז היין "איש הענבים" יש בר יין מפואר, נערכות שם סדנאות יין ואלכוהול מגוונות וייחודיות, קורסי יין, טעימות יין שונות וגם חנות יין.

בנוסף, החברה מייעצת ליקבים, למסעדות, מפיקה תערוכות ותחרויות יין, טעימות יין, אירועי השקת יין, הפקת טעימות יין מקצועיות, סיורי יין בארץ וסיורי יין בעולם.

מי זה "איש הענבים"?

מנהל החברה ובעליה הוא חיים גן, אשר מוכר וידוע בתעשיית היין בארץ ובחו"ל. חיים גן משמש יו"ר בכל הפרויקטים שמופקים ע"י "איש הענבים", הוא שופט יין בינלאומי, טועם יין ויועץ מקצועי ליקבים וחברות מסחריות בתחום האלכוהול בישראל.

מנהל תחום היין בחברת "איש הענבים" הוא עידן עוז – סומלייה מקצועי, יועץ יין לתחום המסעדנות, טועם יין ומשתתף קבוע בפאנלי טעימות במגזינים הידועים בארץ, "על השולחן" ו"יין וגורמה".

הוזמנו ל"טעימה" מ"איש הענבים".

הגעתי למקום יפהפה שממוקם בסמטאות יפו. קיבלו את פנינו חיים גן והשפית של המקום – רונית אופנהיים.

אחרי התרשמות, התמנגלות והתנשנשות, עלינו למעלה לסדנת טעימות יין שניתנה לנו ע"י חיים גן.

כמה מהדברים שלמדנו:

1. כל יינות הפרימיום בארץ הם בלנדד (לא זן אחד).

2. יין שרדונה מיוצר כמו יין אדום, ולא כמו יין לבן.

3. יש 276 אנשים בעולם שנושאים את התואר "Master of wine".

4. יש 274 מונחים מוסכמים של יין, מהם אסור לחרוג (מונחים לתיאור סוג ואיכות היין).

5. אחרי 4 טעימות מאותו אוכל, אנחנו מאבדים את תחושת הטעם של האוכל. כאשר לוגמים יין בזמן הארוחה, הוא מנטרל את הטעמים בפה, וזה מרגיש כאילו אנחנו טועמים את האוכל מחדש.

6. 99% מיינות העולם טובים רק בשנה הראשונה שלהם, וממש לא משתבחים עם הזמן.

7. הדרך הנכונה לפתיחת יין היא על הצד.

8. אדם ממוצע מריח 12,000 ריחות שונים.

9. כדי לדעת את גיל היין, יש להטותו על הצד, להחזיר ולראות באיזו מהירות יורדת הקשת מהכוס.

10. ערסול הכוס גורם להתנדפות של אלכוהול ולשינוי ריח המשקה – דרך לדעת אם היין מגיעה ממדינה חמה או קרה.

אחרי הסדנה אכלנו ארוחה טעימה שהכינה שפית המקום.

היה ערב נעים, מעניין, כיפי וטעים!

אגב, "איש הענבים" הקים פורטל חדש, בו תוכלו למצוא הרבה חומר מעניין אודות יין, בירה, שמן זית, אלכוהול וקפה.

זה האתר:  http://www.grape-man.com/

לבלוג של הדר אוקנין