אוכל לסטודנטים (אבל לא רק)

זה שאתם סטודנטים לא אומר שאתם צריכים לאכול כמו חורנים. לרגל פתיחת שנת הלימודים האקדמית, לירון וייס מגישה: מתכונים מוצלחים שאפשר להכין ממה שבדרך כלל נמצא בדירת סטודנטים

פסטה ברוטב אלי אוליו עם ברוקולי

מתוך הבלוג של לירון וייס – בא לי לבשל

לרגל פתיחת שנת הלימודים הסטודנטיאלית, החלטתי להקדיש פוסט לסטודנטים. כל המנות שלפניכם כוללות מרכיבים שבדרך כלל מצויים בדירה של סטודנטים או מרכיבים זולים ופשוטים שניתן להשיג בקלות. ההכנה של המנות פשוטה ויכולה להיעשות באמצעים העומדים לרשות הסטודנט. יש מנות שמוכנות בתנור אך ניתן גם להכין בטוסטר אובן. כמובן שגם מי שאינו סטודנט מוזמן להכין בכיף.

מרק בצל עם בירה

המצרכים (ל-4 מנות):

3 בצלים גדולים או 5 קטנים

4 כפות שמן זית

3 כפות קמח

בקבוק שליש בירה (אני שמתי גולדסטאר)

4 כפיות אבקת מרק עוף (אפשר פרווה)

4 כוסות מים רותחים

מלח פלפל

2 פרוסות גבנ"צ או גבינה מגורדת

אופן ההכנה:

פורסים את הבצל: חותכים לחצי וכל חצי שוב לחצי. ואז פורסים לפרוסות דקות. מניחים שמן זית בסיר ומוסיפים את הבצלים. מטגנים עשר דקות על אש בינונית עד שהבצלים הופכים לשקופים, תוך ערבוב מדי פעם. מוסיפים את הקמח ומערבבים. מגבירים את האש, מוסיפים בירה ומערבבים.

ממסים את אבקת המרק בכוס מים רותחים ומוסיפים לסיר. מוסיפים את יתר כוסות המים (סך הכל 4 כוסות כולל זאת שהמסנו בה את אבקת המרק). מתבלים במלח ופלפל שחור. מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה ומבשלים עוד 40 דקות. טועמים ואם יש צורך מוסיפים עוד מלח ופלפל. מוזגים לקערות ובכל קערה מפזרים גבינה מגוררת או חצי פרוסת גבינה צהובה. הגבינה תימס לתוך המרק ותעשיר אותו (למרות שטעים גם בלי גבינה). ניתן להגיש עם לחם קלוי מרוח בצד שמן זית.

חביתת טורטיה ספרדית

מנה טעימה ומשביעה שמצויה בכל טאפאס בר בספרד. מעין עוגת חביתה, שטעמה מפתיע יחסית לחומרים הפשוטים שמהם היא עשויה. במקור מטגנים את תפוחי האדמה בטיגון עמוק, אך אני מעדיפה להימנע מטיגון עמוק ולכן ניסיתי להכין בתנור ויצא טעים באותה מידה.

המצרכים (ל-2 מנות):

3 תפוחי אדמה בינוניים

1 בצל

3 ביצים

שמן זית

מלח פלפל

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות. פורסים את תפוחי האדמה לעיגולים דקים ופורסים טבעות דקות מהבצל. מניחים בתבנית נייר אפייה ומפזרים עליו בשכבה אחת את תפוחי האדמה ומעליהם מניחים את טבעות הבצל. מזליפים שמן זית (3 כפות) וממליחים. אופים בתנור עד שרך – 20-25 דקות.

מניחים להתקרר קצת מחוץ לתנור כדי שהביצים לא יתבשלו כשנערבב יחד עם תפוחי האדמה. בקערה מערבבים את הביצים ומוסיפים מלח בנדיבות ופלפל שחור. קוצצים קצת את טבעות הבצל ומוסיפים את תפוחי האדמה והבצל לקערה.

הערה חשובה: חשוב שהסיר או המחבת שבה נכין את הטורטיה יהיו מסוג שהאוכל לא נדבק אליו, כדי שניתן יהיה להפוך אותה בקלות. כמו כן, לא רצוי להכין את הכמות הזאת במחבת גדולה כי אחרת תיווצר חביתה רגילה וכל המטרה היא זה יהיה בגובה של עוגה.

מניחים קצת שמן זית במחבת/סיר קטן ומוסיפים את תערובת הביצים-תפו"א, משטיחים קצת בעזרת כף. מנמיכים את האש ומכסים במכסה ומבשלים עשר דקות. מחליקים את הטורטיה לצלחת שהצד העשוי כלפי מטה, או בעזרת מרית והופכים חזרה למחבת. מבשלים עוד 2-3 דקות. פורסים לפרוסות כמו של עוגה ואוכלים לצד בירה קרה ומרגישים בספרד.

עוגת שוקולד בספל

עוגת שוקולד נחמדה ומהירה כשמתחשק משהו מתוק.

המצרכים (לספל אחד):

1.5 כפות שמן רגיל

1.5 כפות מים

2 כפות ביצה (יש לקשקש את הביצה בקערה ואז לקחת שתי כפות ממנה)

2 כפות קמח תופח

1 כף סוכר

קורט מלח

1.5 כפות ממרח נוטלה

אופן ההכנה:

מניחים את כל החומרים בספל לפי הסדר.

מומלץ לערבב עם מטרפה ידנית. יש מטריפות קטנטנות שמתאימות גם לערבוב רטבים לסלטים. שלי עלתה 5 שקלים בשוק והיא מצוינת, כי היאמערבבת בצורה אחידה. אם אין מטרפה, מערבבים עם מזלג אך יש לוודא שהתערובת התערבבה היטב.

מניחים במיקרו ומפעילים על החום הכי גבוה. לי זה לקח 70 שניות אך יש לשים לב שלא לייבש את העוגה. יש לבדוק אחרי 50 שניות ואם יש צורך להוסיף כל פעם כמה שניות עד שמוכן.

לגיוון אפשר להוסיף כף וויסקי לבלילה. העוגה נראית מעט שונה (פחות  מראה עוגתי יפה, כאילו היו בה בועות שהתפוצצו) אבל הוויסקי מוסיף טוויסט נחמד.

כדאי להמתין דקה לפני שאוכלים את העוגה כי היא רותחת. אפשר להוסיף כדור גלידה או קצפת מעל.

תירס חם משודרג

תירס חם הוא ללא ספק מאכל נחמד, שמזכיר לי את הילדות. הוא יכול לשמש כנשנוש או כארוחת ערב. פשוט מכניסים לסיר עם מים. מביאים לרתיחה ומבשלים על רתיחה עדינה עוד 20-25 דקות. אבל הנה בא הטריק – לוקחים מחבת פסים, מחממים אותה על אש גבוהה ומניחים עליה את התירס המבושל. מזיזים כך שייחרך מכל הצדדים. מוסיפים מלח ואוכלים.

המנות הבאות כוללות שימוש באפונה או בברוקולי קפואים. אני ממליצה שתמיד תהיה לכם שקית מכל סוג במקפיא כי ניתן להכין איתם מאכלים רבים ולהשתמש כל פעם בכמות קטנה. אופן ההכנה פשוט מאד:

מניחים כמות רצויה בקערה. מוסיפים 3-4 כפות מים. מכניסים למיקרו ל-4 דקות וזה מוכן.

וזה כמובן גם בריא וטעים. הנה כמה רעיונות:

פשטידת פתיתים ואפונה

המצרכים:

כוס פתיתים, לא משנה הסוג. שלי היו בצורת לב :)

כוס אפונה קפואה – לא צריך להפשיר/לבשל

1.5 כוסות חלב

100 גרם (רבע קוביה) גבינה בולגרית מפוררת בידיים

2 ביצים

כפית אורגנו

חצי כפית מלח

פלפל שחור

לציפוי: 2 פרוסות גבנ"צ (גבינה צהובה) או גבינה מפוררת (צהובה/ פרמז'ן)

מעט שמן לשימון התבנית

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות. בקערה מערבבים את כל החומרים למעט הגבנ"צ. עדיף לערבב בעזרת מטרפה ידנית, אבל אם אין אז עם כף.

משמנים תבנית עם קצת שמן בעזרת נייר סופג/ מברשת/בידיים. מעבירים  את התערובת לתבנית. אני השתמשתי בתבנית בגודל 20X20. חותכים את הגבנ"צ לפיסות קטנות ומניחים מעל או מפזרים גבינה מגורדת. מכסים בנייר כסף ואופים חצי שעה. מורידים את נייר הכסף ואופים עוד חצי שעה. חותכים ואוכלים. כדאי לאכול עם פרוסות עגבניה וקצת שמן זית ומלח כדי לשבור את הטעם הגבינתי.

ככה אני נראה מלמעלה (מהצד עם הגבינה)

וככה נראה מלמטה (יש עלי לבבות)

פסטה ברוטב אלי אוליו עם ברוקולי

המצרכים (למנה אחת):

1/4 חבילת פסטה לא משנה הסוג

3 כפות שמן זית

שן שום גדולה כתושה או כפית גדושה מקופסה של שום כתוש

חופן ברוקולי קפואים משקית

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

אורגנו לפי הטעם

צ'ילי יבש לפי הטעם

מלח פלפל

מיץ לימון – לא חובה

אופן ההכנה:

אם מכינים יותר ממנה אחת פשוט מכפילים הכל לפי כמות האנשים. מבשלים את הפסטה במים רותחים מומלחים לפי הוראות היצרן או דקה פחות לאל-דנטה (פסטה קשה יותר). במקביל מניחים את הברוקולי בקערה עם קצת מים ומכניסים למיקרו ל-4 דקות. במחבת (שתוכל להכיל גם את הפסטה) מניחים שמן זית ושום כתוש ומחממים על אש קטנה- בינונית שהשום יזהיב ולא ישרף. אם פרחי הברוקולי גדולים חותכים אותם לחתיכות קטנות. מוסיפים למחבת את הברוקולי, הפטרוזיליה והתבלינים. כשהפסטה מוכנה מוסיפים אותה למחבת. מתקנים תיבול. מוסיפים מעט מיץ לימון סחוט אם רוצים. אוכלים.

אפונה עם לימון

זה לא נקרא בישול אבל זה שילוב מוצלח שמתאים כנשנוש בריא או כתוספת למנה עיקרית.

פשוט מניחים בקערה אפונה קפואה. מפזרים קצת בקערה כדי שלא יהיה גוש גדול. מוסיפים 3 כפות מים. מכניסים למיקרו ל-4 דקות. מוציאים ומסננים את המים. מוסיפים מיץ מחצי לימון. אפילו לא חייבים מלח. אוכלים.

ברוקולי בטריאקי

עוד נשנוש נחמד שיכול לשמש גם כארוחת ערב קלה. מבשלים את הברוקולי במיקרו עם 3-4 כפות מים 4 דקות. במחבת מניחים מעט שמן וכפית שטוחה שום כתוש ומערבבים עד שיזהיב. מוסיפים 3-4 כפות טריאקי. מוציאים את הברוקולי ומעבירים לרוטב. מבשלים כמה דקות עד שהרוטב נתפס בברוקולי. ניתן להוסיף גם קצת מיץ לימון וכמה טיפות שמן שומשום אם יש לכם. ניתן גם להכין נודלס – לבשל את האיטריות במים לפי ההוראות על האריזה ואז להוסיף למחבת עם הרוטב ולהקפיץ עוד דקה.

עוד מתכונים מהבלוג בא לי לבשל:

פיצה

טיול בשוק התקווה

מסיבת המבורגרים

צילום: לירון וייס
לירון וייס
אני לירון, בת 29. ביומיום רו"ח. חובבת בישול ומבשלת מאז ומתמיד (כישרון שעבר לי בירושה מסבתא מאמי ז"ל) ומאוגוסט 2012 כותבת על אוכל בבלוג שלי "בא לי לבשל". חושבת על מתכונים ועל רעיונות לבלוג בזמני הפנוי, לפעמים אפילו חולמת אותם וכותבת אותם בפנקס שתמיד צמוד אלי. מתה על שווקים ויכולה לקפוץ לירושלים במיוחד לשוק במחנה יהודה לראות, לאכול ולחזור. נהנית לארח חברים לארוחות ולצלם, בעיקר אוכל. כשלא בא לי לבשל אני אוהבת לאכול במסעדות, לטייל בטבע וליצור אמנות שימושית.