אוכל קוריאני למתחילים

תתפלאו, יש עוד דברים שיצאו מקוריאה חוץ מגנגנאם סטייל. אז קבלו שני מתכונים למנות קוריאניות קלאסיות

מנה קוריאנית

פי-פאם-פאפ (Pi Pam Pap)

תערובת של אורז, ירקות, ביצה וממרח פלפל חריף (שאפשר לוותר עליו אם קשה לכם עם חריף)

המצרכים (ל-4 מנות):

4 ביצים טריות

6 כפות שמן תירס

1 כוס אורז עגול

½1 כוסות מים

1 זוקיני חתוך לרצועות

1 פלפל אדום

3 כפות פטריות שיטאקי מושרות במים חמים וחתוכות לרצועות

1 פלפל צהוב

1 בצל סגול

1 שן שום קצוצה

2 כפות שמן שומשום

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

הכנת האורז: משרים את האורז כ-10 דקות במים קרים, מחליפים את המים כמה פעמים כדי להוציא את העמילן מהאורז, ומעבירים לסיר עם תחתית עבה. מוסיפים מים לסיר, מכסים ומניחים על אש בינונית – ורק כשהמים רותחים מנמיכים את האש לעוד כ-5 דקות.

הכנת הירקות: מקפיצים את הירקות בווק חם (הקפצה מהירה). מחממים מחבת עם מעט שמן תירס ומתחילים בהקפצה מהירה של כל ירק בנפרד. מקפיצים כל ירק עם מעט שום ומלח (לפי הטעם) ולפני תום ההקפצה מוסיפים מעט שמן שומשום.

הרכבת המנה: במחבת טפלון נפרדת מטגנים ביצה ומרכיבים את המנה לפי הסדר הבא: במרכז הצלחת מניחים 3 כפות אורז מוכן, מסביב מסדרים את הירקות המוקפצים, ולבסוף מניחים מעל את הביצה המטוגנת. מומלץ להגיש עם רוטב פלפל חריף.

.

בולגוגי (Bulgogoi)

רצועות בקר דקות צלויות שהושרו במרינדה המורכבת מרוטב סויה, שמן שומשום, שום ועוד תבלינים

המצרכים (ל-4 מנות):

1 בצל גדול חתוך

1 בצל ירוק חתוך לקוביות

2 כף זרעי שומשום

1 כפית פלפל שחור

600 גרם נתחי אנטריקוט חתוך דק

4 כפות רוטב סויה

2 כפות סוכר

1 כף שמן שומשום

1 כף שום כתוש

אופן ההכנה:

משרים את הבשר למשך 24 שעות עם כל המרכיבים

מטגנים את הבשר בשמן או בגריל

.

המתכונים באדיבות השף צ'רלי פדידה מסעדת אוליב ליף שבמלון שרתון בתל אביב