אוכלים כחול לבן

לא שחסרה לנו מוטיבציה אבל גם יום העצמאות מספק תירוץ לא רע להתבצר במסעדה טובה ולהתמסר למטעמי השף. הנה כמה דילים ומנות מיוחדות שיוצעו במסעדות נבחרות

במסעדת "כרמים" במושב סגולה החליטו שיום אחד בשנה הוא לא מספיק בשביל להגדיל את הכחדת משקי הבקר והצאן בישראל, ובמהלך כל חודש מאי הם יקיימו את מה שנקרא: "פסטיבל הקרניבורים", שבו השף סהר רפאל ייתן מנות בשריות מיוחדות.

במנות המיוחדות ניתן יהיה למצוא: כבד עוף ותמר מג'הול (62 ש"ח), סינטה בקר על אורז אדום (88 ש"ח), קבב במילוי בטטה (68 ש"ח) ואם זה לא מספיק, בירה ראשונה תהיה על חשבון הבית. בירה ראשונה על חשבון הבית.

מסעדת כרמים: סגולה 106 (בכניסה למושב). טלפון: 057-9442804


מסעדת 'פושקין' מציינת את החגיגות בצורת ספיישל בשר טלה, שיוכן בשלוש דרכים: כתף קונפי (210 ש"ח); צלע ואוכף צלויים (210 ש"ח); קוט דה בף (מנה מערב-אירופאית קלאסית שהמערכת אוהבת במיוחד)קילו וחצי אנטריקוט על העצם, המוגשים עם פונדנט תפו'א, תרד, שום, אפונה, מרמלדת בצלי שלוט ומח עצם ביין אדום (55 ש"ח ל-100 גרם). כל המנות הומצאו ויוכנו על ידי השף גלעד פלד, בעל חינוך גסטרונומי משובח של ה"קורדון בלו" וממסעדות בעלות 3 כוכבי מישלן.

פושקין מונטיפיורי 27, תל אביב . טלפון: 03-5251501.

.

מאז ש"מינה טומיי" התל-אביבית נסגרה, המסעדה קיימת במרכז קסטרא בחיפה וממשיכה במסורת האסייתית המשובחת של מסעדת האם בניצוחו של השף משה בדישי. את יום העצמאות יחגגו במינה טומיי עם כמה מנות מיוחדות: אנטריקוט טובאן – סטייק אנטריקוט צרוב, אטריות אודון, פטריות שימג'י, בצל ירוק ורוטב כמהין ופטריות (79 ש"ח), יקיטורי אנטריקוט – קוביות אנטריקוט בגריל, רוטב טריאקי (35 ש"ח).

Minna Tomei: רח' פלימן 8 מרכז קסטרא, חיפה. טל': 04-6668080.


מסעדת "Culture by Lemongrass" אחת המסעדות האסייתיות הכשרות היחידות בתל אביב, תחגוג את העצמאות עם "מונגוליין ביף" – מנת הבית המורכבת מרצועות בקר מוקפצות בשעועית ירוק ושום (51 ש"ח).

Culture by Lemongrass, רח' אבן גבירול 22, תל אביב . טלפון: 03-6951268.

.

ב"סושיאל קלאב" מכינים מסיבת יום עצמאות שתשלב סגנון בלקני עם ישראלי; המנות המיוחדות יהיו שקדי טלה על שיפוד עם ירקות מהגריל וטחינת עשבים (68 ש"ח), שישליק מנתח קצבים (110 ש"ח), קרפצ'יו קיץ מאינטיאס (66 ש"ח) ופריים ריב זוגי (220 ש"ח).

במקום יוגש קוקטייל מוחיטו ישרלאי מיוחד על בסיס עראק ויסמין ויוגשו מבחר יינות ישראליים, ובמוזיקה יהיה סט בלקני משמח.

"סושיאל קלאב" רח', רוטשילד 45, תל אביב. טלפון: 03-5601114


מסעדת "שקוף" של השף אלדד שם טוב תעשה חגיגה קרניבורית של אכילה בידיים. בין נתחי הבשר יהיו פילה בקר נא, טרטר טלה, עופות אורגניים, חלקי פנים, אוכפי טלה, סינטה על העצם, אוסובוקו טלה ועוד. הירקות שיוגשו מגודלים בגינה האורגנית של המסעדה, והקינוחים שיוגשו יהיו מפירות העונה. בתחילת המשתה תחולק כוס יין מבעבע לכל אחד מהמשתתפים, וכל הסעודה הזאת תעלה 450 ש"ח לאדם.

מסעדת "שקוף", מגן אברהם 2, יפו. טלפון:  03-7586888