איך להכין עלים משוקולד

קצת עבודה שתחזיר אתכם לשיעורי מלאכה בביה"ס, ויש לכם קישוטי אוכל מרהיבים שיגרמו לכל האורחים להתפעל עד אין קץ

איך להכין עלים משוקולד

תסתכלו על עלי השוקולד האלה. תראו איך כל פרט בהם מושלם. איך רואים את העורקים הדקיקים של העלה, את כל הפיתולים והקצוות המשוננים. את חוסר הסימטריה.

ומה אם אגיד לכם שאתם יכולים להכין אתם בעצמכם בלי יותר מדי עבודה ובלי להיות בתיה עוזיאל?

שלב א': קטפו עלים יפים

רדו לגינה וקטפו לכם כמה עלים יפים. עליים כאלה. כדאי לוודא שלא מדובר בצמח רעיל. רוצה לומר: לדטורה יש עלים ממש יפים, אבל לא הייתי ממליצה להשתמש בהם. כדאי גם שהעלים לא יהיו גדולים מדי, בערך באורך של 4 ס"מ. זה יבטיח שהם לא ישברו אחר כך.

שלב ב': המיסו שוקולד

אין פה הרבה מה להסביר. קחו שוקולד מריר איכותי, כלומר עם לפחות 70 אחוז מוצקי קקאו, והמיסו אותו. בהחלט אפשר במיקרו. מה שכן, אל תמיסו את כל השוקולד בבת אחת, אחרת הוא יתקשה לכם במהלך העבודה, אלא קובייה קובייה. כל עלה דורש בערך קובייה אחת (מהשוקולדים עם הקוביות הגדולות).

שלב ג': צבעו את העלים בשוקולד

עכשיו תשמעו: אני ממש לא מאשפי מלאכת היד, וגם המוטוריקה העדינה שלי לא משהו. זה דורש רק מכחול דק, קצת ריכוז ולהשתדל לא לצאת מהקווים. הכי חשוב בשלב הזה: לשים כמה שיותר שוקולד (כאמור, בערך כמות של קובייה אחת גדולה לעלה) על כל חלקי העלה, כי אם תשימו מעט מדי, זה יגדיל את הסיכוי שהשוקולד ישבר בשלב קילוף העלה.

ככה, אגב, זה נראה בסיום התהליך:

לאחר מכן הכניסו את העלים למקרר לכמה שעות. שיחשבו על מה שעשו. אפשר גם לילה בכיף.

שלב ד': קילוף העלים

לאחר כך וכך שעות, הוציאו את העלים מהמקרר וקלפו בעדינות את העלה האמיתי. בשלב הזה כדאי מאוד שיהיו לכם ציפורניים (אם כי לא חובה שיהיה עליהם לק ורוד מטאלי), כי הפעולה דומה לקילוף פינה של מדבקה. אחרי שהצלחתם להפריד את הקצה, השאר כבר ילך בקלות מפתיעה. רק בעדינות, כן? גם אם שמתם הרבה שוקולד זה עדיין מאוד דק. אם אין לכם ציפורניים, נסו להשתמש בסכין דקה וחדה, ושאלוהים יעזור לכם.

והנה עוד דוגמה של יצירת המופת שיוצאת בסוף: