כאבי ראש וקוצר נשימה שהובילו להתקפים אסטמטיים ולאות מתמשכת – כל הסימפטומים שפיתחתי בשנים האחרונות הובילו אותי להבנה שעלי לקחת אחריות על הגוף שלי ולסגל אורח חיים בריא יותר, מזין, מחזק וממלא.
דרך החיים החדשה שלי כוללת פעילות גופנית ומעבר למזון נקי מהורמונים ומחומרי הדברה – מזון אורגני. ניראה שהצטרפתי קצת באיחור לטרנד, כי בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים מתפתים למזון נקי יותר. מוצאים את הדרכים שלהם להגיע לירקות ופירות וקטניות שלא רוססו ולעקוף את התדמית היקרה שיש לאוכל אמיתי ובריא.
מי שמאמין שזה האוכל שכדאי לצרוך, יכול מאד להתרגש מכל התפתחות בתחום. למשל כשרשת שופרסל הגדולה, שהסניפים שלה נגישים בכל הארץ, מבינה שזה מה שהצרכנים רוצים ומתחילה למכור אוכל אורגני במחירים נוחים זה מעיד שהמהפכה אכן מתרחשת ושפחות אנשים מוכנים לעצום עיניים מול היסטוריה של המזון, שהם מניחים כרגע בצלחת. ליותר אנשים אכפת אם המלפפון שהם כרגע מציעים לילד שלהם גדל באדמה מרוססת או בכזו שלא נשמה חומרי הדברה במשך שמונה שנים.
שלא יהנדסו לכם את האוכל
מזון אורגני הוא מזון הגדל בצורתו הטבעית, ללא שימוש בחומרי הדברה כימיים, דשנים כימיים, תרופות, הורמונים, הנדסה גנטית, חומרים משמרים וצבעי מאכל ומזון. מזון שלא נעשתה בו הנדסה גנטית.
מה היתרון של מזון כזה? מחקרים מוכיחים כי הערך התזונתי של מוצרים אורגניים גבוה מזה של מזון רגיל. במחקר שהשווה חלב אורגני לחלב קונבנציונלי נמצא שהתוצרת האורגנית הכילה 50 אחוזים יותר ויטמין E, ואחוזים גבוהים ב2-3 של בטא-קרוטן ואנטי-אוקסידנטים. בדיקה שנערכה במחקר אחר מצאה כי תפוזים אורגניים מכילים 30 אחוזים יותר ויטמין C מאשר כאלה שגודלו בשיטה הקונבנציונלית. ההסבר: שיטת הגידול הקונבנציונלית עושה שימוש בדשן כימי המכיל חנקן, הגורם לכך שהתפוז יכיל יותר מים, מה שגורם לנפחו לגדול ולריכוז הוויטמין בו להידלל. בונוס משמעותי- מדובר גם במזון שטעמו עז יותר ומגרה יותר.
הנקודה המשמעותית ביותר עבורי, כאסמטית, וכמי שסובלת מהתקפי אלרגיה וכאבי ראש, הייתה החשיפה למחקרים המוכיחים שהשימוש בחומרי הדברה הנמצאים במזון הרגיל שאנחנו צורכים על בסיס יומיומי, מגדיל את השכיחות למחלות כרוניות, להפרעות קשב וריכוז, לאלרגיות, למיגרנות ולבעיות פוריות (בעיקר בקרב גברים).
אם אתם גם ירוקים, כדאי שתדעו שהמזון האורגני תורם לאיכות הסביבה בזכות ההימנעות מריסוס של שטחי אדמה גדולים. גם העופות, הדגים והבקר בתעשייה האורגנית מגודלים בתנאי מחיה וגדילה נאותים יותר, במרחבים גדולים יותר, המאפשרים תנועה ומקטינים סיכון להתפשטות מחלות. התזונה שלהם גם לא כוללת תרופות והורמונים.
..
חשוב לכם שהחסה שלכם תגדל באדמה שלא רוססה שמונה שנים?
כמה זה עולה?
לאחר המעבר למזון אורגני, גיליתי שזה גורם לי גם לחסוך בתקציב כי אני מעדיפה את האוכל האורגני והביתי שלי, על פני כל אופציה מזדמנת עם רקע מעורפל, מחוץ לבית. אביב לביא ושירי כץ מפרטים על החיסכון שבאכילת מזון אורגני במדריך הישראלי לאוכל אורגני. ספר מרתק ששווה קריאה.
אחד המהלכים המשמעותיים לצרכן המזון האורגני היא הקנייה של רשת שופרסל, את רשת המזון האורגני המצויינת "אורגניק מרקט". ומעכשיו, במתחמי הבריאות "גרין" בסניפי שופרסל יש מגוון גדול של פירות וירקות אורגנים, מוצרים ללא גלוטן, מוצרי חלב אורגניים, מוצרים לאם ולתינוק ועוד. בונוס נוסף: בסניפי רשת אורגניק נמצא נטורופת צמוד שמייעץ ללקוחות כל השנה ובתיאום מראש.
ספקנים תמיד חושדים שמוכרים להם מזון רגיל עם תווית של אורגני, ולכן מומלץ לקנות את האוכל האורגני ברשת גדולה ומוכרת שיודעת שהקשר שלה עם הלקוחות עומד למבחן מתמיד.
..
מתחם green בסניפי השופרסל. צילום: יח"צ
שימו לב גם למבצע: לכבוד חג השבועות, מציעים ברשת החנויות האורגניות "אורגניק מרקט" ובמתחמי הבריאות green שברשת שופרסל, הנחות על מוצרי מזון אורגנים מעולים. כדאי לנצל את המומנטום של החג ולהתחיל מסלול חדש לניקוי הגוף והנשמה. חג שמח.
///